Kungstensgymnasiet är kungen av kungar.. typ

Idag var det skola igen. Andra dagen, och jag älskar det. Okej, jag låter som fetaste lilla pluggnörden med högsta betyg i alla ämnen, brun om näsan efter allt smörande för lärarna, hängslen och rutig skjorta samt tjocka glasögon och tandställning upp till öronen men vet du vad? Hade du gått i min skola hade du fattat vad jag pratar om. Det är inte bara fräscha lokaler, nära till allt och skönt folk. Det är någon slags stämning i skolan som gör att det hela andas... jag vet inte vad det andas men det känns bra.


Puss Puss
Emelie



Den här låten, mobba mig inte för att det är en gospellåt men den är fin

Första skoldagen!

Okej, första skoldagen avklarad, och jag måste säga att det var över mina förväntningar!

- Egen data under tre år som man sen antingen får gratis eller får köpa ut för några hundralappar,
- Vi får äta på en restaurang som heter Simons Skafferi som bara serverar nyttig och ekologisk mat (sen när gjorde skolor sånt?)
- sköna människor (Syftar här på NorahBora och Denisefis)
- Otroligt många killar! (här var det dock ironi för er som inte visste hur många killar det går av 98 elever på skolan. Det är runt 7 stycken)

Så bortsett från att det är fattigt på killar så är det sjukt skön stämning på skolan, lärarna verkar både proffsiga och kul och man får resa mycket vilket är ett stort plus!




Ska bara säga lite kort att jag har världens bästa vänner, SK och Bästa kompis. Jag trodde faktiskt inte det fanns så fina personer som ni här i världen, men uppenbarligen hade jag fel. :)


Puss Puss
Emelie

Är vi rädda för ett leende?

Igår när jag var på väg till jobbet hände något som fick mig att bli glad och helt obehindrat stannade det leende som spred över hela mitt ansikte kvar där resten av kvällen. Allt för en ynka komplimang av en främling.
Även om jag var stressad som satan, rufsig i håret och nästintill osminkad hindrade inte det denna man som säkert var tio år äldre än mig att stanna mig för tre sekunder för att öppna munnen och säga:
"Hörru, ursäkta. Men jag måste bara få säga att du är hemskt vacker".
Det är klart man blir glad om någon kommenterar en när man ser som värst ut, i alla fall till det bättre. Dessa små komplimanger som inte kommer alltför ofta men alltid lyckas få en så otroligt glad betyder verkligen mycket. Och det var då det slog mig, det krävs så lite för att göra någon helt främmande människas liv lite mer värt att leva, lite gladare.
Det räcker med att hjälpa någon som man ser har problem med barnvagnen på bussen eller att säga "vad fin du är idag" till en av sina bästa vänner för att någons humör drastiskt ska ändras från botten till åtminstone ett snäpp gladare.

Det är som de säger i Friends reklamen, det räcker med ett hej för att göra en osynlig synlig.
Det tar tre sekunder, så varför kan vi inte ägna åtminstone tre skunder av våra tolv timmars vakna tid för att göra vår omgivning lite gladare?

/Emelie

Gör i alla fall det här för mig,

Om du inte kan prata med mig ordentligt, om du inte orkar höra på vad jag har att säga till mitt försvar. Varför jag betedde mig som jag gjorde, snälla lyssna på den här låten i alla fall. Texten förklarar.

Jag vet mycket väl att det inte alls är din musiksmak, men lyssna i alla fall på texten.


/E

Det går inte

Det regnar ute. Och i morse gjorde jag mitt andra misslyckade försök till att börja lära mig att gå upp tidigt på mornarna,

klockan 03:48 vaknar en jättetörstig emelie och kutar ut, pigg, för att ta ett glas vatten.
klockan 03:57 somnar hon sött i sin stora mjuka säng med fem kuddar och två täcken.
klockan 07:30 ska egentligen klockan ringa, det kanske den gjorde också men jag måste stängt av den i sömnen för inte vaknade jag här inte.
klockan 11:02 vaknar jag och blir arg på mig själv för att jag inte lyckats gå upp i tid igen. Svär högt åt mig själv och sätter mig på träningscykeln för att cykla bort ilskan.
klockan 11:20 är jag utmattad och ramlar in i duschen, sätter på varmvattnet och somnar igen. I duschen. Sen vaknar jag av att vattnet plötsligt blivit iskallt och jag har russinfingrar, russintår och allmänt övervattnad hud.


Idag har jag ingen aning om vad som står på menyn, något hittar man väl på.


Puss Puss
Emelie

Gårdagen

Igår var det kräftskiva! :D Det var sjukt nice... :)

Det var även Fiffis sista kväll i la stockholma och det var lite tråkigt.. men hon hade kul igår. Det märkte jag. :)

Vi började runt sex och käkade kräftor, aioli och rostat bröd. Mycket mysigt, vi sjöng i kapp med grannarna som också hade kräftskiva och efter ett par timmar gick vi faktiskt över och hälsade på dom, alla var runt 40 år men väldigt trevliga! :)

Vad jag undrar är bara vad som hände sen. Det gick väldigt fort, de som var där vet vad jag pratar om och jag vill helst inte skriva om det här. Men, det kommer bli pinsamt i framtiden.. -,-


Puss puss
Emelie

Det är egentligen inget speciellt..

Jag må kallas impulsiv, ibland rent av dumdristig. Men inget av det spelar någon roll just nu.

Just nu spelar det ingen roll att jag inte ens kan sätta ord på vad jag känner, att jag inte ens kan beskriva det med tillräckligt bra ord. Det känns bara som om något saknas, något som inte finns här just nu.

Det är därför jag måste dit, det är inte kärlek.
Det kan jag lova.
Men just nu saknas det och jag måste dit för att hämta det.

Jag ska aldrig jobba morgon igen.. blä.

Men kvällarna rullar på vettu ;) Fin fina grejer asså (:

Ikväll ska vi grilla hos Marcusparcus och sen blir det bio med madre och Fiffi, Hancock. Var det bara jag som tyckte namnet är lite halvskumt..?

Sen är det kräftis imorrn! DET är finfina grejer på riktigt! :D


En lite mindre kul nyhet, jag har tydligen börjat prata i sömnen.. Varje natt (nästan) har Fiffi vaknat av att jag mumlat och igårnatt sa jag tydligen "Jag förstår inte"! Det känns liite smått pinsamt att veta att man babblar lika mycket i sömnen som när man är vaken, om man skulle sova över hos värsta ragget och så ligger man och babblar en jävla massa om allt mellan himmel och jord.. nej, måste gå lite kurser i det där tror jag..

Puss Puss
Emelie

Fiffi-emelie-dagar

Nu du, nu ska vi ha kul! (;

Igår nattbadade jag, Fiffi, SK och Marcusparcus i uttransjön. Man kan tro att det var iskallt och att vi blev lika rörliga som frysta fiskpinnar efteråt, vilket fiffi blev, men det var faktiskt inte så kallt som man kan tro! Klockan ett halv två på natten var det varmare i vattnet än det var i uttransjön under de soligaste dagarna på hela sommaren!

Idag ska vi sola solarium, bli nostalgiska från gamla söta filmer från sisådär 1995 och köra ett yogapass nere på gymmet. Det blir grejer det!


Vi hörs senare! :)

Puss puss
Emelie

..

jag måste dit.

-,-


she rests at last beneath the starry skies
no one knows how she feels,
' cause no one felt her feelings
no one can see the painful love
that aces inside her chest
the pain she just can't shake
and the thoughts that runs through her head.

she lies beneath an old oak
the warm wind makes suddenly her calm
but her decision has already been made
her destiny is already decided

this is where her life ends
since love is no longer on her side
the warm wind makes the leaf dazzle
the sun is about to set
it's a bautiful day to end her suffer
so she takes her last deep breath

far away from the oak
a farmer hears a distant gunshot
he freeze for a second
and a short thought runs thru his head
"i'ts just another heartace" he says
and moves on with his life.

/E

Tjena kexet, står du här och smular?

Nu har jag fått min nya säng.... den är... minst sagt.. UNDERBAR! Sjukt stor, jättejättejättejättejätteskön och precis som jag vill ha den!

Nu ringde martini och skrek i telefonen om hur hon sett mig i FRIDA-tidningen och frågade varför jag inte hade sagt något om att jag var med och att hon tyckte jag bra ut. Själv tycker jag att jag ser ut som en bajsnödig bäver, jag lyckas alltid se ut så på bilder jag inte är medveten om att dom tar.

Imorgon kommer min syssling hit, det har jag längtat efter sjukt länge nu! Jag har bestämt att vi ska ha kul, så nu är det bäst att inte vädret sviker alltför mycket utan vi kan få solsken åtminstone någon gång. Bio, shopping, yoga och partyparty står på menys hittills, dessutom lyckades jag på något vänster fixa så att jag bara behöver jobba ett pass, 9-12 på fredag, istället för att missa när hon åker hem sen vilket känns skönt. Jag tror dock att p.g.a. vädret lär det nog inte bli samma gamla vanliga kvällsbad vi kört med tidigare år, men vi löser det på något sätt. :)

Bloggtorka, jag hatar det.. usch.




Puss puss
Emelie

WEI!

Igår var den roligaste kvällen på lääänge. raggareee (sägs med amerikanskt uttal) förgyllde kvällen!
Sen sov alexandra här och innan vi gick och la oss hade vi ett låångt samtal om allt och ingenting mellan himmel och jord! Länge sen, men det var kul :)

Ska snart in och jobba, känns skönt att ha börjat igen med de gamla vanorna.

Sen när man kommer hem väntar en helt ny dubelsäng att slänga sig i! JIPPIE!!! :D

Okej, jag hade nada att meddela, dålig på att uppdatera och jag skäms för det. En annan sak jag bara måste säga är att jeppe lyckats hitta min blogg! :O Ingen aning om hur det gick till... :O

..

Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker ändra mig. Jag kommer alltid stanna som den person jag är, alltid har varit och kommer förbli. Hon må vara elak ibland, hon må tröttna fort men sån är jag. Jag kan inte hjälpa det.


Jag kan ändra mig på vissa plan, anpassa mig till vilket typ av folk jag umgås med. Men jag är värdelös när det kommer till kärlek. Ser jag någon jag tycker om är jag fast, till jag tröttnar. Jag kan vara hur kär som helst, men sen vänds allting upp och ner och jag tröttnar direkt. Jag hatar det, och jag har verkligen försökt. Men det går inte. Så, förlåt att jag sårade dig, du kan inte fatta vilket helvete jag går igenom när jag tänker på hur illa jag berörde dig. Det du fick genomlida nu ska ingen människa behöva gå igenom.


Jag ska försöka växa upp, jag lovar. Och jag hoppas att du kan smälta det här och börja prata med mig igen. Jag hoppas jag inte sabbade vår vänskap i alla fall, även om förhållandet gick åt helvete och att det var helt och hållet mitt fel, för du är en underbar kille. Det är du verkligen, och jag ville egentligen aldrig såra dig. Jag vet att det är en usel ursäkt, men jag kan inte hjälpa det. Tro mig, jag har försökt. Det här med bra killar och jag kan funka ett tag men sen går allt käpprakt åt skogen även om jag inte vill det.

Tjena snäckan!

Jag är så grymt hungrig. Jag har märkt att jag verkligen har en förkärlek till mat, jag äter konstant. Borta på Kreta kunde liksom sofies familj konstatera att de inte behövde fråga mig om jag var hungrig, det var ett faktum att jag alltid var hungrig. Jag kan äta hur mycket som helst och är fortfarande hungrig. Undrar om det här är ett förstadie till fetma...?

Nej, nu ska jag gå och göra makaroner och ketchup, man saknar de där enkla svenska maträtterna när man är utomlands faktiskt. Det finns inget bättre än makaroner med felix tomatketchup, egentligen. All gourmémat i världen kan inte mäta sig med hederliga svenska snabbmakaroner när man är otroligt hungrig.

Förlåt

men det är sådan jag är, jag kan inte hjälpa det hur mycket jag än har försökt.

Idag

Ska bli en sån där bara-jag-och-mamma-sitter-och-skvallrar-som-två-gamla-tanter-på-ett-kafé-dag. Det kommer bli sjukt mysigt och jag har en massa att berätta för henne om Grekland. Gud, jag längtar tillbaka lite faktiskt. Det var så skönt att gå upp på morgonen (efter att ha blivit väckt utav SK som satte sig yrvaket i sängen och utropade "Leverpastej") och mötas av den enorma värmen och solen som sken i ansiktet tills det började svida i ögonen. Att sen inte ha något annat att oroa sig för än att bara gå ner till vattnet, slappa hela dagen och sen ut på kvällen. Riktigt prinsessliv där du.

Här är det istället lite småkallt (mot vad jag har vant mig vid de senaste två veckorna) och man väcktes av ett litet monster som glatt kom in på morgonen och hoppade upp i sängen med alla tusen lockar flygandes runt kring huvudet. Sen gick man ner i köket, hade frukost och sen tog det stopp. Det var inte längre en självklarhet att veta exakt vad som stod på menyn för dagen. Jag hatar sånt, men, nu har vi i alla fall bestämt vad som ska ske. Fika, strosa och bio. och naturligtvis, skvaller!


Hörs senare under dagen!
Puss Puss
Emelie


Så var man hemma igen.

ÄNTLIGEN kan jag skriva å ä och ööööööö! Men jag måste säga, jag saknar verkligen grekland redan nu. Vid den här tiden var man ute på någon mysig restaurang, käkade middag och sen efter det gick vi ju ut. Här sitter man hemma, myser med familjen framför en komedi och har precis käkat räkmacka. Jag diggar både och, men grekland var ändå grymt kul.


Jag lovar att lägga in bilder så fort jag kan! Får uppdatera senare, ska socialisera mig mer med la familia nu.

PUSS PUSS
Emelie

RSS 2.0