Sommar?!

Jag vill så väldigt gärna ha sommar nu, när jag klev upp och gick ner till köket var det frost ute. Vet du hur det känns? Fruktansvärt. Sommaren är 130 dagar bort. Eller okej, sommarlovet är 130 dagar bort. 130 dagar är en fruktansvärt lååång tid. Det är typ 187200 minuter! :O Cpvinter, jag vill ha sommar.

Men, man kan ju alltid få drömma och längta till sommaren under tiden, ute sjunger fåglarna och det är ju typ ett vårtecken? Alltså, det är dags att införskaffa sig en sommargarderob. :D Wei, den här biten älskar jag!

Högst på min lista just nu över vad jag vill ha till sommaren, förutom varmt soligt väder, ligger den här klänningen från La Redoute. Den är typ jättefin och billig så mamma? 'blink blink' Jag har ju faktiskt var snäll på sista tiden.. (A)
Idag är det studiedag. Härligt! :D Ska bara gå i pyjamas hela dagen och.. nej det går ju inte! Jag ska ju göra värsta överraskningen till bästa kompis idag! :O :D Förorade nämligen vadet om att jag skulle ingå celibat.. suck. Vem hade egentligen trott att Emelie kunde hålla sig ifrån killar en minut? -,-

Iaf, hon ville ha något chokladigt, så något chokladigt blir det. Har värsta planen, det kommer bli tjockisdag idag. :) Eller i alla fall en halv tjockisdag. Men jag kan inte avslöja vad det är än, det finns en risk att hon läser den här nu och då är ju hela överraskningen förstörd. Men jag lovar att återkomma under dagen och lägga in bilder och berätta. :)

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa in i duschen, en grej som är skön med studiedagar. Långa varma duschar utan någon som står och bankar och skriker att varmvattnet kommer ta slut. Gah, badrummet here I come..

Puss puss
Emelie

okej, så här ligger det till:

Jag har de sista timmarna upptäckt att jag håller på att torka ut. Alltså på skvallerfronten.

Och när man som mest behöver det kan inte Nyfiken snacka för att hennes pojkvän kom in i rummet och Skvallerharen svarar inte i telefon! Gah, jag kommer nog dö här om ingen säger något inom typ tre fyra minuter.. -,-

Ibland är det verkligen tufft att vara tjej..

Puss Puss
Emelie

Något jag bara var tvungen att säga,

På svenskan idag läste jag en sak jag bara måste skriva här, något Jonas Gardell skrev i sin bok "Oskuld och andra texter". Den andre är en främling, liksom du.

Det var djupt på något sätt. Typ som att man aldrig kan lära känna någon tillräckligt mycket för att sluta överraskas av den..


puss puss
Emelie

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva typ föralltid? :)

GRATTIS TILL MITT ÄLSKADE PÄRON SOM FYLLER 16 IDAG! :D Besök sötnötens blogg för och se vem jag menar! :)<3


Idag var bästa kompis hemma med ett öga svullet som en marsmallow typ, och flickorna och jag underhöll oss med att titta på den kinesiska verisionen utav "The Grudge" som, även om vi inte hade ljud på, var läskig som sjutton! :O

Efter ett antal skrik och pauser för att kolla in äckliga detaljer som t.ex. ett par stirrande ögon under ett täcke slutade vi efter lunch.

Då kom Partyprinsen hit och vi käkade pizza och kollade på "The Truman Show". Jag passade på att visa en ny cd jag håller på att göra. Vid en låt berättade han att det var typ någonting som kallades garagemusik. Jag hade ingen aning om vad det var, trodde det var typ sån där b-musik, alltså lite sämre musik eller något. Men det visade sig vara sån musik man spelar i källarlokaler på knarkfester. Generad tog jag bort den medan bilden av folk som typ sprutade in heroin i armen samtidigt som de stod och vickade på höfterna susade förbi i huvudet. Låten efter den var tydligen också en garagelåt så den åkte också bort. Vid det här laget började jag undra över vad för musik jag egentligen hade på datorn :O Men det visade sig att resten av låtarna var okej, alltså vanliga partylåtar och inte läskiga knarklåtar. :)


Nu måste jag jobba med So:n jag har kvar. Det går vääääldigt segt kan jag säga dig. Suck, hur kul tycker du det är på en skala mellan ett och fem att arbeta med befolkning och behov? Den som säger fem och typ har mvg i so får mer än gärna ta över mitt arbete. Här känns det nämligen som om jag kommer ingenvart. :/

Puss Puss
Emelie

Nu ska jag vara helt ärlig,

Jag har faktiskt alltid tyckt om dig, men jag uppskattar inte att du ser ner på mig. Du är inte mer värd än mig, och jag är inte mer värd än dig. Vi är alltså lika värda, vi gör vad vi känner för på lika villkor. Du får tycka att mina intressen är helt puckade, men håll det för dig själv då. Jag kanske inte tycker att det du gör om dagarna verkar särskilt intressant, men jag håller det för mig själv. Så snälla, även om du tycker att jag är helt dum i huvudet och pinsam eller vad det nu är du tycker, säg inte det till mig. Låt mig få ha kul som jag har det, och sköt ditt. Du är inte samma person du en gång var, och jag vet att jag har förändrats, men förändring är kanske bra i det här fallet?

/Emelie

Inget för veklingar

Igår var jag på en sån där prova-på-dag på Tullinge gymnasiet. Jag träffade på en massa folk, bl.a Mr. Casanova och Soff, och det är ju alltid trevligt. :) Sen skulle jag försöka mig på att spela biljard med min och bästa kompis fadder, vilket resulterade i halv katastrof. Vi kan säga så här, jag är inte mycket bättre på biljard än jag är på bowling. Och att vi fick spela med Biljardproffset gjorde ju inte saken bättre direkt.. Men, jag och bästa kompis vann i alla fall en gång! :D

När dagen var slut skulle padre hämta mig i Tumba, och medan jag väntade fick jag jordens magknip! Det kändes som om det var en hand i magen som grep tag i allt och liksom drog.. jag vet att jag är sämst på att förklara men det gjorde ont i alla fall. När jag väl kom hem skakade jag jättemycket och var tvungen att gå och lägga mig i sängen ett tag. Började fundera över vad som skulle kunnat orsaka illamåendet, och plötsligt var jag tvungen aff springa in på toaletten. Jag tror att jag blev matförgiftad av något. Det kan ha vart bullarna vi fick till fikat, de kändes lite smågamla och var hårda som satan. Men som det matvrak jag är proppade jag i mig den i alla fall. (A)

Idag mår jag i alla fall mycket bättre, fast jag var hemma och vilade hela dagen. Har typ inte ätit någonting och känner mig som värsta skelettet just nu. :/ Men jag ska försöka få i mig något att äta i alla fall. Helst av allt skulle jag vilja käka typ korvstroganoff eller något, men madre har typ förbjudit all kryddad mat.. suck. Det blir väl hårt bröd och vatten, precis som i fängelset. :(

Puss puss
Emelie


Gårdagen fick mig att inse en skrämmande fakta..

Jag suger på bowling. Alltså inte sådär att jag liksom kan spela litegrann, utan jag verkligen SUGER på bowling! Första omgången slutade med 33 poäng totalt. Andra hade runt 100, jag hade 33. Förstår du nu hur dålig jag är på bowling?

Det spelade ingen roll ifall jag tog ett tungt klot, som verkade fungera för Örnen, eller ett lätt klot, som bästa kompis tog. Jag var lika dålig i alla fall. Jag provade olika tekniker, som att kura ihop mig precis när jag kastat klotet och vänta tills det kommit ända vägen fram, samtidigt som jag med min tankekraft verkligen försökte psyka klotet in i käglorna. Det gick inte mycket bättre det kan jag säga dig, och inte hjäpte det om jag stod med benen brett isär och rullade klotet med båda händerna ut på banan! Min totala slutpoäng var 124. Efter ca 5 omgångar, 124 poäng. Det är väldig dåligt. Örnen fick runt 350, bästa kompis 200, jag fick 124. Jag hade minst poäng av alla i hela mm-laget. Det är inte alls bra Emelie, inte alls bra..


Nåja, vad kan man göra åt saken? Jag var, trots mitt dåliga resultat, den som hade roligast av alla borta på bowl-o-rama! Och det är ju alltid en positiv sak? :D


Sedan var det dags för Fejm. Jag har bara en sak att säga om Fejm, jag älskar det. Men den här pjäsen vi ska göra nu på teatern, not my favourite.. (A)


Puss puss
Emelie

Nej nu är jag trött,

Jag tror jag ska ingå celibat, ska vi slå vad om hur länge jag klarar det?


SenareEller
okej, jag kanske lät mina känslor styra lite över tangentbordet.. Celibat kanske är att överdriva. Men jag tänker inte bry mig längre, tror jag. Vi får se hur det går.. Det blir spännande att se hur detta kan sluta. Fortsättning följer...

Gosh..

Det råder total förvirring i mitt huvud just nu. Trodde jag hade bestämt mina val inför gymnasiet, sen kommer en massa tankar om hur framtiden skulle kunna se ut för mig. Kan man inte bara få fem minuter att de in i framtiden, hur ens liv skulle se ut beroende på vilka val man gör? Jag skulle vilja se framför mig något av dessa scenarier:

Emelie, 25 år gammal och redan toppkock. Äger de berömda restaurangerna "Guldäpplet" och "Hotspot" där folk står i kö i flera månader för att få ett bord. "Guldäpplet" står i nominering för bästa gourmétmat för andra året i rad och "Hotspot" har redan vunnit tre priser för sitt fantastiska nytänkande inom internationell matkultur!

eller

Emelie, 20 år, flyger presidenten runt jorden och står nominerad till nobelpriset i fred efter sitt fantastiska fredsförslag till konflikten mellan Palestina och Israel!

eller

Emelie säljer sin fjärde succéroman "Under ytan finns bara stoft", tidigare har hon skrivit succéer som "Ledig på övertid" och "Tonårstankar". Vi väntar spänt på den femte som kommer ut under våren 2020.

Något jag definitivt inte vill se är följande löpsedlar:

Lås alla dörrar och stäng alla fönster, den 22årige kvinnan har rymt från mentalsjukhuset! Hon är beväpnad och anses som en stor fara för allmänheten!!

eller

Emelie, 63 år, visar brösten för trettonde gången under en konsert. Den gamla galningen har, precis som vi är vana vid att se henne, sprungit in och avbrutit ännu en konsert för att dra upp klänningen och visa att hon glömt bh-n hemma. När ska du sluta, gumman lilla, och ta ditt förnuft till fånga?

Usch, hemska tanke.. Nej, nu ska jag äta nougattomtar tills jag blir glad igen.


Hur många tomtar gör dig glad? "Härmar inte alls marabous reklamslogan.."

Usch..

Idag var det Måndag, i skolan idag fick jag för mig att det var Fredag. Jag kan ju säga så här mycket, direkt när tanken "Jiihuu! Nu är det äntligen helg!" for igenom huvudet spreds ett STORT leende över mina läppar. Dock bleknade det på en hundradelssekund när Sångfågel beklagade sig över att det var Måndag. Jag sjönk ner i stolen och ägnade mig och molekylsammansättningar och hoppades att ingen hade läst mina tankar.

Sen flöt dagen på fram till lunch som vanligt. Det serverades värsta gourmématen i skolan idag, vårrullar och ris.. Wei! Jag dränkte ner några rullar i soja och jag och bästa kompis satte oss vid ett bord och började diskutera om sommaren. Hur mycket vi verkligen längtar till tiden i högstadiet är slut, 147 dagar kvar, och vi kommer bort ifrån Broängen. Men, nu är det en del dagar kvar och man får väl göra det bästa av situationen?

I alla fall, efter lunchen började jag känna mig lite småtrött och snurrig. Kanske var det värsta drogerna i min vårrulle? :O Jag började känna mig varm och hängig, men försökte inte tänka på det. Vi satte oss på en av de vackra kyrkbänkar (?) vi fått istället för soffor i korridoren. Sen kom Jemps och ville att jag skulle massera hennes iskalla (!!!) händer för att hon skulle få igång blodcirkulationen. Så där satt jag, jemps och bästa kompis på en kyrkbänk i en nerklottrad skola som luktar lite sådär agom mysigt, en blanding av tonårsparfym i mängder, istängd vårrulle från matsalen och unket.
Plötsligt började Jemps dra upp sina mjukisbyxor så hela världen kunde se in. I alla fall om man stod bakom henne. "Vad gör du?" Undrade jag. "Nej jag måste bara kolla.. kolla, jag har liksom hud nu! Äntligen!" "Åh, får jag titta?" En nyfiken Emelie böjer sig fram och glor in i Jemps byxor. Detta kan ha uppfattats som en väldigt underlig konversation av andra, men när en av ens närmsta vänner blivit träffad av en raket så måste man faktiskt se hur det ser ut och hur människan mår. Och Jemps, det såg jättefint ut.

Sen var det dags för Solektion, vid den här tidpunkten snurrade mitt huvud som jag vet inte vad. Det var som om hela klassrummet liksom böljade, du vet som det brukar bli ovanför varm asfalt på sommaren när det är riktigt varmt ute? Så kändes det. Men just vid det laget hade jag ändå bestämt mig för att gå till Fejm och sjunga och Teatra mig lite. Sa till läraren att jag skulle gå hem en halvtimme tidigare för att hinna göra middag till kvällen, eftersom jag skulle spendera ett antal timmar på Fejm och inte skulle hinna hem till middag. Så vid två började jag röra mig hemåt, men när jag kom ut i friska luften kände jag mig absolut inte bra. Det hade vart värsta mysiga promenaden hem, med fåglar som kvittrade, solen som sken och alldeles tyst överallt annars, om inte det hade dunkat likt en basketboll i mitt huvud hela vägen hem.

När jag kom hem tog jag tempen, den visade på 37.9 grader. Var inte förvånad, smsade Sångfågel att jag inte skulle komma till Fejm och gick upp och kurade ihop mig till en boll i soffan. Började använda en av födelsedagspresenterna, en DVD-box med andra säsongen av Greys Anatomy. Har nu sträcktittat på serien och lär nog göra detsamma imorgon. Den är verkligen bra, jag har precis kommit till den där delen där Denny för andra gången kommer in i serien. Denna gång stöter han på Izzie asmkt och hon dissar Karev BIG TIME! Gah, jag komemr nog sitta hela dagen imorrn och njuta. Sen kommer jag definitivt grina som sjutton när Denny dör.. Det gjorde jag sist. Jag satt och skakade av gråt, syster kollade snett på mig och sa "Emelie, det är bara en tv-serie?". Då fick hon en förbannad blick och ett mumlande av något ohörbart innan jag gick och la mig.

Puss Puss
EmelieJa må jag leva, ja må jag leva...

Idag fyller jag år! :D "Lycklig"

Gud, det här var typ bästa födelsedagen på lääänge, först kommer familjen in med en bricka full av paket, frukost och värsta gigantiska buketten och levande ljus. Mysigt!

Efter att ha öppnat en massa paket, och upptäckt till min lycka att det låg en digitalkamera i ett av dom (!) , åkte familjen in till stan för att käka något mellan lunch och middag på "Agaton". Dessutom kom ett jättesött samtal från en viss Jemps som önskade mig grattis på födelsedagen, tack hjärtat <3. Men tillbaka nu, på Agaton mötte vi han som bakar pizza. Och han kände typ igen oss sen förut så han kom fram och hälsade, och mamma nämde att det var min födelsedag. Han undrade om jag fyllde tretton eller fjorton, "sexton.." svarade jag förläget och tittade generad ner i mitt vattenglas. Familjen skrattade och han ursäktade.

Vi beställde maten och den var sååååååååå god, jag har aldrig ätit godare. Beställde dagen till ära kalvfilé, linguini och en halv hummer. :O Väldigt gott. När vi ätit klart ser jag hur servitörerna står och fifflar lite med varandra, Tyckte dom såg lite skumma ut med tänkte inte mer på det. Plötsligt kommer dom med värsta tärtbiten med typ en raket i! Eller, raket och raket, tomtebloss i megaform. Fram kommer även pizzabagaren och sjunger "Ja må hon leva" för mig, där sitter en generad men glad Emelie och vet inte riktigt vart hon ska titta eller vad hon ska göra. Jag tackade och sa ngt i stil med "Vad fint!" innan jag högg in på den godaste tårtan jag ätit i mitt liv! Tack än en gång Agaton, den var asgod! :D

Sen gick vi runt lite i gamla stan, jag och pappa och max tappade bort syster och mamma en stund men hittade dom efter en halvtimme och sen åkte vi hem. Nu ska jag gå och fiffla lite med mina presenter så vi hörs imorgon!

Puss puss
Emelie

I morgon är det min sextonårsdag,

Imorse när jag vaknade var det liksom som att allt bubblade inom mig och jag låg i sängen och väntade. Sen klarnade det i huvudet på mig och jag kom att tänka på att det är imorgon som jag fyller år, inte idag. En liten strimma av besvikelse kan ha setts i mitt ansikte under de tre minuterna den sanningen gick upp för mig. Sen klev jag upp ur sängen och gick ner för att käka frukost tillsammans med föräldrarna. :)


Jag har upptäckt till min besvikelse att all snö är puts väck borta. Och enligt löftet måste jag bojkotta födelsedagen om det inte blir någon snö till dess, HU! Hemska tanke, det får inte hända! Kan vi inte typ gå ihop och köra någon slags "snö-dans".. ungefär som indianerna gjorde med regndansen, fast med snö istället? Det borde väl fungera? Vadsomhelst, bara det snöar åtminstone lite på min födelsedag, annars blir det lite småtrist.. Lite och lite, vem vill ha en grå-slaskig wannabe höst födelsedag när det alltid brukar vara typ värsta snöstormen? :O Inte jag i alla fall! Jag funderar på att demostrera, kanske en sittstrejk skulle funka?

Igår var jag och bästa kompis med the fjortizboyz, härliga killar det där.. Fast vi gick fel först.

Bästa kompis sa att vi skulle till Trix pappa, som bodde på typ högsta berget någonsin bestiget av Emelie, och det tog oss ungefär tjugo minuter en halvtimme att ta sig dit, buss inräknat. Så vi satte oss på 723an och träffade på en trevlig kille vid namn Sandro, som pratade med oss hela vägen och berättade att han skulle av samma hållplats som oss. Trevligt värre tänkte jag, men efter sisådär fem minuter av killens konstanta frågande började jag redan tröttna på sällskapet.. Nåväl, när vi var framme vid hållplatsen ledde bästa kompis mig in på en stig på värsta ödsliga tomten, det var läskigt som fan och jag höll på att riva upp mina strumpbyxor, notera att jag var klädd i strumpbyxor, klänning och klackskor. När vi precis gått över den snåriga tomten kom bästa kompis på att det inte alls var rätt väg, utan att vi skulle gå in på en annan stig. Vi gick över snåriga ödsliga tomten, skrapade upp strumpbyxorna lite till och gick in på en väg.

När vi väl klarat av stig och väg vandrandet var det dags att klättra upp för värsta branta backen. Det kändes som ett stup som man skulle gå upp för, och det tog ALDRIG slut! Jag kände redan tre meter upp i backen att jag kanske ska börja tänka på mitt nyårslöfte om att börja träna, med tanke på att jag var andfådd som jag vet inte vad.
När vi kom upp för den eviga stupbacken och det bara var sisådär tjugo meter kvar ringde bästa kompis till sin pojkvän Putte och berättade att vi snart var framme. Han sa att han skulle gå och öppna för oss, och vi gick upp mot huset. Det var bara det att när bästa kompis och jag klev in i hallen var det Puttes pappa som stod där, inte Putte.

Pappan:  "Jaha, ska ni möta Patrik här eller? "
Bästa kompis: " Är inte han här? "
P: "Nej han är hos sin mamma ikväll."
Jag pekar på pappan och säger småskrattande: "Han ljuger, jag ser det på honom!"
P: "Haha, nej jag ljuger inte, han är inte här vad jag vet iallafall."
Bästa kompis: "Ehehehe, ojdå.." *Rodnar*
Jag: *tittar ner på mina sor och börjar skrapa bort något osynligt samtidigt som jag smågarvar*
Bästa kompis telefon ringer: "Hallå, hej älskling! Ehm, nej vi gick lite fel.." *Garvar* "Va? Nej vi är hos din pappa." *Garvar ännu mer*
P: "Men jag kan skjutsa er dit, så slipper ni gå"
Bästa kompis: "Kan du? Det vore jättesnällt, jag hoppas vi inte störde eller så!"
P: "Ingen fara, jag satt och kollade på Let's Dance."

Sen gick vi ut i bilen och åkte på tre minuter bort till Puttes mamma, vi tackade för skjutsen och gick bort till lägenheten. Jag hoppades att ingen av killarna skulle driva allt för mycket med oss sen när vi kom fram, och som tur var sa dom inte så mycket om det. Kanske dom har gjort samma misstag ett antal gånger? Jag menar, det kan ju inte vara såå ovanligt ändå?

Vid ett drog vi oss hemåt och pappa hämtade oss vid stationen, det var skönt att slippa ta bussen hem och gå för en gångs skull, även om jag inte har något emot den korta lilla biten mellan bussstationen och huset. (A)
När jag kom hem gjorde jag en macka och gick och la mig, somnade på sisådär två och en halv sekund och drömde om att jag blev jagad av en stor jätte som var väldigt lik min granne.. jag tänker inte prata mer om det nu.

Nej, nu ska jag gå ner och göra en macka och te, vi hörs!

Puss puss
Emelie

Så var det Torsdag, tre dagar kvar till födelsedag

Har just sett filmen "Surplus", en dokumentär som handlar om globaliseringen och sånt där. Nej, jag satt inte hemma i soffan och tittade frivilligt på filmen, jag satt på So:n och lyssnade på en gubbe som tyckte vi borde gå tillbaka till stenåldern för att rädda jorden. Eller lyssnade och lyssnade, tittade oförstående på den skäggiga tomteliknande gubben som satt och babblade nonsens. Visst, en del saker som var med i filmen var faktiskt väldigt intressanta, men vissa saker förstod jag absolut inte hur dom tänkte. T.ex. tyckte han att demostrationer där man gick med skyltar och skrek var sämre än såna demostrationer där man skrek, kastade bomber och förstörde hela städer. Han tyckte att de sistnämnda alternativet var mindre våldsamt än att sitta framför tv:n och titta på mtv. Just när han sa det slutade jag lyssna på vad den galna gubben sa och ägnade mig åt att sova lite smått med öppna ögon.
Visst, man ska inte blunda för att det faktiskt händer något just nu, att globaliseringen håller på och tär mer och mer på planeten och det är skrämmande, det är det. Vi fick gå in på en hemsida på so:n och kolla hur mkt vi förbrukade och så, där kunde man även se hur många planeter som skulle behövas om alla levde som mig t.ex.
Om alla levde som jag gör nu, skulle det behövas tre och en halv planeter. Jag skämdes asmkt när jag läste det, men kände mig iaf lite bättre än den person som fick 7 planeter.. hemsidan hette typ www.myfootprint.org

Idag är jag trött. Trött på det här skitvädret som bara verkar bli sämre, trött på att jag alltid är så trött på morgonen, förmiddagen och eftermiddagen men aspigg på kvällen och trött på planer som aldrig blir av. Men i all den här tröttheten kom något positivt igårkväll, ett datum.

Jag kan leva på den glädjen jag fick igårkväll ungefär två veckor fram, det funkar asbra för min del. Jag kan knappt vänta tills det blir av, snacka om att planera onödigt långt i förväg. Den 26e blir det i alla fall av. Wihu! :D

Men jag hör av mig senare under dagen, så tills dess: So long!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blöö,
jag sitter här och försöker bestämma mig vilket gymnasie som ska ligga som förstahandsval. Det här är svårt, jag vet att jag vill gå Kungsten, men samtidigt vill jag gå Tullinge. Och att jag gick till SYV för lite "vägledningshjälp" hjälpte ju väldigt mycket, inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag än vrider och vänder på det, båda skolorna är lika lockande i alla fall. :/

Tullinge verkar kul för deras sam-ekonomi program är tydligen jättebra, och skolan har jag bara hört bra saker om och sen går en massa jag känner där. Och det är ju nära och så, och det är ju skönt att slippa åka så långt. :)

Kungsten verkar också vara en asbra skola, deras samprogram dom har verkar liksom, bra. :p Jag vet att det var typ sämsta förklaringen då.. men dom åker utomlands, till det land som snackar det språk man pluggar, och praoar i tre veckor. Det verkar typ fett lockande, men typ INGA jag känner ska dit.. :(

Mja, jag får fundera ett tag till så får vi se hur jag gör sen.. Hur som helst jag gör kommer det säkert bli bra. Annars är det väl inget mer än att man byter?


Puss puss
Emelie

En helt vanlig slaskdag

Så var det onsdag. Förr i tiden kallades typ Onsdag för "lill lördag", alla pigor fick ledigt en stund den dagen så det var typ därför den kallades det.. kan det inte vara lill lördag här också? Nej, det måste vara onsdag.. Skönt att den snart är över, då är det torsdag och inte alls långt kvar till helgen.

Just nu är det "The War at home", en sjukt kul serie. Pappan är typ den skönaste människan man träffat, snacka om skön inställning till livet. Och den äldsta sonen är grymt töntig men ack så söt med sina skumma intressen som typ.. seriemässan. Och den yngre sonen är ju också helt underbar, med sina desperata försök att typ röka på och vara tonåring, mamman är så härlig och dottern är kul hon med.. alltså, familjen är grymt rolig.

Nu är Nyfiken här. Nyfiken är en grymt bra kompis, hon bryr sig asmkt och är snäll som satan. Jag önskar jag var lite mer som Nyfiken på vissa plan, typ när det gäller killar. Hon blir inte sådär känslomässigt involverad som jag kan bli ibland, men definitivt inte ska göra på ett BRA tag. När jag tänker efter är det ganska många som blir sådär känslomässigt involverade.. Inte så bra faktiskt. Nyfiken har fått turen att slippa det. Suck, orättvisa.

Nej, nu ska jag gå och vara lite social! :)

Puss puss
Emelie

Lista

Den ultimata listan jag lånade från Bondbruden Ami,

1. Vilken BH har du på dig just nu?
Min svarta überwonderbra man knäpper fram som är köpt i Thailand, bästa köpet ever

2. Vilka trosor har har du på dig?
Svarta aaassköna hotpants

3. Är du nöjd med dina bröst?
Ja, faktiskt :)

4. Är du nöjd med din röv?
Jo, ibland

5. Uppsatt eller utsläppt hår?
Utsläppt är snyggare, uppsatt är mer praktiskt... hmm.. njae, utsläppt!

6. Hur skulle du beskriva killen/tjejen som du just nu är intresserad av?
Icke existerande.. i alla fall om jag får bestämma själv. Annars, svin?

7. Lista det du kollar på hos någon av det motsatta könet från toppen till botten,
Ögon
Kropp
Ögonbrynen
Hår
Klädstil
Fötter
Näsan
Munnen


8. Vad tycker du om homosexuella killar?
Avgudar dom, finns inte skönare människor.. eller ärligare.

9. Vart vill du helst bli kysst?
Halsen

10. Och om inte där?
Munnen

11. Har du några snygga killkompisar?
Gud ja, för snygga för sitt eget bästa

12. Har du kysst någon av samma kön?
Mjo.. hehe

13. Vad är ett plus på motsatta könet?
Charm och ärlighet

14. Vad är ett minus?
Lögner.. usch.

15. Har du haft sex med strumporna på?
Njet.

16. Vad är det pinsammaste som hänt under sexakten?
Pass

17. Vad är det pinsammaste den andra partnern har gjort?
Sagt : "En minut under täcket"

18. Är du en hejjare på att kyssas?
Den bästa! (;


Puss Puss
Emelie

Man ska inte ta kärleken för allvarligt

Det är bara ett spel, men jag är med och spelar.

Dagens

Idag har jag bara tre saker att säga:

Soff, jag är ledsen att jag inte har ägnat mer tid åt dig. Jag har verkligen känt mig som den sämsta lajen någonsin, men jag ska verkligen bättra mig. Idag var den första dagen på året jag umgicks med dig, men knappast den sista. Det kan jag lugnt säga. :)

JAG LÄNGTAR TILL MIN FÖDELSEDAG!! :D Kanske bör sansa mig lite innan, men den är prick en vecka ifrån nu och det kommer bli så otroligt kul! Visst, delen där alla kommer in på morgonen och sjunger sådär mycigt med värsta frukostbrickan och en trave paket är alltid mysig. Vem gillar inte att få ett sånt uppvaknande? Jag menar, om jag fick välja skulle jag gärna vakna så varenda morgon. Eller, som jag också blev väckt en gång, av en massa blöta pussar i ansiktet tills jag gav bevis på att jag var vid liv. Det var också en bra start på dagen. Men tillbaka till ämnet, visst gillar jag att bli uppvaktad på det sättet. Jag gillar det inte, jag älskar det. Och att sitta och öppna paket med mammas kamera tryckt i det nyvakna bleka ansiktet är ju tradition, kanske inte en av mina favoriter, men det är ju tradition och skulle inte vara densamma utan. Sen är det ju kul att få alla grattissms och samtal från släkten och kompisar, det är alltid kul. Men det jag längtar till mest i år är the birthdayfest. Det har typ, om jag måste vara ärlig vilket jag har lovat att vara, vart mitt största samtalsämne hittills. Haha, jag vet att jag är en tönt men man har faktiskt lov att vara värsta tönten inför ens födelsedag.

Sen var det den sista och kanske viktigaste saken jag skulle säga,


Min mamma är den bästa. Hon är helt otrolig, som inte flippade över det hon fick reda på igår kväll. Andra mammor hade blivit förbannade och satt stränga och orättvisa straff när de fått reda på det min mamma fick reda på, men min mamma är annorlunda.. Och trots allt, jag känner mig lugnare nu när hon vet allt. För hon vet verkligen allt, och lite till. Men för att hon är så fantastisk, lugn och snäll (och förstående!) så kunde vi, istället för att stå och skrika på varandra och börja bråka och smälla i dörrar, lugnt sitta ner och snacka om allt. Jag önskar alla hade någon som min mamma.

Jo, en sak till! Jag har saldotak på min mobil, som just nu är överstiget, så jag vet att jag gav i nyårslöfte att ringa alla gamla godingar och det där. Men om alla gamla godingar skulle kunna ringa mig vore det great! För jag har nämligen lite problemas med det.. sen har jag inte allas nummer kvar. Så mejla mig och säg vem du är så får du mitt nummer, rulesbyemelie@hotmail.com
OBS. Den adressen går bara till bloggen, alltså ingen msnadress.

Puss puss
Emelie

Hej mitt vinterland,

Jag vaknade i morse alldeles för tidigt för att ta igen att jag inte sov någonting igårnatt. Vad var det som fick mig att vakna? Ett jätteglatt, yrvaket, ivrigt lockhuvud som stod och hoppade upp och ner samtidigt som han babblade någonting osammanhängande i stil med "Avataren är så jättecool han har slagit en eldbändare och det är jättemycket snö ute så idag ska vi åka pulka för det lovade du igår när vi inte åkte pulka i går att vi skulle göra idag så nu ska vi åka pulka och nu börjar Avataren igen och efter det kommer Svampbob och sen kan väl vi ha snöbollskrig?"


En halvsovande Emelie tittade oförstående på den lilla femårige pojken tills han började vrida lite på sig och undrade liksom om hon hade fattat någonting av det jätteviktiga han nyss hade sagt. Hon öppnade munnen och satte sig sakta upp, snart kom svaret han hade väntat på och han tittade hoppfull på sin syster och önskade att hon skulle säga ja. "UT! Jag vill sovaaaaa! Gå och stör Isabelle istället!" Gnällde hans storesyster och han gick besviket därifrån.

Ungefär så gick hela vakningsproceduren till här hemma i morse klockan 09.30 och det tog ett tag innan jag insåg att jag borde ha lite halvdåligt samvete och gick ner och gjorde frukost åt lillebror och sa att visst ska vi åka pulka idag.


När jag två timmar senare klev utanför dörren och möttes av en snövind i ansiktet började jag långsamt ångra mitt löfte. Men jag tog spaden och skottade värsta gången bort till förrådet för att upptäcka att det var låst och att nyckeln låg i tvättstugan. Jag beordrade lillebror att springa och hämta nyckeln och han sprang bort till vardagsrummet och knackade på fönstret, en zombie (syster) öppnade och frågade "VAAD?!", sen sa hon att pulkorna låg i skjulet vid garaget och jag skottade värsta gången dit bort också för att upptäcka att det bara var fullt utav gammalt bråte och skitsaker.. När den fortfarande så glada lillebror knackade på till vardagsrummet igen och zombien öppnade för andra gången hämtade hon surmulet nyckeln till förrådet.Tre meter ifrån backen kom jag på att lillebror saknade något, hjälm. ALLA mammor och pappor tittade argt på mig och jag kunde se vad de tänkte: "Dåligt föredöme för andra barn som låter sin bror åka utan hjälm, nu kommer Lisa vara asjobbig för att han får åka utan och hon måste ha hjälm". Jag klarade inte av blickarna utan sa åt lillebror att vi var tvugna att vända hem och hämta hjälm, eller så kunde vi åka efter lunch för jag var hungrig (Drog en vit lögn, ville att alla mammor och pappor skulle dra bort från backen innan vi återvände). En besviken illebror nickade och tittade med sorgsna ögon på mig, precis som katten i Shrek. Jag övervägde seriöst på att få låta honom åka utan och riskera att bli utstirrad av alla föräldrar, men bestämde mig för att vi sulle hem.
Hela vägen hem hittade max en massa backar att åka i, och även fast jag lovade honom att gå tillbaka tror jag han är nöjd med åkandet.

Har även lovat att vi ska se på en film full av kortfilmer, men här sitter jag och bloggar istället. Gud vilken underbar barnvakt jag är.. måste skärpa mig! Så nu ska jag iväg och kolla film med lillebror, So long!

Puss Puss

Emelie

image9  image10

Lillebror åker från minibackar, det vill säga snöhögar vid parkeringen.  


Jag kom fram till en sak när jag pratade med sångfågel idag på msn..

Jag känner att jag bara blir mindre och mindre smart med åren som går.. Ibland tycker jag det verkar som att alla mina hjärnceller liksom tagit semesterledigt och åkt till Ibiza för att festa och ha det trevligt.. kvar är bara ett tomt skal där en ensam liten stackare inte hann packa klart sin väska utan släpar på den själv med sin för korta arm (vänsterarmen är för kort bestämde jag nyss) och ropar "Hej! Vänta på mig, jag kan inte sköta allt jobb själv?!" Men alla har redan boardat planet. Där står den stackars missbildade hjärncellen Edvin, inget illa ment om någon som läser där ute heter Edvin, och måste ta hand om allting själv, han springer hit och dit, drar i en spak här och en där borta och till slut har han arbetat så hårt att han sätter sig på en grå stol med hjul på och svettas som en gris medan han sakta faller ihop till en skrynklig liten hög där i stolen..

Känner inte ni också så här ibland? Eller är jag ensam om den saken?

En del människor säger ju lite skumma saker ibland..


Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika.                
                                                                              

 / Britney Spears


Jag har aldrig brytt mig om publiken. Jag gillar det jag gör - jag gillar att göra illa människor. Det är vad jag gillar att hålla på med. Jag är i göra-illa-branschen.

/ Mike TysonSprängämnen kan ligga bakom explosionen.

 

/ Expressen


Kära Örebroare!                
                                                                              

/ Kung Carl XVI Gustav vid ett tal i Arboga, 1985


Ni kommer aldrig att lyckas - fyrmanna-band är ute. Åk hem till Liverpool...                
                               

/Chef på skivbolaget Decca till medlemmarna i Beatles, 1962


Dom vill ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel.                

/ Okänd


För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

/ Okänd


Jag körde hem men tog fel på hus och kolliderade med ett träd som inte finns på min tomt.

/ Ur skadeanmälan till försäkringsbolag


Jag kände att jag inte haft så bra skjut på flera år.                
                                                                               

/ Magdalena Forsberg


Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.

/ Margaret Mead
Gårdagens strapatser..

Nu är det ett helt nytt år, känns inte det lite smått läskigt? Nu kan vadsomhelst hända.. Det kan börja brinna, ett ufo kan landa ute på baksidan, man kan bli allergisk, kär, död.. Jadu, vad 2008 väntar vet ingen.

Nyårsafton igår var ju i alla fall inte så tråkig jag trodde. Förlåt, där ljög jag, nyårsdagen blev rolig. När klockan hade passerat sisådär ett var de flesta vuxna tillräckligt påverkade för att vara roliga utan att vara jobbiga, ungdomarna hade lärt känna av varandras närvaro så de var inte längre lika blyga, värden lagade efter-tolvslaget-mat (Någon god röra med räkor, crabfish, ägg, sås och bröd) och ungarna var.. ungar.

En av ungarna fann det som sitt uppdrag att utforska mina bröst, inget jag uppskattade kan jag säga. Först kom en massa frågor som jag typ besvarade med ett "För att det är så" och sen kom den riktigt jobbiga biten. Han liksom började dra i min klänning för att titta, jag sa hela tiden nej, men han slutade inte. Det blev bara värre och värre, och ungen liksom drog ner själva klänningen. Jag höll i klänningen så gott det gick med ungen var stark och rätt som det var drog han ner klänningen en bit. Jag svor för mig själv och försökte få upp klänningen så gott jag kunde medan jag spanade för att se ifall någon hade upptäckt den lilla incident som just inträffat, som tur var satt de vuxna och hade någon slags sångtävling och ungdomarna var ute och lekte med smällare. Tur i oturen alltså. :)

Mamma och värdinnan Rosie satt och pratade väldigt mycket, eftersom jag satt i närheten gick det inte att undgå vad de pratade om, dom pratade om tomter. Först fattade jag nada, men sen förstod jag och då var första tanken "noooooooooooooooooooo!" Jag ville absolut inte lämna alla kompisar här borta?! Jag tyckte dom var helt dumma i huvudet som ens pratade om saken, men sen sa Rosie något som fick mig att ändra mig, "Ja, vi vet en jättefin tomt i Tullinge." Då plötsligt tändes ett ljus i mitt huvud, och "noooooooooooooooooooo!" ändrades till "yes! Way to go Rosie!" Så hon har nu tänt en massa förhoppningar hos mig, eller okej.. jag kan visserligen inte förvänta mig att det verkligen kommer bli någon flytt till Tullinge, men hoppas går ju alltid? :)

Vi lämnade huset i Segeltorp vid tre halv fyra tiden, och när vi kom hem somnade jag direkt. Det var inget sånt här ligga i sängen ett tag innan, utan jag slocknade verkligen direkt.

Nej, nu ska jag masa mig ur soffan och ringa bästa kompis,

Puss puss
Emelie

RSS 2.0