Tjena snygging! (;

Idag leker jag mästerkock (igen) och lagar italiensk makaronilåda. Om den blir god eller inte har jag no clue about, typ en massa gott i iaf och grillad mozzarella ovanpå. Jag kan ju skriva senare om jag blev matförgiftad eller inte. (;


Senare ska jag mosa grannen i Singstar, han kommer torska big time. Lovar (;
Fast vi vet nog alla hur det här komemr sluta, han slår mig i hästlängder och får typ 5873 poäng och jag står där med typ 2000 och skäms över hur dålig jag är på singstar. Om det blir så tänker jag låtsas att jag vann iaf och köra på segerdans i min ensamhet.

Puss puss
Emelie

Hej jag heter Emelie

Och igår såg jag jordens bästa (eller okej, kanske inte jordens bästa men den var bra iaf) film. Utlämnad.
Syster, 13 år, tyckte den var tråkig och seg men hon är väl för liten för att fatta antar jag. Jag och mamma tyckte den var grym iaf! :)

Om ni gillar såna där filmer där oskyldiga pappor blir anklagade för terrorism och torterade i ett främmande land utan att veta någonting om sin familj eller vart dom är, och där "hjälten" är en snygg vältränad Jake Gyllenhaal som offrar sitt jobb för att befria pappan, och där den oroliga höggravida mamman spelas av Reese Witherspoon och dom har en assöt liten son som vägrar äta förens föräldrarna kommit hem. Då ska ni se Utlämnad. Annars, ta er i rumpan och gå. (;



Klicka för större bild


Pusspuss

Emelie

Hej jag heter Emelie och plötsligt fick jag en sån stor lust att åka till

Irland. Juste, ni läste rätt och jag skrev inte fel. Jag vill åka till Irland. Suck, kolla in hunkarna från Irland:

 

På den första bilden ser ni James McAvoy som är med i "En unge Jane Austen" och "Försoning". Han kanske inte ser mycket ut för världen sådär på bilden men tro mig, killen är grymt karismatisk och när han igårkväll skulle dela ut pris på oscarsgalan och snackade med sin irländska dialekt kan jag lugnt säga att det inte bara var jag som smälte i soffan.

På den andra bilden ser ni hunken Jonathan Rhys. Vill ni dregla över denna kille ska ni se filmen "Match Point" eller "Elvis - the early years" där han spelar mot Randy Quiad. Jonathan är typ värsta partyprissen men trots att han kommer kommit ut från nattklubben på tidig morgon med rödsprängda ögon ser han fortfarande bra ut. Skumt..

Den tredje bilden föreställer Colin Farrell, behöver jag ens snacka speciellt mycket om honom? Filmer där man kan hitta honom i är b.la. "Alexander" och "Cassandra's dream". Tyvärr är killen pappa, men sjukt snygg iaf.

På bild nummer fyra hittar ni Stuart Townsend. Okej, han kanske ser lite halvskabbig ut, men det är ändå ngt sexig med blicken. Right? Han får konstigt nog alltid spela skumma roller, och ni kan se honom i "Shooting Fish" och "The League".

Den femte och sista bilden föreställer Ewan McGregor. Också en kille med grym karisma, kolla in honom i "Moulin Rouge", "Big Fish" och "The Island". Okej, jag vet att han egentligen inte är irländsk. Men Skottland och Irland är ju nästan samma sak? (A)

Jag vet vad ni tänker, fy fan Emelie. Vad har du för killsmak?! Kolla på filmerna så fattar du vad jag menar.

Puss Puss
Emelie

Käre bloggläsare

Idag är en sån där trist dag man helst spenderar inomhus med tonvis liter the med honung, chickflicks och myskläder. Enda gången jag gick ut idag var i morse när jag tog moppen ner till ica och handlade. Det var enda gången jag satte min fot utanför dörren idag och så kommer det förbli om inte vädret på något vrickat vänster ändrar sig och blir till sol.

Men det lär ju knappast hända, right?

Tanten förföljde mig! :O

Jahadu, idag har jag vart duktig. Väldigt duktig om jag får säga det själv! :D


Lovet inleddes klockan 08.04 på morgonen då madre kom in och väckte mig. Hon tog tillbaka en av de två hundralapparna jag fick igårkväll, för att betala de försenade filmerna med, och åkte sedan till jobbet.
Själv låg man kvar i sängen ca en timme till och bara stirrade upp i taket typ. Sen kände jag att det var dags att röra på sig lite och klev upp ur sängen, skyfflade undan extrasängen som stått framme sen i lördags då Bästa kompis sov över. Jag har tänkt att plocka undan den men skippade det av ren lathet, tills imorse, då jag fick värsta städrycket, och kämpade för att få upp sängen. Den är sjukt krånglig, för den har typ gått sönder eller något. Så man måste vara två personer för att sätta upp den och smälla ihop den igen. Så därför drog jag upp zombien herself (Min syster) och tvingade henne (yrvaken) att hålla upp sängen medan jag svor över hur krånglig min extrasäng är.

Efter det gick jag ner och gjorde värsta frukosten, äggröra med tomat och basilika plus en grillad tomat och en STOR kopp the med honung. Jag älskar frukost. Det är det bästa som finns, när man vart åtta timmar utan mat och vaknar upp hungrig finns inget bättre än frukost. Det spelar ingen roll vad det är man äter egentligen, allt smakar bra när man är hungrig! (:

En halvtimme senare hade dragit på mig kläder och gjort mig någorlunda respektabel för allmänhetens beskådning och gick ut på värsta långpromenaden. Eller nej förresten, först tog jag moppen ner och slank in dom försenade filmerna i filminkastet (Där sparade man hundra kronor, ett tag iaf) och åkte hem, försökte väcka liv i min syster som gått och lagt sig igen och efter det gick jag på värsta långpromenaden! Det var så jäkla fint väder ute idag att jag skippade bussen och gick till centrum istället. Eller okej, jag ska vara helt ärlig. Jag gick en halvtimme till Segersjö (jag går långsamt, jag vet) och därifrån tog jag faktiskt bussen.

Träffade en pratglad, liten, gammal och väldigt rynkig tant på busshållsplatsen. Jag satt där och solade mig när hon satte bredvid mig och började prata om hur fint det är på våren och hur underbar sommaren var 1946. Jag lyssnade lite halvt och nickade frånvarande där det passade sig tills tanten plötsligt förskräckt sa: "Tycker du verkligen det?!" Jag vände huvudet från solen och tittade på tanten frågande. "Hehe.. ehm..nej menar jag..?" Som tur var kom bussen i det ögonblicket och räddade mig från en utskällning av den rynkiga tanten som gått från trevlig till sur på en halv mikrosekund.


I centrum köpte jag, tro det eller ej, blommor. Fråga mig inte varför, lång historia, typ.. (A)


När jag skulle ta bussen hem var det en kille som, precis innan bussen skulle börja åka, hoppade ut och ropade åt en förvirrad gammal tant: "Ursäkta mig men skulle du inte med den här bussen?" Tanten vände sig om och då fick jag syn på hennes ansikte. "Attans!" tänkte jag. Det var samma tant som frågade mig något som jag inte hörde men tydligen svarade fel på. Jag sjönk ner på sätet och hoppades på att jag blev osynlig men rätade på mig igen när tanten, till min lättnad, satte sig längst fram i bussen.

Hemma fortsatte mitt städryck och jag dammsög hela övervåningen (Vem gör sånt på lovet liksom? :S) och städade rummet. Nu ser allt jättefint ut och jag väntar på att klockan ska bli sju så jag kan få åka iväg med Karin på träning. Spinning först, sen är det dags för poweryoga. Har en känsla av att jag kommer vara typ slut när jag kommer hem ikväll..

Puss Puss
Emelie

Egentligen..

egentligen heter jag Carina Berg och låten är skriven till mig. Eller tja, man kan ju alltid låtsas?

Låten som egentligen är till Emelie Svensson från Björn Gustavsson

FY FAN VAD SNYGG!!

Killen från igår alltså. Bästa kompis vet vem jag menar.. (A) Han var sjukt trevlig också.. :O

Juste, vi hade trevligt igårkväll btw.
Eller okej, Bästa kompis hade det nog ganska tråkigt mot slutet (Kände mig lite elak där) men jag hade grymt trevligt och hängde gubbe. Jag vet, det låter sjukt tråkigt att hänga gubbe, men med mina ord, som ingen kunde gissa, vart det väldigt intressant. Och jag blev förvånad över hur lite folk i rönninge vet om dom orden asså. :O Jag vet att det finns en stor chans att min mamma läser den här så jag undviker att skriva exakt vilka ord det var jag klurade ut.. (;

När vi vaknade imorse kom mamma in och berättade att grannen hade haft över några tjejer som lät yngre än oss. Neighbour, du är väl lite för gammal för 93or? :O Fast man vet ju aldrig hur gamla flickorna var, men madre gissade på 93 - 94. Tja, vem vet. Kanske en fin årgång för 89or? (; (Inget ont till dig neighbour, jag tycker om dig jättemycket bara så du vet)

Puss puss
Emelie

Kärlek.

Den finns runt omkring oss, överallt. Det är något vi aldrig kan kontrollera, utan något som styrs endast av den själv. Vi kan inte hjälpa vem vi faller för, vi kan inte kontrollera hur hårt vi faller heller. Det enda vi kan göra är att acceptera och, om inte besvarad, gå vidare.

Många betraktar kärlek som något fantastiskt. Jag har aldrig förstått mig på det. Visst, känslan av att vara kär är obeskrivlig och glädjeframkallande, men det krävs så ytterst lite när vi väl faller för att krossa oss. Det kan räcka med betydelselösa ord för att få oss att istället för att landa mjukt, falla hårt och bryta varenda ben i kroppen. Kärlek är en förbannelse för vissa, en förbannelse man inte kan bli kvitt hur lätt som helst. Den vilar över en tills den dag kommer då den får nog, och går vidare till någon annan.

Jag kan inte säga att jag aldrig någonsin upplevt den där "lyckliga" kärleken. Den kärlek folk sjunger om i sånger, skriver om i sina små fina dikter och klottrar ner på varenda löspapper de kan hitta. Men jag kan inte heller säga att jag aldrig blivit bränd. Hur djup avgrunden än må vara, har den alltid en botten. Det gäller att landa rätt. Hur ska man någonsin kunna landa rätt om man inte faller hårt och bryter benen ett antal gånger?

Finns det någonsin ett lyckligt slut för den som kastar sig in i den där djupa avgrunden? Kan man någonsin i förväg få reda på hur landningen kommer bli, eller ska man boka tid på sjukhuset för gipsning för säkerhets skull?

Sommarlängtanskläder

Asos har väldigt fina kläder just nu som jag bara känner ha-begär till. Främst syftar jag på deras fantastiska klänningar.. suck. Och så är de grymt billiga, de flesta. Kolla in dessa beauties:

 


 

 

Alla kostar mellan 250 - 500 kronor, alltså typ nada pesetos för en klänning. Suck, madre? *Blink blink*

 

Puss Puss

Emelie





Mr.

I'm sorry if I've seemed strange to you lately,
But I don't know how to act when I'm with you.
I really try hard for you to like me,
but I don't know exactly how to do that.

I've never really truly stopped liking you,
never was in love, but always interested.
I'm afraid you are starting to loose your interest,
so I work hard to keep it up.

I'm not good at this stuff at all,
I know I'm a amateur
But I can't help my feelings,
And every time I'm with you they shine through..

I wish that I could do two things:
Shut all the stuff I always hear about you off, and listen to myself and trust my instincts.
Or, stop my interest and reach the self-esteem I wish I had
but then I would loose you
And I wouldn't want that for anything in the world..

This crazy thing is to annoying for me to handle, I want to be true to you but I won't dare if you don't tell me how you feel.

God I hate feelings..

Idag fick jag ett sms av mamma,

Det stod följande: Du måste städa ditt rum ordentligt för imorgonbitti ska vi värdera huset.
"Okej?Varför ska det komma en gubbe och kolla på vårt hus och berätta hur mycket vi kan få för det? Vi ska väl inte flytta"
tänkte jag. Jag svarade inte på en halvtimme, jag gick och funderade över vad den där gubben skulle göra hos oss egentligen innan jag till sist frågade mamma varför han skulle komma. Där startade följande smskonversation:

Emelie: Varför? :O
Mamma: Vi måste veta värdet på huset nu när övervåningen är klar. Eftersom att vi ska sälja och bygga nytt - I Gnesta i vår! :D *Glad filur som hoppar som Charlie Chaplin*
Emelie:I GNESTA?! VAR LIGGER DET?!

Sänder samtidigt sms till bästa kompis: "Alex, vi ska flytta till Gnesta i vår. Var ligger det? :'("

Mamma: 2 mil utanför Nyköping där jag växte upp
Emelie: Du skämtar? Jag ska ju gå inne i stan! Och alla mina kompisar? Hur fan har ni planerat det här?!
Mamma: Snabbtåget till stockholm tar 45 minuter bara. Bra va? *Skum filur som blinkar med ena ögat och räcker fram en blomma, typ*
Emelie: Ok

Vid det här laget ringde jag nu Bästa kompis, grät i telefonen och skrek ohörbara saker som typ:
"Vad ska jag göra utan er? Jag känner fan INGEN i GNESTA! Varför ska vi flytta till Gnesta av alla ställen? Det är ju typ att förstöra mitt liv!"
Bästa kompis trodde att jag skojade men när jag stortjöt i telefon fattade hon att jag menade allvar. Vid det laget lät även hon väldigt ledsen. "Vad ska jag göra utan dig då? Tänk om vi inte kommer in på samma skola? Hur ska du ta dig till skolan från Gnesta?" Frågade hon tyst. 
"Tåget till stockholm som tar 45 minuter, fatta snyft, jag ska liksom sitta på ett tåg snyft i 45 minuter själv snyft varje morgon!"

Efter mycket tårar och så ringde jag till Nyfiken och pratade med henne;
Nyfiken: "Hej gumman!"
Emelie: "snyft snyft hej"
Nyfiken: "Vad är det? Är du ledsen?"
Emelie: "Kan jag ringa hem till dig istället?"
N: "Ja visst, ring till mitt rum."
Ringer till Nyfikens rum och börjar grina igen
N: "Vad är det som har hänt?"
E: "JAG SKA FLYTTA TILL GNESTA!!" Grinar ännu mer
N: "Va? Är det sant? Fan vad trist.."
E: Grinar jättemycket och hulkar typ
Efter typ sju minuters gråtandes och pratandes med nufiken där hon försökte trösta mig så gott det gick med saker som "Du kan ju bo här varje helg, det måste dom väl ändå fatta att du måste?" och "Men du kanske träffar nya kompisar?" (Vilket jag förnekade med ett dom-kör-ju-bara-epatraktor-och-snusar-där-borta-svar) ringde jag till sist mamma för att skälla ut henne.

E: "Varför ska vi flytta till Gnesta?" gråter lite till
M: Börjar skratta
E: Slutar gråta och blir arg "Ljög du?!"
M: Skrattar och mumlar frånvarande "mmm"
E: "FY FAN MAMMA! JAG BÖRJADE GRINA OCH RINGDE ALEX OCH ANGELICA! HUR KUNDE DU LURA MIG OM DET?! DET VAR INTE KUL!!"
M: Skrattar och säger att hon måste sluta
E: "HEJDÅ!"

Kalla mig pmsbarn, men jag vill inte flytta till Gnesta.

HAHAHA

Jag hittade en sida full med sköna förolämpningar:

Klicka för mer information om detta ordspråk! Att vänta på att du ska säga någonting vettigt är som att tända ett ljus i fönstret för Elvis.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Den bästa delen av dig rann ner för din mammas ben.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Det är ofattbart att just du vann över 100.000 andra spermier.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Din hjärna är på semester, men din mun jobbar övertid.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Din mamma är som en födelsedagstårta, alla får var sin bit.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Din mamma är så fet att hon är på båda sidor av släktträdet.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Din penis är så liten att den ser ut som en extra navel.

Klicka för mer information om detta ordspråk! Din tandläkare blev väl döv av ekot som tandborren gav.


Klicka för mer information om detta ordspråk! Du är ett bevis på att utvecklingen kan gå baklänges.

Jag tror faktiskt att den där om hjärnan som är på semester men munnen jibbar övertid typ handlar om mig.. Den känns väldigt riktad mot mig faktiskt.

Pusspuss
Emelie

Källa: På den här sidan hittar du fler förolämpningar

Tjena tjena mittbena

Hej jag heter Emelie och är beroende av bananer.

YES!

Dom två jag ville skulle gå vidare i melodifestivalen gick vidare till final! Är inte jag typ asbra på att gissa vilka som går vidare? ;)

Just nu är jag jättetrött. Jag känner hur ögonlocken bara faller samman och jag håller på att .. vill bara gå och lägga mig i min mjuka varma säng, dra över täcket och slockna. Konstigt, tidigare ikväll var jag mer festsugen och rastlös än jag vart på länge. Jag har aldrig haft ett sånt där sug att jag verkligen måste få komma ut och träffa folk, men för ett par timmar sen kändes det typ jätteviktigt.. och nu vill jag bara gå och lägga mig. Skumt må jag säga.. :S

Jaja, imorgon ska jag träna hela dagen. Madre har lovat att vi ska hämta cykeln som står hemma hos mormor, nej inte en sån där rostig cykel med två hjul, utan en motionscykel som står fast i golvet som man sitter och svettas och halvdör på efter en halvtimme. Den ska dölja min fula krypvindslucka och göra så att jag får dåligt samvete varje morgon när jag vaknar så att jag tvingar mig själv till att komma i form till sommaren. Om det är det första jag ser på morgonen är en träningsgrunka kommer jag känna mig som en liten tjockis och hoppa upp och cykla en halvtimme/timme och sen gå ner och trycka i mig en massa frukost för att kompensera träningspasset. Lite som en ond cirkel faktiskt..

Sen är det ju dans klockan fem! :D Hoppas det är soffs mamma som leder igen.. Även om det kändes lite smått pinsamt att stå och shejka aset inför en kompis mamma så var hon mycket bättre på att leda än den andra tjejen som ledde första gången jag gick och dansa.

Har lite dåligt samvete för det tidigare inlägget jag skrev. Förlåt i alla fall, jag hade ju som nyårslöfte att jag skulle vara mindre svartsjuk och tråkig och mer positiv och glad. Så nu får jag skärpa mig, resten av året tänker jag gå runt med ett smajl på läpparna när jag är bland folk. Hur sur/deprimerad jag än är! Så sug på den du! :D

Puss puss
Emelie

Har ni någonsin..

..vart inne i en sån fas där det känns som om alla ratar en?  Att man inte känner sig tillräckligt uppskattad eller att det känns som om man bara är allmänt jobbig för andra människor? Jag hatar den här fasen, den är fruktansvärt jobbig och jag trivs inte alls i rollen som irreterande tjej man egentligen inte vill snacka med men avfärdar på ett någorlunda snyggt sätt. Ska den hela sanningen fram så hatar jag att vara ensam. Jag vet inte om det är avsiktligt, men hursomhelst är det väldigt jobbigt. Även om det inte betyder att precis alla gör det, så räcker det med ett par personer för att sänka ens humör. Sånt förstör verkligen min vardag.


Ursäkta om jag är jävligt sällskapssjuk och ringer 24/7, jag kan inte hjälpa att jag gillar att snacka med dig..
 

NU VET JAG GOTT FOLK!

Jag vet drömprinsens namn! :D David heter han. Oj oj oj vad han är drömmig asså, skojar INTE! Han är typ jätteduktig på gitarr och när vi satt i studion för att spela in gitarren så satt han typ och sa: "Är det där bra? Funkar det om jag spelar så här?" Och medan Jänniphär satt och faktiskt hörde vad han sa satt jag och nickade och sa typ ett drömskt "mmm" medan jag tittade på gitarrguden som satt några meter ifrån mig och bara såg sådär allmänt snygg ut. Oj oj oj, det är sjukt hur en kille kan se bra ut. Faktiskt ganska orättvist, medan vi tjejer får lägga på typ en massa smink och borsta håret för att se allmänt respektabla ut kan killar gå au naturelle och se sådär sjukt snygga ut. VARFÖR ÄR DET SÅ?!

Ps.Jag har bestämt mig för att bojkotta Alla hjärtans dag om ni undrar varför jag inte skriver ngt om det. Anledning: Jag ser ingen mening för singlar att fira en pardag.DS.


Puss Puss
Emelie

Oh my god..

Vi har elever från musikhögskolan här som hjälper oss att göra låtar, jag går i musik och media klass, och killen som hjälper oss är sjuuuuuukt söt. Han ser så bra ut att jag inte hörde hans namn ens en gång, jag bara koncentrerade mig på hur snygg han var. Jag skojar inte. Jemps tycker detsamma, så fort han går ut ur rummet för att typ snacka med en av lärarna suckar vi båda över hur jäkla söt han är. Och han har riktigt bra musiksmak måste jag säga. Riktigt bra musiksmak. Han lyssnar på Coldplay. Gosh, marry me? Haha, okej kanske inte, men han är grymt söt iaf. (A)

Låten vi gör blir faktiskt väldigt fin. Det blir typ en blandning av "The Cardigans" och "Coldplay" och så ska vi försöka få med sommarkänsla in i den. Just nu har vi bara akustisk gitarr och sång, men det låter väldigt fint hittills. Sen ska vi typ lägga in lite munspel och så. Jag ska undersöka möjligheterna att lägga ut den här typ så får ni höra den, för den är väldigt fin. Men nu kom han in i rummet så vi ska fortsätta med låten, skriver mer sen. :)

Puss puss
Emelie

Jag har dåligt samvete

Jag har dåligt samvete, jag ska ALDRIG luras mer i bloggen. Aldrig. Örnen och Lundström hade missat själva slutet i mitt inlägg "från sjukhussängen" och kom fram till mig det första de gjorde när de såg mig imorse och ville kolla på min respirator jag hade i halsen. Så för att klargöra saker och ting nu: Jag har ingen respirator. Jag mår jättebra och är helt frisk nu. Jag ligger inte på sjukhus utan är i skolan som vanligt så don't worry. Everything is fine :D

Puss Puss
Emelie

Vädret sviker mina förhoppningar om en tidig sommar..

Jag vaknar upp till frost. Frost. Hur kul är det på en skala från ett till tio när det enda man verkligen vill ha är sommar?

Igår hade vi friluftsdag och jag och bästa kompis gick runt hela djurgården och sen tillbaka. Det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde först, jag hade förväntat mig att jag skulle lägga mig på marken och typ, efter första halvan. Men icke sa nicke, jag gick glatt runt hela djurgården och tillbaka, och sen gick jag och bästa kompis runt lite i stan och kikade. Jag hittade den där perfekta lilla svarta klänningen, den är verkligen grymt snygg! Det är som ett litet svart fodral med dragkedja i ryggen, och billig var den också. 299 ynka kronor fick jag lägga ut, vilket i min värld, för en klänning, är typ ingenting? Kan slänga in en bild på den när jag kommer hem sen, eller nej det kan jag inte. Vi har inget internet hemma, men imorgon. :)

Jag känner att jag idag kör på en avslappnad skitful stil. Jag har jeans, högklackade och "dadadadaaaa"... Pappas stora beiga stickade tröja! :D Men tro mig, jag har aldrig haft skönare kläder på mig i mitt liv. Det är jätteskönt att vara ful måste jag säga. :)

Nu längtar jag efter sommaren och helgen, och till onsdag då jag ska shoppa med bästa kompis. Behöver lite nya grejer att pigga upp mig med nu när vädret sviker..

Puss Puss
Emelie

dagar går och folk förändras

Jag har förvånats utav två personer den närmsta halvtimmen. Två personer som verkligen förändra mitt sätt att se på dem.

Den ena till det bättre, jag blev grymt förundrad av honom när han svalde stoltheten och bad om ursäkt. Du är inte den person jag trodde du var, och jag är glad över det. Tack än en gång. :)

Den andre förvånade mig och gjorde mig grymt besviken. Du var den siste jag hade trott skulle göra något så korkat som att förespråka droger. Det finns inget jag hatar mer än när folk försöker dela med sig av sina problem istället för att ta itu med dem själv. Om du inte vill ha hjälp, fine. Det är ditt val. Men jag säger fortfarande: Sök hjälp innan det är försent.


Vart vill jag komma med det här? Jag ville bara säga att folk förändras, ibland till det bättre och iböland till det sämre. Ibland är förändring bra, och ibland är det rent utsagt förjävligt hur en människa kan gå ner sig.


Puss Puss
Emelie

Fånge i mitt rum under helgen

Idag är jag frisk. Jag är helt ärligt helt frisk. Tror du det ändrar något om helgen? Nej, en viss person tycker att jag kan glömma alla planer om helgen. Det här är rena rama plågeriet, jag är sexton?! Jag kan inte vara hemma mer än tre timmar varje dag utan att träffa annat folk än familjen?! Suck. Tyvärr biter nada på min mamma när hon väl bestämt sig. Några tips på vad jag kan hitta på under min celibathelg?

Puss puss
Emelie

Ps. Måste bara tipsa alla som längtar efter sommaren att ladda ner Coldplays låt Under the tracks, sjukt somrig. Man kan riktigt se framför sig hur alla sitter på altanen och grillar medan det är värsta mysiga kvällsolen som strilar genom träden. Suck, måste sätta på låten en gång till. Ds.

Grått, trist, inget att göra, kallt, hårt, finns det någonting att förstöra?

Fucking Albys öppningslåt passar så otroligt bra in på vädret i Sverige just nu och hur de flesta känner sig.
Blä för gråa moln, blä för regnet på marken, blä för att det fortfarande är svinkallt ute, och blä för att alla är så negativa.

Man ska ju se framåt
i tider som dom här! Se det positiva i allt?! :D Okej.. vad är positivt som har hänt mig den senaste veckan..

- Igår delade jag med mig av min fantastiska musiksmak till mr. Casanova? :D Det var lite kul att få höra att man hade bra musiksmak för en gångs skull istället för det vanliga "Vad i helvete lyssnar du på människa?!"


- Jag har utvecklat mina matlagningskunskaper och gjorde värsta goda soppan igår till lunch! :D Dessutom kändes det som värsta indianmedicinen eftersom jag helt plötsligt blev bättre av den och det är ju alltid ett plus i kanten? ;)


- Jag har lärt mig hur man skriver ett cv och grejer.. Okej, kul. Men det är ju nyttigt inför sommarjobbsletandet antar jag? Och får jag ett sommarjobb betyder det att jag tjänar pengar, och med pengar kommer man långt här i livet! ;)


- Med tanke på att jag är sjuk har jag en ursäkt till att vara onyttig när ingen ser mig. Det innebär förljande:
 * Baka brownies, men bara halvt då jag alltid slutar när smeten är klar och äter direkt ur bunken (A)
 * Varm choklad i mängder
 * Micrade bullar

och längre har jag inte hunnit komma i mitt tjockande. Jag är nog ganska sorglig när jag är sjuk har jag upptäckt, eftersom det råder stor brist på saker att göra. -,-



Jahapp, så är det snart alla hjärtans dag. Jag sa just till Knut att jag funtar på att köpa en alladinask och sitta och trycka i mig alla praliner själv. Men det lär ju vara ganska trist. Något som vore kul inför alla hjärtans dag dock vore maskerad! :D Är det någon som är ensam hemma helgen den 15/2 (jag vet att alla hjärtans dag är den 14/2 men det är en torsdag tyvärr, alltså ingen festdag) kontakta mig! Det är på tiden något händer här nu.. speciellt eftersom att någon viss person har sagt att jag inte får gå ut den här helgen. Ja mamma, jag syftar på dig! 'arg blick'


Nu ska jag ringa pappa och kolla ifall han har dött borta på ica eller om han kommer någon gång..
Puss puss
Emelie

Från sjukhus sängen..

Okej, så här är det. Det är något fel på min andning. Here's the story:

Vaknade imorse och då var allt helt okej, faktiskt så var allt super. Jag hade lite ont i halsen men andades som jag skulle och så. Sen kom lunch.

Jag fick en hostattack och stod i köket och hostade som attans och plötsligt låste sig min hals igen! Fatta nu att jag var ensam hemma och ingen här kunde hjälpa mig! Jag lyckades fatta telefonen och ringde till mamma som ringde till ambulansen och så åkte jag in med dom till sjukhuset. Jag fick någon sån där syresapparat som gjorde det enklare för mig att få ner åtminstone lite luft i lungorna men varje andetag jag tog kändes som om hela kroppen skulle sprängas! Hela huvudet började snurra och allt blev typ svart. När jag vaknade någon halvtimme senare var vi på väg in på akuten och dom hade satt in dropp och dom körde mig på en bår genom en korridor.

Nu har jag typ precis vaknat upp från operationen, dom har installerat någon slags respirator som sköter andingen för mig och allt känns typ svullet och äckligt. Mamma och pappa tog med datorn så jag kunde blogga och jag vet inte när jag får komma hem härifrån. Det känns som om jag kommer spendera åtskilliga dagar här och det känns ju lagom kul. Ända positiva är väl att min läkare är sjuukt snygg.. Han heter Dr. Shepherd och jag kallar han för Mc. Dreamy och.. Okej, där kunde jag inte hålla mig längre. Jag skojade bara söta bloggläsare, jag hade brist på att skriva. Men erkänn att att jag har grym fantasi? :D

Puss puss
Emelie

Någon som har lust att byta plats?

Jag hatar att vara sjuk. Jag gör verkligen det. Det är typ det värsta jag vet, att vara sjuk. Inte för att man måste ligga hemma i sängen och dricka the och äckligt slemlösande och typ göra ingenting. Utan för att jag dessutom inte kan snacka och har överskridit saldotaket på mobilen.. Suck, jag hatar att vara sjuk.

Förlåt om jag inte känner någon större glädje i att blogga idag, det kanske förändras under dagen.

Puss puss
Emelie

Är det okej..

Om jag typ är lite smått rädd för att gå och lägga mig nu? Det känns som om risken att jag vaknar upp och inte kan andas är ganska stor.. (A)

Morgonstund har guld i mun

Men inte den här morgonen. I alla fall inte för familjen då jag skapade kaos hemma i och med det att jag inte andades i morse. För att göra en lång historia kort, jag drabbades något panikanfall konstigt nog (Det brukar verkligen inte hända mig) och min hals låste sig så jag inte fick någon luft. :/
Okej, det låter väldigt dramatiskt, jag tar det från början.. ni som orkar läsa kan ju läsa på :)

Klockan 05.58 ringer väckarklockan och en halvdöd varelse, som låter ungefär som en 85årig gammal tant som storrökt sen elva års ålder, försökte smälla ner den i golvet så den skulle vara tyst. Utan att lyckas dock då hon upptäcker att hon efter flera godhjärtade försök fortfarande sover. Lyckas slå till klockan så att den tystnar och märker att halsen känns ungefär lika tjock som nalle phu var när han fastnade i kanins hål. Den värker något otroligt och hon lägger sig på sidan för att se om det blir bättre. Det blir det inte så hon blundar av någon anledning och vips somnar hon om igen.

Klockan 06.20 knackar mamma på dörren och den halvdöda varelsen får liv igen. Hon sätter sig upp i sängen och krystar fram något knappt hörbart. Halsen är helt ur funktion och gör jätteont. Hennes mamma tittar på henne och konstaterar att det är bäst om hon är hemma idag. Den stackars flickan ser plötsligt hur hela hennes liv passerar i revy i hennes huvud. Hur hela hennes framtid blir om hon inte går till skolan idag och göra nationella provet. Hon ser hur hon i slutändan sitter ute på gatan med tre tänder i munnen och skramlar med en plåtmugg samtidigt som hon viftar lite skakigt med en skylt där det står med snirkliga bokstäver: "Sjenk änn pängg til änn hämmlöss". Med tanke på att hon fortfarande egentligen sover och den där hemska bilden matas i hennes huvud om och om igen får hon plötsligt en gråtattack. Hon har inte gråtit på säkert ett halvår och nu forsar plötsligt tårarna och hon hulkar. Men hennes hals som inte riktigt fungerar vill inte hulka utan låser sig fast och hon får inte in någon luft! Hon springer upp ur sängen och upp för trappan kommer hennes mamma igen, hon ser faktiskt riktigt riktigt rädd ut!

Mamma försöker lugna den hysteriska flickan och få henne att andas och på något sätt få i sig luft, och pappa ringer ambulans. Flickan börjar sakta men säkert försöka slappna av och känner plötsligt hur halsen släpper och hon får äntligen i sig syre. Dock andas hon likt en människa med svår astma och låter helt olik sig själv. Hon går tillsammans med mamman ner för trappan och sätter sig på en stol i köket där pappa försöker prata med larmcentralen. "Ja, nej min dotter andas inte normalt! Hon är sexton, nej men lyssna!" Han sätter luren framför flickans mun som inte riktigt vet vad hon ska göra utan koncentrerar sig på att fortfarande få i sig luft. Han tar bort luren och fortsätter prata i telefonen och mamma öppnar ett fönster på övervåningen där flickan ställer sig. "Andas frisk luft så blir det kanske bättre." Flickan står i fönstret med en filt omlindad kring sig och tänker på vilka fina föräldrar hon har. Plötsligt känner hon hur hon börjar få svårt att andas igen och ett par tårar rinner ner för hennes kind. Hon sansar sig och tar ett djupt andetag. Hennes lillasyster kommer och frågar hur hon mår och ger henne en kram, flickan pekar på halsen och kramas tillbaka.

06.50 kommer ambulanspersonalen till huset. Dock kör de förbi och arga föräldrar vinkar tillbaka dom. Ambulanspersonalen ber om ursäkt och säger att det bara satt en fyra på brevlådan, ettan måste ha ramlat bort.
De tar några prover om syresättning osv och konstaterar att jag mår bra, vid det här laget hade jag lugnat ner mig ordentligt och andas relativt normalt. Jag försöker svara på deras frågor så gott jag kan och känner mig som tanten med sönderrökt röst i blomaffären. Sen skäms jag lite över mitt bombnedslag till rum som kvinnorna står i.Vi kom i alla fall överens om att vi skulle åka in till akuten och kolla upp det så jag och pappa åkte in och, väntade, tog prover, väntade, gick till närakuten, väntade, mötte doktorn och tog mer prover och väntade lite till tills doktorn konstaterade att jag hade en kraftig förkylning och skulle käka slemlösande medicin för att undvika andningssvårigheter.

Jag säger bara tack, till mina föräldrar som lugnt tog hand om den läskiga situationen i morse utan att frak ut som jag hade gjort, och tack till doktorn som inte berättade att jag hade någon skum sjukdom där halsen inte fungerar efter ett tag och sen poff så dör man. Det hade inte vart så mysigt..

Puss puss
Emelie

Träningsförsök ett, misslyckande

Idag efter frukost försökte jag mig på hopprepandet. Jag kan ju säga två ord, ingen kondition. Efter tre låtar av konstant hoppande hade jag jättesvårt att andas. Det var liksom som om benen fortsatte hoppa men ovanför benen hängde kroppen och magen liksom värkte som om någon slog i den hela tiden. Lungorna krympte och skrynklade ihop sig otroligt mycket och ja, jag vet inte riktigt varför men jag försökte ändå fortsätta hoppa. Jag tänker fortsätta tills jag kommer förbi det där och kör på rent adrenalin. Men nästa gång gör jag det innan frukost istället för direkt efter.
Det kanske är bättre att köra på tom mage?

Puss puss
Emelie

"Oboy, vilket vackert väder" fast Peps Persson kanske inte passar in just nu..

Tjoff, så var det vinter igen. Inte lite, utan en riktigt kall vargavinter. Suck. Och inte blev det tacos ikväll heller, kyckling i brunsås. Men jag är inte typen som klagar ska jag säga. (;

Jag har tänkt på en sak, rykten. De sprider sig likt en löpeld från folk till folk. Snart vet folk man inte ens känner de allra mörkaste hemligheterna man gömmer. Det är faktiskt ganska läskigt, men vad ska man göra? Det gäller att inte döma hunden efter håren som någon klok varelse sa, så jag antar att jag borde tänka över mer vilka jag känner att jag vill berätta mina hemligheter för.

Juste, en sak till;
Jag har köpt ett hopprep. Jag har kommit på, att om jag hoppar en kvart på morgonen och en kvart på kvällen varje dag lär jag komma i form till sommaren. Smart va? Det gäller bara att ha rätt musik. :) Och i mitt fall, lite mer motivation. Men det fixar sig nog, vi får se till sommaren om det är ett fläskberg eller en babe som går till stranden i min bikini. (;

Puss puss
Emelie


Ps. Andy, om du läser. Jag pallar inte tjafsa mer, fred? Ds.

Tjena kexet, står du här och smular?

Jag känner att jag och bästa kompis måste köra vårt afrikanska dansträningspass en gång i veckan, minst. Jag säger bara, så slut som jag var efter att ha hoppat omkring nonstop var jag totalt slut. Dels utav det där hoppande och svängandet med höfterna, dels för alla skrattattacker som kom med jämna mellanrum. Haha, jag älskar att hoppa till afrikan musik med dig gumman, som sagt. En gång i veckan, right?


Senare åkte vi till Tullinge där Knutas mobbade mig för min och Alexandras superbraiga trippelcd! Jag förstår inte, det var typ jättemånga BRA låtar med på cd:n, men ändå får man höra: "Oj, den här har vi ju aaaaldrig hört förut". Det var sista gången jag skryter med min och bästa kompis musiksmak. Nästa gång tänker jag smyga in dom där superbraiga cd:skivorna under festen och då lovar jag att ingen kommer märka någon skillnad! :D


Ikväll är det hemmamys med familjen som gäller, jag hoppas på tacos och hyrfilm. Det var länge sen :)
Gud, nu blev jag verkligen jättesugen på tacos! Inte såna där hårda gula skal, utan såna där tortillabröd och sen en massa stark sås och så.. gah! Jag vill ha tacos, tänker inte ge mig förens hela familjen är på för tacokväll. (:

Puss puss
Emelie

På Torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dag jag gillar mest!

Tjoho! Inget kan förstöra mitt glada humör idag! Antar att det är för att det är helg som humöret är på topp. :)


Igår kunde jag inte gå in och skriva för mamma fifflade med internet till hennes data från jobbet, så hela internet
var otillgängligt från klockan 19 till ungefär ett inatt skulle jag tro.. :p
Iaf, min överraskning till bästa kompis var.... Damdamdamdaaa 'Trumvirvel'...

Jordens GODASTE glass! Ben & Jerrys New York Super Fudge Chunk och Chunkey Monkey!
Vi satt och svullade i oss nästan alltihopa under tiden vi såg på vår klassiker, The Perfect Score. Den bästa film som någonsin skapats, eller okej. Den enda film som Emelie och Alexandra kan precis alla repliker till och därför blir den skönaste filmen som skapats på lääänge. :)

Planer för kvällen då? Hmm.. Ingen aning faktiskt. Vi får se vad som händer men vi hoppas inte på att det blir en hemmakväll utan någon som helst action. Ursäkta mig, mina fantastiska föräldrar, inget emot er.. men jag vill inte sitta hemma ikväll också när förra helgen blev.. tja, inte som planerat iaf.

Vi hörs!
Puss puss
Emelie


RSS 2.0