Det går inte att tämja en örn

Och även om jag hade velat så är jag tvungen att inse att det inte går. Men jag är glad över det jag får ändå. Bloggen kommer ta en paus just nu, jag behöver lite tid för mig själv och för att tänka och andas.

Peace and love var fantastiskt.

Så kan jag bara beskriva min vecka i borlänge. Som fantastisk. Jag var där med underbart folk, hade sjukt bra väder och lyssnade på galet obeskrivligt fantastiska artister som fick mig att hoppa upp och ner och skrika mig hes av glädje, beundran och försök att sjunga med. Det gick till de flesta där jag lyssnade mycket på artisterna, som Hoffmaestro, Timbuktu och Parken. The Sounds och Mando Diao kunde jag sjunga med en del, men ofta var det massa mummel. Håkan Hellström däremot, där kunde jag till och med textrader i låtar jag aldrig hört förut.

Vi hade en extrem hetta under hela vecka vilket har resulterat i en mycket fin bränna som många misstar är från mitt halsband jag envisas med att ha på mig, men det är faktiskt min bikini som har lämnat den vackra vita randen kring min hals. Ett sätt man kunde kolla hur brun man hade blivit var att lyfta lite på festivalbandet som jag glömde flytta runt. Vit rand där med. Men! Mina knän är bruna!

Det första jag gjorde när jag kom hem var att duscha. Det har jag nämligen gjort EN och endast EN gång under veckan. Jag luktade inte alltför fräscht.. Men nu luktar jag körsbär!

Vi träffade mycket trevliga människor på festivalen och campingen. Bland annat ett gäng skåningar som bodde i camp Exotica, de hade staket med klätterväxter, rosa pompomparasoll och en flamingo som hette Flemming. I deras camp hade de diverse trevliga tillställningar såsom danstävling, antikrundan och så kunde man bikta sig hos dem! Dessutom kunde man vinna resor till södra Sverige, vart exakt kommer jag inte ihåg tyvärr..

Vi lärde känna Kung Jonte med megafonen som var genomblöt av svett efter Hoffmaestro och som tydligen kände Tilda (Annabananas bf) och lånade ut sin fotboll till oss första kvällen!

Under Håkan Hellström träffade vi två göteborgare vid namn Olivia och Niklas som också var grymt trevliga! Jag fick nämligen sitta på Niklas axlar (han var lång, jag är jättekort.) under "De kommer kliva på dig" vilket jag tyckte passade jättebra! För hade jag inte suttit där uppe och sett ut över publikhavet och kollat in Håkans lila byxor så¨hade säkert publikgrannarna klivit på mig. Sen stod vi och sjöng med i alla låtar. Det var awesome!

Topp sex spelningar:
1. Hoffmaestro & Chraa - GALET BRA! Fick håll från allt hoppande och blev hes efter skrikandet men är numera fast besluten för att gifta mig med Jerry som sjunger i bandet. Helt otrolig konsert..

2. Timbuktu - Också sjukt jävla grym! Älskade hans Moonwalk och Michael Jackson beat som varvades mellan de sjukt bra låtarna! Allsång på Eldorado säger jag bara, såg inte en själ som inte sjöng med i någon av låtarna..

3. Slagsmålsklubben - Electro när det är som bäst. Inte en enda människa stod still i publiken, alla hoppade omkring som galningar till musiken. Att de som extranummer hade snott Razorlights spellista och körde en av deras låtar som extranumret var också galet! Improvisation som blev succe!

4. Johnossi - Behövs någon närme förklaring varför? Johnossi var minst lika bra live som de är i ipoden. Deras energi och publikens energi var grym! Att de kunde göra en sjujävla föreställning trots att de fått reda på dagen innan att de skulle ersätta The Kooks är beundransvärt!

5. Håkan Hellström - Håkan bjöd på den bästa avslutningen man kan tänka sig. Det var rätt av peace att låta honom få avsluta festivalen med en tvåtimmarsshow. Han var galet bra!!

6. The Sounds / Parken - Parken var som väntat grymt bra! (Jag pratade faktiskt med honom på väg mot Timbuktu sen!!) men tyvärr satte brandalarmet igång efter en kvart så jag fick inte höra mina favoriter :( Därför fick Parken dela plats med The Sounds som bjöd på en hel föreställning som var grymt bra! Maja är den coolaste sångerskan jag känner till för tillfället. Hon var så sjukt duktig uppe på scenen!!

Imorgon ska jag träffa Dennis, han saknade jag där borta. Och jag var inte ensam. Men, imorrn ska vi äta glass i solen!

Hörs då!
Puss Puss
Emelie

Peace and love, fred och kärlek

Idag åker jag. Om två timmar är jag på g. Då är jag på väg härifrån för att leva i leran i en vecka. Med sjukt bra musik konstant och omgiven av glada människor. Jag längtar så sjukt mycket! Det kommer bli galet nice!!!

Men, med solsken kommer regn (?) och därför har jag även en trist nyhet, kommer inte kunna blogga under min peace vecka... Däremot ska jag försöka återberätta den så gott  jag kan när jag kommer hem! :D






Måste dessutom slänga in en bild på en askonstig grej jag såg idag! Trimgel?



Nej! Nu ska jag kila iväg!
Puss Puss
Emelie



ÅKEJ!

Jag har redan börjat räkna ned till jag fyller 18.. det är lite illa från min sida måste jag säga.. Jaja! Alla får väl tycka att jag är lite barnslig som längtar så mycket efter min födelsedag och den dag jag blir myndig och får bestämma ALLT själv äntligen så pass mycket att jag började räkna ned redan dagen efter min sjuttonårsdag... Men! Man ska ha barnasinnet kvar aight?


Ikväll klockan 19.00 kommer jag sitta bänkad framför tv:n och kanal 3 där en ny serie kommer starta! Serien heter Pushing Daisies och handlar om en man vid namn Ned som jobbar som pajbakare och får en mycket speciell talang. Han kan nämligen väcka döda till liv, men om de är levande i mer än en minut så dör någon annan istället.. Han börjar använda förmågan tillsammans med en detektiv och hjälper till i mordutredningar. Men det kompliceras när han tvingas återuppliva sin gamla ungdomskärlek..

Den verkar sjukt bra och fick ett bra mottagande av kritikerna i USA. Jag ser fram emot serien jävligt mycket och om en och en halv timme kommer jag inte låta något störa mig!


Puss Puss
Emelie

Medan du sov

Igår var jag ute hos någon som hette Skogis (Wiktor var det riktiga namnet!) borta i Rönninge. Simon och Joel hade bjudit in mig och det var riktigt trevligt faktiskt! Träffade några bekanta ansikten och många nya, fast jag kände mig lite odd då jag var ensam flicka bland en massa pojkar. Men tro mig, kvällen var riktigt lyckad ändå! Jag bevittnade en hel del intressanta grejer, bland annat live gay porr ( med kläder på) av några trevliga pojkar vid namn Matte och David. En annan mycket underhållande grej var att titta på när de skulle dansa, speciellt till A-ha - Take on me. Tänk pojkband och duracellkaniner och du är inne på ungefär rätt spår!


Har kommit fram till att jag saknar Dennis ganska mycket.. väldigt mycket faktiskt. :( Det är lite tråkigt att inte kunna prata med honom eller att vi inte kommer ses förens jag kommer hem från peace.. :(

Funderar på att ta lite jordgubbar och grädde! Har typ levt av det de senaste dagarna.. sjukt gott!

Puss Puss
Emelie

midsommarafton

Idag är det midsommarafton. Det är något mer också. Det är den nittonde juni. Jag ska inte göra för stor sak av att det är just den nittonde idag men jag tycker det är lite tråkigt att min pojkvän är uppe i norrland utan täckning och el mitt ute i skogen medan jag sitter här hemma framför datorn med en massa regnmoln utanför fönstret, lyssnandes på min lillebror som sjunger inne på toaletten och madre som förbryllar sig över bilder från midsommarfirandet på kameran, när det är den nittonde.

Dagen har i alla fall spenderats ganska trevligt ändå. Vi tog med oss en stor korg med sill, potatis, varmkorv, bröd, aioli, kräftskärtar, gräddfil och pain riche och åkte ut med gamlingarna till Tullgarn där vi satt och midsommaråt vår midsommarmat. Det regnade utanför men vad gjorde det? Vi satt och åt världens godaste sill och dillpotatis och gräddfil i ett gammalt hässtall, sjukt fint!

Sen gick vi ut, regnet var som bortblåst och det var dags för lottdragning, jag vann inget men Max vann en nalle. Sen dansade han och madre kring midsommarstången och jag lyckades fånga en läskig gubbe på videokameran som såg lite ut som Philip Seymor Hoffman fast med röda woody allen-glasögon..



Nu har vi tittat på film, gamlingarna har åkt hem och jag och isa har lekt med heliumballongerna tills vi fick lila läppar och nu sitter jag här.. i min ensamhet.. och saknar min pojkvän :/ Det är synd att jag blivit en sån. En sån där flickvän. Fast mest bra. Det är väldigt bra faktiskt, speciellt med Dennis. :)



Puss Puss
Emelie

Fred och Kärlek åt alla i Borlänge

Åtta dagar. Så långt är det kvar. Eller låt mig säga det på ett annat vis, åtta ynka futtiga minimala jättesnabba dagar kvar tills jag och tjejerna upplever Fred och Kärlek på hög nivå i ett tält på en campingplats i stekande sol/ösande regn/växlande molnighet i ett töcken av våtservetter, musik och barnmat som föda. Jag har aldrig längtat mer till att inte få chansen till en lång och riktig dusch på en vecka än jag gör just nu. Men jag måste köpa waferers innan för mina är borta.. tyvärr :(


Sen blir det till att bunkra upp med Barnmat, Sovsäckar, Liggunderlag och så lite saker som möjligt utöver det när vi beger oss upp till Borlänge med Swebus. Det kommer bli ni-hi-ice! Miss Li, Lykke Li, Hoffmaestro, Parken, Lars Winnerbäck, A Camp, Mötley Crüe, Backyard Babies, Mando Diao, The Sounds, Babyshambles, Hello Saferide, Håkan Hellström, Keane, Kleerup, Melody Club, Pete Doherty, Promoe, Sugarplum Fairy, The Kooks, Thåström och Timbuktu! Jag kommer ha ångest över att välja när artisterna står på olika scener.. herregud vilken ångest jag kommer ha...

Nu får ni ett smakprov av Hoffmaestro till senare! Känner ni igen han som sjunger kan det bero på att han spelar Hoffe i Stockholm Boogie!

Puss Puss
Emelie

Hoffmaestro - Young dad

..

Känner ni någonsin att ni är mätta på allt och all och helst av allt skulle vilja dra men det är något som håller dig kvar, ansvar och förtroenden. Plikter och måsten. Sånt du egentligen vill komma undan men du absolut inte kan komma undan från? Sånt som jagar dig och alltid finns med dig hur långt bort du än springer?

En helt vanlig torsdag!

Idag var en trevlig dag. Vi gjorde utvärderingar i skolan. Trist men nödvändigt förmodligen. Och så tränade jag och Maks på låten inför imorgon. Kris joinar också vilket är nice! Time after Time står på menyn. Inte Lauper verision utan Cassidy verisionen!

Efter det åkte jag hem till Dennis och tittade på tv lite och myste. Sen åt vi spaghetti och han nördade sig lite med tvspel. Fast det är ganska kul med GTA 4. I alla fall att slå ner folk med basebollträn  och sno bilar och köra på fetaste biljakten från polisen samtidigt som man slänger granater och sjuter vilt kring sig. Tycker Dennis i alla fall.

Efter det gick vi ut och gick en promenad vilket var jättemysigt! Från att ha varit sjukt trist väder imorse med i princip tunga regnmoln och kyla så blev det varmt och soligt på kvällen! Vi gick längs staden i mer än en timme och tittade på folk och gick in och läste böcker i bokhandeln. Jag är typ kär i kokböcker.. Och Gordon Ramsey är väldigt rynkig.

Sen åkte jag hem med madre och åt 5 kronors nudlar och nu ska jag snart gå och lägga mig för att orka upp imorgon och fixa håret.. Det tar tid att fixa och få styr på ett skatbo som mitt hår ska jag säga dig! Dessutom ska vi ut och käka på Fridays imorgon kväll för att fira sommarlovet och det ser jag fram emot mycket mycket!

Okej, jag ber om ursäkt för det hemskt tråkiga inlägget, nu har ni fått reda på mina jättetråkiga sidor också..

PUSS PUSS
Emelie som inte kan vänta till lovet imorgon!!!

Parken är otrolig

Detta må kanske inte vara hans bästa låt, men texten är galet fin i början! Frågar du Vic vilken parkens bästa låt är så får du svaret "Vad ska vi göra med Henry". Frågar du mig får du svaret "Åt helvete med himlen". Men just nu, vill jag sitta och lyssna på den här texten.

"Det var för länge sedan i Uppsalas gränder
och trottoarerna var oupptäckta stränder.
Men musiken styrde varje ord och handling
Det var ett löfte från en stad i förvandling

Åh mitt hjärta du får aldrig gå ifrån mig
Jag är förlorad sen den första gång jag såg dig.."

Den blomstertid (snart) nu kommer

Idag har jag gjort följande:

Vaknat 05.50 och gått upp likt en zombie för att duscha och försöka vakna till. Men eftersom det misslyckades totalt tog jag en kopp kaffe. Det gick inte heller. Klockan 07.00 tog jag mig en macka för att få i mig lite upppiggande fibrer. Utan success.Hursomhelst, trött som ett lik sjöng jag tillsammans med familjen för min käre lillebror som fyllde hela 7 år idag! Han öppnade paket och lyste av lycka i sin loftsäng. Tror jag, jag satt på golvet och slumrade så jag är inte helt säker på att jag såg rätt.

Klockan 08.52 åkte jag tåg mot Brunnsvikens KK. Och ja, det står exakt för vad man tror att det ska stå. Jag skulle göra något som tar ganska mycket på krafterna och som jag gjort ett par gånger innan. Det är extremt mysigt! Fast jag har aldrig varit med om när man är tre i leken. I detta fall var vårt hjälpmedel en stor kanadensare. Jag talar naturligtvis om att paddla kanot! Jag, Annabanana och Claris satte oss klockan 10.00 i en bjässe, Claris fick styra och jag stod för hästkrafterna. Anna hade "ont i armen och handen" och satt i mitten och njöt av färden. Vi paddlade konstant i en timme och fyrtio minuter innan vi bestämde oss för att det fick räcka!

Runt tolv/ett var jag inne i staden igen och då var det en hel timme kvar till nästa punkt på att-göra-listan. Gardasilspruta nr 2. Så för att fördröja tiden åkte jag tunnelbana och upptäckte helt nya platser. Såsom Stora Mossen. Den du! (Man märker hur uttråkad man är när det faktiskt är roligt att åka tunnelbana till helt onödiga platser och sen åka tillbaka igen)

Klockan 14 var jag inne på Mamma Mia kliniken och väntade på min kära madre och systeryster som satt fast i bilköer. Dom kom halv tre. Då var det dags för sprutan, och den här gången gjorde det riktigt sjukt ont! Men, jag bet ihop. Det gjorde inte min syster. Hon höll, som vanligt, på att svimma och ville banga i sista sekund. Det gör hon alltid på sjukhus.

Sen åkte vi hemåt, om ni inte noterat det så kan jag nu passa på att berätta att senast jag åt var klockan 07.00. Jag var alltså helt slut och ashungrig. Men, vi skulle stanna på Ica Maxi innan hemkomst. Att vara i en stor gigantiskt enorm matbutik när man svälter ihjäl är inte kul, så systeryster föreslog någon konstig färdigsushi som fick duga. Den var inte så extremt god måste jag säga. Lime och koriandersås till sushi?

När vi kom hem var det dags att åka iväg igen. Denna gång till Lillebror Max första skolavslutning! Mysigt att se alla små barnen sjunga "Sommarlov", "Flaggan vajjar på sin stång" och "Den blomstertid nu kommer". Det fick mig att längta jättemycket till min egen avslutning som är i övermorgon. Herregud vad vi är sega. Alla jag känner har slutat redan PLUS att de börjar samtidigt som vi. Vi får alltså mindre sommarlov :( Men, sommarlov vill jag ha. NU!

Puss Puss
Emelie

Nej jag blev arg i skolan idag.

Vi måste ha omval bara för att de inte tycker att de som vi röstade på sist gav rätt bild av skolan. Okej om folk röstade oseriöst, men jag menar vi går på gymnasiet. Hur seriöst hade de tänkt att ett val med en massa 17åringar skulle bli? Jag tycker bara att det inte känns demokratiskt om man ska behöva rösta om för att ge skolan rätt bild utåt.

En hejdundrande helg!

Fredag: Firade Nanos födelsedag tillsammans med Nille och Mac för första gången på sjuhundratrettio år! Det var en trevlig kväll :) Mycket skratt och speciellt åt nano som stötte på en tjej vid namn Sara hela kvällen och sa att hon såg ut som en ängel osv osv :p Det kommer jag aldrig sluta tycka är kul! :D

Lördag: Träffade Sophie och Alex mr England och Stina and her boyfriend i staden och åt pizza på pizzakällaren. SJUKT GALET GOD PIZZA!! Men, det stod att pizzan kostade 70 och han tog 75 för den. Var dock för trött för att orka tjafsa om det, dessutom tyckte jag lite synd om honom för att hans ena öra typ var igenklumpat på något sätt. Det liksom såg svullet ut fast det skulle vara så.. hujedamig.
Efter pizzan gick vi via kungsträdgården till skeppsbron där det skulle vara en massa uppträdanden, bland annat med MISS LIIIII!!!! (Och Veronica Maggio som också var superduktig!)
    Men när vi kommer till skeppsbron är det hundramiljarder pers som blockerar vägen. Eller rättare sagt, de kommer ingenstans för att trettio poliser och militärer har spärrat av vägen och blockerar förbipasserande. Det visade sig att vi fick vänta i en kvart på att få komma över bron bara för att Kungen skulle åka förbi i sin häst och vagn med Silvia. Därför var vi tvungna att vänta i miljoner år. Det sög. Hursomhelst! Konserten var nice, Miss Li var AWESOME! Jag skrek som en galning under hela numret!

Sen drog vi till slussen för att fika, Stina and her boyfriend dissade oss och istället kom Dennis och Krelle till café "Muggen". Tycker namnet är lite kul, för deras toalett stinker som fasen. Det går inte att andas där inne.. namnet "muggen"funkar ganska bra alltså ;) Dennis tyckte 30 spänn för bryggkaffe var för dyrt (vilket det är.. galna priser för ett café med en sån sjabbig toalett) så vi drog till BK vid medis. Efter det blev jag och Dennis lämnade av både Krelle, Alex och Soph så vi tog en promenad längs söder och upp mot fjällgatan istället. Det var riktigt mysigt faktiskt :) Jag älskar utsikten från fjällgatan och husen där padre bodde när han var liten ligger precis där och är jättemysiga..

Söndag: Vaknade tidigt av Dennis dumma granne som pratade JÄTTEhögt i telefon och hade på tv:n på högsta volym. Jag lovar, det lät som han var precis utanför sovrumsdörren. Sen kunde jag inte somna om, så jag gick upp och åt lite frukost och tittade på "Death Proof" (Sjukt jävla bra film. SE DEN!) när Dennis äntligen vaknade träffade vid Soph, Alex och Frida och gick på promenad och fikade lite innan vi åkte hem allihopa till Soph och åt middag. Det var riktigt mysigt faktiskt. :)

Puss Puss
Emelie

Jag saknar verkligen 90-talet

Kommer du ihåg kassett böckerna? "När du hör den här melodin... *drrrringpling* ... Då vet du att det är dags att vända blad"

Eller Gogo's, glaskulor och dankar, de första pokémon, feerbies, turtles eller pog's korten?

Eller kanske var du som jag och samlade hockeykort? Jag var kungen över hockeykorten, eller okej, drottningen.

Hanson Brothers, Spice Girls och Backstreet Boys. Jag var helt såld på Bryan i Backstreet Boys och ville vara precis som Melanie B i Spice Girls..

Magtröjorna.. byxkjolar och allt möjligt påfund.. Eller alla tidiga morgnar man gick upp för att vara bänkad framför tv:n klockan sex och titta på Batman, Spiderman, Scooby Doo och alla andra tecknade serier.. jag menar, tecknat var bättre förr!

Tamagochiboomen, iglooglassarna, Solero shots, Årtiondet då Pulp Fiction kom, Inlines var sjukt populärt, "KP" och "Okej", Mountainbikes och CD-skivor, VHS.. Disneyfilmerna..

Eller alla hundra miljarder galet bra tv-serier som kom?
- Vänner
- Seinfeldt
- Glamour
- Ally McBeal
- Ensamma hemma
- Förhäxad
- Dawsons Creek
- Fullt hus

Jag har hela veckan haft nostalgitripp efter nostalgitripp. Börjat lyssna sjukt mycket på artister som A Tribe Called Quest och andra nittiotals superstjärnor.. Jag antar att jag saknar nittiotalet så galet mycket. Back in the days!


Gissa vem?

Puss Puss
Emeie

Medeltiden

Nu har jag haft medeltidsprov. Och jag är så extremt hungrig. Jag vill ha mat. Provet gick okej. Det gick ganska bra faktiskt, men jag vågar inte skriva mer fören jag får tillbaka det :p Hursomhelst,nu ska jag sätta mig och formulera ett fantastiskt mejl till vår biträdande rektor om jättehemliga saker!

Puss Puss
Emelie

Modelhouse

Goddagens mina kära!

Idag spenderade jag min eftermiddag med att se på när Tobbe försökte sälja en mobil till en affär utan success, Anton gjorde extremt odiskreta saker på Waynes coffe, och så hoppade jag omkring framför en kamera också! :) Allt var kul på sitt sätt. Det var dessutom första gången jag inte gör miner framför kameran och inte ser ut som en bäver! DEN DU!


Det var i alla fall väldigt väldigt roligt, och efter allt modellande och sminkande (alltid kul att bli ompysslad) så åt jag och madre på Sandys. Jag åt världens godaste submarine med laxröra och massa grönsaker, sjukt god och tyvärr vet jag var mina pengar kommer spenderas på den närmsta tiden..

Hur som helst, kan lägga ut en av bilderna från modelhouse:



En icke bäver bild. :)

WOHO!

Den 23e Juni klockan 21.00 på svt 1 börjar äntligen "Morden i Midsomer" igen! Världens bästa deckarserie, med den eviga frågan om hur stor befolkningen i Midsomer egentligen är? Det är alltid seriemördare och minst 15 offer varje gång. MEN! Det är en sjukt bra serie..

Nu tittar jag på House, madre sitter och smaskar glass och chokladsås tre millimeter från mitt öra och syster gör detsamma i soffan bredvid. Jag måste erkänna att jag är lite suktad.. men njet! Ingen glass just nu!

DAGENS PUSS

Går till min pojkvän Dennis som följde med mig till Sesam sjukhuset idag för att hålla mig i handen medan jag nästan svimmade av obehag när de sprutade in värsta pinnen (en pstav) i min arm. :) Du är helt enkelt bäst! :)




Dagens usch går däremot till en gammal klasskompis som idag, tyvärr, visade sig vara helt dum i huvudet.


YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES

JAG FICK MVG PÅ NATIONELLA ENGELSKA PROVET!!!!!!!!!!!

RSS 2.0