valborgsmässoafton

Idag är det valborg. Dagen då flest ungdomsfyllor sker i Sverige, då flest rattfyllor sker och dagen då barnfamiljer och pensionärer samlas kring elden och köper lotter av fotbollslagen. Men vi går emot strömmen. Ingen karatefylla idag inte. Ingen eld tillsammans med familjer och pensionärer och lottförsäljning heller för den delen. Ikväll ska jag bara ha det trevlig och inte supa mig aspackad. Jag har växt ifrån det nu. Jag ser inte nöjet i att bli aspackad. Gå emot strömmen du också.

Jag och Krelle har btw plattat Dennis hår idag. Andra gången i hans liv han har ett fett stort afro, för det blir inte platt, det blir bara stort. Och jävligt kul att beskåda när det inte är urkammat, då ser han ut som en blandning av Einstein och ett troll. Väldigt underhållande. Men nu är han fin :) 

Vi hörs senare, jag är sjukt hungrig. Trevlig valborgsmässoafton!

Puss Puss
Emelie
Anna Wallström

Annabanana. Hon har precis ätit banan. Den du! Och nu kom Inc också. Myspys ;D Vi på Ksg är som en fin liten familj. Lite incest, men vi är trots allt hundra pers. Som Annabanana säger:

"Vad är Ksg Anda? Nej, jag tar tillbaks deeet! Hihihihihihihi, neeej så får du inte skrivaa! Hihihi. Det var inte okej."

(Jag skrev när hon pratade och tittade på)

Nytt citat:

"Det är en bra skola. Det är en fantastisk skola. Vi är bäst. Fuck the rest."

Oförglömlig favorit

En riktig klassiker


Finns det något bättre en trist dag, än Professor Balthazar?

I think I'm just a little bit, a little bit, a little bit in love with you

Den här helgen har varit helt underbar.

Fredag: Middag på Prinsen med madre. Åt jättegoda aborrefiléer i romsås och till efterrätt creme brulé med chokladsorbét! Vi satt ute på uteserveringen och myste under infralamporna och kollade på folk och tjuvlyssnade på bordet bredvid. Efteråt gick vi på bio på Saga och såg The Reader. Den var helt fantastisk. Filmen utspelar sig under 1940-1995 och man får följa en 15-årig kille som inleder ett förhållande med en 30-årig kvinna. En dag är hon spårlöst försvunnen och de möts ungefär tio år senare, när killen som heter Michael Berg är advokatstuderande och får syn på henne under en rättegång där hon sitter åtalad. Den är helt sjukt bra. Se den. Definitivt.
    Efter filmen åkte jag till centralen och mötte upp Dennis, sen åkte vi hem till honom och sov där.

Lördag: Vi vaknade typ halv två och klädde i princip på oss och drog ut direkt. Vi tog bussen till fridhemsplan och handlade lite räkor, aioli, revbensspjäll, gifflar, läsk och fruktsallad. Sen gick vi ner till Rålambshovsparken där Frida, Sophie, Alex, Alice, Victor, Matilda, Mike, Anna, Stina och Jenny satt och hade picknick. Det var jättefint väder, riktig sommarvärme! Kanske sommaren är på g redan nu? Vem vet? :) Efter en stund kom Max också. Vi åt och myste i solen, och sedan lånade vi ett kubbspel av några som picknickade en bit bort. Dagens misstag nr ett för min del var att delta. Jag har upptäckt att jag rent ut sagt suger på kubb. Vi förlorade, naturligtvis, och det var lite surt. Men, sen hämnades jag på alla som hade psykat mig under matchen, det vill säga Dennis, genom att hälla vatten på honom. Där utlöstes vattenkriget. Misstag nr två. Jag kan ju säga att jag såg ut som en våt hund, så slipper vi gå in på detaljer.

På kvällen såg vi lite på Moulin Rouge och sen gick vi från Dennis till 60's där vi körde lite kvällsfika med Alice, hennes kompis Lovisa, Frida och Max. Det var riktigt mysigt.

Söndag: Idag har jag och Dennis träffat Sophie och Alex och ätit glass i gamla stan och promenerat runt i staden. Vi käkade lite på subways, första gången i mitt liv och det var väl helt okej.. bk är bättre. Efteråt åkte vi till centralen och hem. På tåget träffade jag Andreas Fagerström, och det var ett tag sen! Han hade varit och skejtat i rålambshovsparken och var lite gräsfläckig och luktade jord typ. Men det var kul att se han igen!

Nu ska jag ta mig an ännu en äcklig läslogg och sen mysa framför film med familjen.
Puss Puss
Emelie!

Frida Wallman

Är en helt fantastisk och underbar person som kan se, och faktiskt se under det som alla andra ser.
Jag är så otroligt tacksam över att jag lärt känna henne, Hon ger mer än hon vet bara genom att säga som hon tycker och tänker. Och det är det som är så bra med henne. Att hon är just som hon är. En Frida med ett stort hjärta och mycket klokhet.
Nu har jag varit jätteduktig!

Har kollat upp SL:s hemsida och räknat ut när jag ska åka imorgonbitti för att hinna till skolan. Detta för att:

Jag har tyvärr kommit försent till skolan två dagar i rad nu. Det är Onsdag idag. Det betyder att på den här veckan har jag lyckats passa tiden EN gång. Det är illa. Och jag vet varför. Härmed uttrycker jag min hatkärlek till Sl:

Jag älskar er för att:

Ni kör tunnelbana dygnet runt på helger
Det är hur mysigt som helst att åka tunnelbana, speciellt de gamla tågvagnarna. :)
Ni kommer kanske sätta ut extra tågtrafik i pendeltågen så de går med en kvarts mellanrum, JÄTTEBRA!
Ni är det perfekta färdmedlet om man vill vara miljövänlig, ta sig runt i stan snabbt och träffa mysiga fulla ungdomar på helger eller pratglada åldringar på eftermiddagar. Mysiga och trevliga busschaufförer här i förorten. Alltid glada!

Jag hatar er innerligt för att:

Min buss, 715, har plötsligt bestämt sig för att ligga före i schemat. Den går fanimej fyra hela minuter för TIDIGT! Man missar ju bussen konstant!
Ni har ungefär trehundrasjuttioelva förseningar i veckan. Det är illa SL. Fixa störningsfelen.
Och om inte tåget är försenat, ja då är det INSTÄLLT! Hur tror ni att man ska hinna i tid till skolan om man, trots att man åker en timme innan skolan börjar, kommer till stationen och tåget är inställt så man får vänta på nästa tåg som går way to sent?! OTREVLIGA STRESSANDE BUSSCHAUFFÖRER I STADEN!

Exempel på hatdagar med sl:

Idag. Min buss har tydligen gått, trots att jag är på plats vid stationen 07.16. Jag får glatt vänta tills 07.35 kommer.
När jag väl anländer till stationen 07.46 är mitt tåg som går 07.48 inställt. Jag får vänta på 07.52.
När jag sedan kommer till stationen Karlberg och ska ta bussen ramlar jag i den trånga rulltrappan. Det var visserligen inte sl:s fel, utan alla trafikanter som tryckte och puttades i trappan.
MEN! När jag kommer på bussen och ska ta upp mitt busskort har det liksom fastnat i innerfickan. Busschauffören tar ingen hänsyn till min stressade uppsyn och mitt letande utan säger provocerande: Skyndaskyndaskyndaskynda! Min enda tanke just då var: Kör fram bussjäveln så länge, kortet kommer ju!! Efter jag fått upp kortet och visat det argt till den dumma och korkade chauffören går jag argt och sätter mig på min plats på bussen. Jag kommer ungefär tjugo minuter försent till skolan. Allt är Sl:s fel. Jag hatar SL ibland. Bajs.

Kärleksdagar till sl:

Solen lyser, det är vår. Man sitter på tunnelbanan och lyssnar på Ted Gärdestad medan en gullig farbror eller tant pratar på om hur underbart vädret är. Jag är glad att tunnelbanan finns, tanten/farbrorn hade aldrig satt sig i samma bil som mig och börjat småprata om vädret.

aaaaaaaaaaah

Nu har jag jobbat igenom typ hela rapporten. Det var jobbigt. Och om något liknande propsiton 6 skulle ske i sverige, skulle jag stå på de homosexuellas sida. Helt klart. Jävla svin som ens kom på lagförslaget.

goddagens mina kära femton läsare!

Jag gissar på att Blondinbella skulle skratta sig till döds om hon såg min statistik. Och Ksgbloggarna också. Men jag är glad över att jag har er femton trogna läsare om dagen! Hellre femton än typ.. två, eller hur? :)


Idag var en bra dag. Jag lyssnade på Rage against the machine som start på dagen, och tog mig tid till att fixa värsta flätorna i håret som jag tyvärr var tvungen att ta ut när jag, hör och häpna, gymmade! Med Soph och Annabanana! Vi pumpade på som sjutton! Jag har en känsla av att min rumpa och mina lår kommer bedja på knäna om att bli amputerade så jag slipper smärtan imorgon. Men hey, jag kommer komma i form och få ett tight ass så vem bryr sig?! Jag gör. Jag åt en chokladboll på väg hem för att trösta de ensamma kalorierna som saknade sina kompisar..


Puss Puss
Emelie

Bara så alla vet:

Så är Marcus Alexsson den allra bästa kompisen en tjej kan önska sig.
Han är helt obeskrivligt fantastisk, en helt underbar vän som jag aldrig trodde jag skulle träffa. Men jag hade turen att lära känna honom. Killen alla älskar. min bästaste vän, Marcus Alexsson.

När vi blir sextio kommer vi sitta med våra fantomenringar på en racnh ute i Texas och se tillbaka på alla våra goda tider vi haft tillsammans medan vi gunar i takt till hårdrocken med gungstolarna. Det kommer vara superdupernice ska jag säga dig! ;D


Världens bästa!


Puss Puss
Emelie

Prov imorgon

Och jag är så taggad! Not.

jag skulle kunna äta som om det vore min sista måltid just nu.

Så hungrig är jag. Det kurrar och gör ont i min mage. Eller nej, det kurrar inte. Det morrar.


Just nu håller vi på med identitetstema i skolan. Jag och Cisela har "Bilden av den homosexuella mannen". Det är helt sjukt när man läser om hur folk har behandlat homosexuella män i USA speciellt. Proposition 6 som genomfördes i hela Kalifornien under 60 - 70-talet gjorde det obligatoriskt för skolor att avskeda homosexuella lärare. De homosexuella männen fick inte ha sex, inte ens i sin egen lägenhet! Om någon misstänkte att de hade sex i lägenheten kunde det bli böter eller häktet. Detta gjorde att de homosexuella männen var tvungna att springa ut i parker under nätterna för att kunna ha sex, något som senare ändå förhindrades genom att poliser fick patrulera runt i parkerna och förhindra det. Förstår ni hur dåligt de hade det? Harvey Milk är dock en förebild många borde ha. Han lyckades ändra inställningen för en del vilket ledde till ett lite bättre samhälle. Trots att han var en fantastisk person blev han mördad av sin motståndare under ett tal i sin valkampanj för kommunpolitiker. Helt sjukt om du frågar mig.

Puss Puss
Emelie

Jag är egentligen ganska trött

Har precis gjort uppgift tre på sidan 107 i boken Internationell Ekonomi. Jättejättejättejättejättejättejättejättetråkigt. Hur förändras Sveriges utrikeshandel om detta händer: BAMBAMBAMBAAAAM! Jag bryr mig inte om det här. Låtsades att det var lite kul. Men det var jättetråkigt.

Jag har märkt hur ens värderingar och tankar kring saker och ting ändras ju mer tid man får över till att tänka.
Jag, till exempel, visste definitivt att jag skulle gå Ekonomi när jag började gymnasiet. Sen kom lektionerna och jag insåg hur ointresserad och uttråkad jag var av att räkna på marginaler och resultatbudgets och att veta om hur finanskrisen skapades och hur världshandeln ser ut. Det är nog det tråkigaste som finns. Till och med matte är roligare. Där kan det ju i alla fall vara med lite roliga historier om Marit Bergman som häller upp kaffe i en termos.

Nej, Samhälle Kultur ska det vara! Historia är extremt intressant! Och jag slår vad om att kultur och idéhistoria, filosofi, psykologi, litter gestaltning, litteraturvetenskap, filmvetenskap och fotografisk bild A också är toppen! How come I like these things and not important things that pay off in the future, like math and ekonomibajs? Det vore ganska coolt om jag var superduperduktig på matte och kunde lösa phytagoras största mattegåta på ett litet kick! Men njetas pesetas. Här är vi slöa små hjärnceller som hellre låter den vänstra hjärnhalvan överarbeta istället för att väcka liv i urverket på den nyttiga högra hjärnhalvan.

Puss Puss
Emelie

Hola amigos!

Idag började jag dagen med lite Arctic Monkeys. Det var en trevlig promenad till bussen.
När jag väl kom till centrum switchade jag till en spellista innehållandes:

To be with you - Mr. Big
The one and only - Chesney Hawkes
Dancing shoes - Arctic Monkeys
Helicopter - Bloc Party
Suddenly I see - KT Tunstall
Paper Planes - M.I.A
In the summertime - Mungo Jerry
No diggity - Blackstreet

Det var en härlig morgon. Nu ska jag arbeta lite med Cisela om bögar.

Puss Puss
Emelie

Vad händer när:

Det är prov i internationell ekonomi på fredag
Det är prov i energi på måndag
Och på samma provtillfälle även prov i företagsekonomi på måndagen?
Ungefär det här händer med min hjärna då:


Nej, nu borde jag egentligen plugga en stund innan sömnen tar över totalt.
Kanske får in lite information..


Puss Puss
Emelie

Det vankas påskmiddag

Dammsugaren dånar och väsnas på nedervåningen. Monstret smygtittar på Disney Channel trots att han borde klä på sig. Jag borde städa. Undrar om Dennis är vaken än?

Idag har det skurits och finhackats jordgubbar, hällts upp chokladpannacotta i glas, städats för fulla muggar och folk har fått panikanfall i klädbrist. Det vankas påskmiddag i Uttran. Farmor kommer hit, kanske mormor, och Dennis kommer för att hålla mig sällskap. Vad jag längtar till är inte quornfiléer med potatisgratäng eller chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionsfruktssås, jag längtar till vid åttatiden då jag, Dennis, min syster, Soph, Vic och en massa annat trevligt folk ska in till Vitabergsparken och grilla. Mashmallows i stora mängder säger jag bara. Riktigt mysigt!

Nej, nu ska jag ringa och se ifall min pojkvän är vaken!

Puss Puss
Emelie

Det är sommar!!!

Okej, det är bara April, men seriöst. Satt ute i solen nu och temperaturen mätte 25 grader! Det är sjukt nice! Som att vädergudarna hoppade över våren efter vintern och körde direkt på sommaren! Inte mig emot, jag har gärna varma sommardagar redan nu i April! :)

Igår var vi på bio och såg Monsters vs. Aliens. I 3D. Fast visste ni att de har tagit bort orginal3Dbrillorna och ersatt dem med waferersliknande brillor? Inte jag, men det hade dem tydligen. Filmen var väl sisådär.. stundtals var den riktigt rolig, men ibland var den lite halvtrist. Den figuren som gjorde filmen rolig var B.O.B. Han ser ut så här:På den engelska verisionen är det Seth Rogen som gör rösten til figuren som saknar hjärna. Han är så gulligt naiv och korkad att man inte kan hjälpa att skratta så fort han öppnar munnen. Plus att jag tänkte på en sak som madre sa, hur kan man lyckas förmedla glädje i en animerad figur som bara har ett öga? Det funkade riktigt bra här iaf! :)

Imorse gick alla barnen i familjen svensson presto pawlak ut i trädgården på påskäggsjakt. Det är bland den mysigaste traditionen vi har i familjen. Oavsett om man är liten plutt som maxipaxi, mellanstörig tonåring som isabelle eller nästan vuxen, som jag. Kan tänkas småtöntigt, men jag kan erkänna att den som är mest ivrig att springa ut i trädgården på morgonen är inte max. Det är jag.

Imorgon är det påskmiddag här hemma. Kan bli mysigt.. :)
Tills dess säger jag: Glad Påsk alla läsare! Eller som max sa på sitt påskkort: Glad Posk!

Puss Puss
Emelie

Lov är fantastiskt :)

I måndags var jag barnvakt. Jag och Max påskpyntade hela huset med lite tuppar, kycklingar och ägg här och var. Mysigt värre :) Sen tittade vi på Bionicles och solade ute lite. Eller jag solade, han sparkade upp bollar på taket och asgarvade när de ramlade ner.

I tisdags åkte jag in till stan och mötte upp Dennis. Vi gick och käkade lyxmiddag på Burger King och sen gick vi på bio och såg Watchmen. En riktigt bra film! Inte en sån där vanlig superhjältefilm med goda vs onda och goda skadas men lyckas ändå rädda världen tjafs. Mer typ Goda vs Onda och är jävligt coola under hela filmen, kör lite upphetsande fightingscener på fängelser och spöar skiten ur onda samtidigt som de blr förådda och ändå räddar världen. Den var riktigt bra iaf! Ett tips till de som tycker om superhjältefilmer men har tröttnat på hela goda vs onda och goda skadas med lyckas ändå rädda världen tjafset.

Efter filmen åkte vi hem till mig och såg på "The Wackness". En komedi som utspelar sig 1994 om en knarklangare som aldrig haft sex men är sjukt kär i sin assköna maruijanarökande psykologs styvdotter och som går undercover som glassförsäljare under sommaren men tjänar sjukt mycket pengar på att langa maruijana som ska gå till att förhindra att han och hans familj blir vräkta. Okej, den kanske inte låter så där up to the top super duper fine, men det spelas sjukt cool rap från 90talet och hela filmen har en skön stämning liksom. Plus att Ben Kingsley (som spelar psykologen) fäller de skönaste kommentarerna under filmens gång som gör att man asgarvar och önskar att han var ens bästis.

Dagen efter vaknade Dennis fem och kunde inte somna. Det kunde jag, så medans han gick upp så sov jag vidare. Klockan tio vaknade jag av att Max kom in med telefonen i mitt rum, det var mamma som hade glömt sin mobil hemma och bad mig leka assistent. Sen fick jag höra att Dennis hade varit barnvakt under tiden jag sov och när jag gick ner möttes jag av en uttröttad Dennis som förmodligen hade skavsår i öronen och såg minst sagt lite halvt irriterad ut. Max däremot satt och snackade i hundrasjuttio med Dennis som tröttsamt nickade på huvudet då och då. Jag kan inte beskriva det medlidande jag kände för honom i den sekunden..

Sen käkade vi indiskt till middag, myste lite och tittade på Star Wars Episode 1 - Det mörka hotet. Dennis bevisade att jag inte kunde speciellt mycket om Star Wars (iaf inte så mycket som jag önskade att jag kunde) och jag försökte bortse från att han trampat på min stolthet och misslyckades med att fälla förolämpningar. Något som han visat sig vara sjukt duktig på under hans tre dagar i Uttran. Jag har nog aldrig fått så många förolämpningar som jag har fått under det här påsklovet.

Igår åkte vi in till stan och jag mötte upp Soph. Vi skulle gå på presentjakt till hennes Madre som fyller år idag. Efter många affärer beslöt vi oss för att gå in och titta lite på Designtorget. Där hittade hon en mysig liten bok som hon köpte och jag fick slå in, Soph tejpade. Det blev jättefint. Jag tror jag ska bli inslagare i framtiden för så stolt som jag kände mig då har jag aldrig känt mig tidigare!
Sen åt vi lite glass, fikade lite (eller fika gjorde vi visserligen innan vi gick i affärer men jaja) och sen gick vi vidare på presentjakt. Soph hittade en jättesöt klänning till sin madre också och bestämde att hon hade varit snel i år, sen gick vi till designtorget och slog in den presenten där också! :) Vi kom fram till att Monki och Indiska har de ultimata peace and love väskorna och funderar på att splitta på en väska, och att Feetfirst har de bästa gummistövlarna. Titta bara:


Jag är typ kär.

Idag ska jag åka in och träffa Dennis, sen ska vi käka middag med la familia och sen ska vi se på Monsters Vs Aliens. Kan bli kul. Den är till och med i 3D! :O ;)

Puss Puss
Emelie

Idag,

Idag lyser solen,
Idag är det en fin dag,
Idag ska jag träffa Dennis,
Vi ska gå på bio,
Idag funderar jag på att gå en promenad,
Kanske röra lite på mig,
Idag är i varje fall en fin dag.

So they're moviestars now

I höstas fick Dennis, Kristoffer och Norah chansen att vara med i Pantameras nya reklam, vi har hört om det i skolan sen dess men undrat om den liksom blivit bortglömd av tv. Tills jag fick ett sms av Alexandra som sett den på tv idag! För er som inte tittat på tv: Här är reklamfilmen


Puss Puss
Emelie

Mys

Igår var en trevlig kväll. Började med att jag åkte hem till Annabanana och fick se hennes übercoola hus. Sen kom Sophie, Sassa och Frida och Jenny dit och vi åt lite mat och chillade. Tills Jenny satte på Tigerjakten. Ni vet, med Mora Träsk? "Nu ska vi ut på tigerjakt, nu ska vi ut på tigerjakt. Vi kommer till ett träd.." osv. Helt plötsligt börjar hela bordet dansa till tigerjakten och jag låg och asgarvade i Annas soffa medan Dennis undrade varför jag skrattade så mycket i luren. :)

Egentligen var det tänkt att vi sedan skulle dra till Peters på party, men vi hade lite krångel med bussarna så vi träffade istället Mike (Annabananas boyfriend som alltid är jättedum mot mig) och hans kompisar. På väg dit började jag prata med någon som hette Gustav, och han hade jättebra musiksmak men var så grymt trist som person! Sen följde han med oss trots att han inte var på väg åt samma håll och det var väl kul i sig typ. Vi grillade marchmallows på ett berg och hade det mycket mysigt och sen åkte vi hem och sov hos Annabanana. Miikeet trevliit!

Puss Puss
Emelie

Det luktar mat (Men det är inte Frida som skriver denna gång)

Nu är jag jättesugen på mat. Potatisgratängen är inne i ugnen, rostbiffen som jag inte får äta ligger framme på bordet och snart kokas tortellinin till vegetarianer. Jag är hungrig. Min mage skriker efter mat. NU NU NU!

Ikväll ska vi ut och göra staden osäker känner vi. Det är antagligen Hässelby som drabbas. Peters here we come!
Men innan ska vi eta mat. Det blir mysigt! :)

PUSS PUSS
Emelie

sista fredagen i skolan innan lovet

sen är det en vecka fylld med ägg, påskris, påskkärringar och påskgubbar! MYS!

Jag ser fram emot att måla ägg, äta ägg, äta påskefterrätten (persikor med grädde) och att mysa med Dennis. Det vill jag göra hela lovet. Han har ju varit sjuk hela veckan typ :(

Idag hade jag en dålig morgon i kollektivtrafiken, satt på fel tunnelbana, fel buss och ville gå in genom en låst dörr fast det gick ju inte så jag bankade på dörren och svor lite innan jag argt spottade ut mitt tuggummi och gick mot huvudentrén. Bajsmorgon. Men sen blev jag på bättre humör av Anna, Frida, Sophie, Max, Ingrid och alla andra i skolan :)

Idag ska jag ha sylektion till fem, sen ska jag träffa Tobbe en stund för att sen dra mig mot hässelby på party (?). Vi får se hur det går. :)

Anyway, bakad potatis till lunch idag, det blir mysigt iaf! Nu ska vi spela upp rollspel på franska, wish me luck!

Puss Puss
Emelie

RSS 2.0