Jag är så jädra duktig!

Känner ni någonsin att ni lyckades bra med det ni nyss gjorde?
Jag brukar inte riktigt känna så. Fast nu var jag duktig!
    Jag satt och skrev min historiainlämning, början på den i varje fall, utan att vara inne på Facebook under tiden vilket förkortade hela processen med ca en halvtimme fyrtiofem minuter sådär!
  
Så, genom att sänka kraven på mig själv och sätta ut såna där små mål, som inte handlar om att vara superduperjävlahyperduktig och skriva klart hela arbetet på en kväll, så blev jag lite nöjd med mig en stund istället!

Nu kan jag sitta och njuta i mitt dunkla rum utan några som helst bekymmer. Utom att jag måste tvätta och byta glödlampor. Såna där vuxengrejer. Men jag är bara ett barn så jag behöver väl inte göra sånt? Kan skippa det just nu. En stund.

Fan. Jag behöver rena underkläder till i morgon. Måste nog tvätta i alla fall.

Puss Puss
Emelie

JÄTTEINTRESSANT FAKTA!!!!

VI HAR FÅTT EN KILLE I KLASSEN!!!!!

Jag kan nu stolt meddela att vi har hela tre pojkar i vår klass!

Och jag kan räkna till tio på finska! DEN DU!

Skrämmande fakta

Jag och Annabanana insåg just att om tjugo år är vi 37 år gamla. Grinar illa vid den tanken. Usch. Jag blir gammal..

Innan jag sover

Ute på gatan hörs fortfarande mopeder som tjuter. Femtonåringar som så stolt visar upp sina nytrimmade mopeder medan de kör omkring sådär coolt med hjälmen uppe vid ögonbrynen.

Själv sitter jag i min säng, ser ut som prinsessan Leia och känner mig lite småsömning tjugo över tio. Ska alldeles snart krypa i säng och sova, men ville bara dela med mig av hur bra jag tycker The Boat that rocked är innan jag somnar!

Filmen är så galet bra. Idag har jag sett den två gånger så sammanlagt har jag nu sett den fyra gånger. Den är inte riktigt i klass med Stockholm Boogie som är den bästa filmen man kan se, och inte heller lika bra som Meet Joe Black som jag älskat sen jag var elva, MEN den kommer definitivt på tredje plats. Filmen har bara skön musik rakt igenom, och så klockrena scener och karaktärer så det finns inte! Hyr man filmen kan man dessutom se bortklippta scener och ta del av när de låtsas vara pirater på riktigt och kapar en annan radiobåt som konkurrerar med dem, de pissar i studion och limmar fast band och saboterar totalt. Så galet bra!!

Nu, ska jag sova. Jag ska slockna och däcka. Lite trött är Prinsessan Leia nog allt. Imorgon väntar en oh så underbar skoldag ännu en gång, slutar tio äver tre vilket är den tidigaste dagen jag har nu för tiden. Den senaste är klockan 16. Slavdrivare.

Puss Puss
Emelie


Söndag hela helgen

Jag har verkligen haft Söndag hela helgen. Det har varit sega dagar utan några som helst händelsrika innehållsfaktorer, utom då femtioårskalas igår. Men, jag har misslyckats lite med denna helg i alla fall. Jag hade ju planerat världens skönaste helg men så gick de planerna lite i kras och den här helgen hamnade liksom i ett hörn där den glömdes bort. Nej. Det känns som om jag haft söndag hela helgen. Det måste jag ta igen. Nästa helg. Då Smäller Det. Det ska bli den bästa helgen på länge. Punkt slut och over and out.

Puss Puss
Emelie

Totala lyckorus

Okej, så till skillnad från gårdagens depp om den inställda göteborgsresan fylls denna dag med lyckorus och glädjedans till Best of David Bowie. Jag älskar LP-skivor.

Men det är icke därför jag glädjedansar! Jag har nämligen införskaffat världens snyggaste skor!!!
Och jag måste be om ursäkt så här innan bilden för kvaliteten på min webbkamera. Om jag någon gång lär mig foto kanske bloggbilderna blir lite snyggare.. 

Mitt glädjerus försvann just. Det går inte att lägga in den jävla bilden! SUCK DONKEY****!!


Kommentera!

Vad händer mina vänner? Varför har ni glömt bort den lilla funktionen som gör att man kan skriva en rad eller två och så syns den här och jag blir jätteglad för då bevisar det att det faktiskt är någon som läser här! Kom igen nu, gör mig lite glad och få era fem minuter i rampljuset!

Suck

Snälla döda mig.
Det blir ingen göteborgsresa. Men jag förtjänar det. Det är ett mysterium hur man ibland kan bara sluta tänka..

Igår såg jag en jättesöt sak på tunnelbanan. Det var en utvecklingsstörd kille som började prata med en kille som satt bredvid. Han pratade genom att skriva på sin mobil, och den andra killen svarade. De kände inte varandra sen innan, utan presenterade sig där på tunnelbanan, två rader framför mig.
När alla andra hade dragit sig undan den utvecklingsstörde, kom den här killen närmre och svarade. Jag tycker sånt är fantastiskt. Att inte vara rädd för det som känns annorlunda i vår vardag. Utan att acceptera det istället och inte göra någon större skillnad på det. Fler människor borde vara som den här killen. Inte dra sig undan när andra tar kontakt, för det är väl inget större fel i det egentligen?

Fredag Fredag Fredag

Det har startat ett bloggkrig. Men denna gång är det varken Paow vs. Dessi eller Kissie vs. Gaybloggen.
Det är ksg.webblogg.se vs. killarnapaksg.blogg.se
Det är grejer.
Det är stort.
Det är krig.


Och nu är det Fredag. Jag planerar att äta sushi och titta på film med madre. Lite qualitytime sådär! Padre är borta, Isa har kompistid och max kommer sova. Det blir myyys! Och imorgon åker jag till GÖTEBOOORG!

Nu ska jag och Max och Vic planera och stryka saker från våra hemligheter. Och ni får inte veta nåt!

Puss Puss
Emelie

GÖTEBOORG!

   


Jag är taggad till tusen. Har varit det hela veckan och nu blir det i övermorgon! Det ska bli så galet kul!!!

Nu ska jag gå och hjälpa Max med hemligheter!
Puss Puss

Emelie


Hej

Jag heter Emelie och jag har håltimme fram till fem i halv två.
Jag orkar inte! Dessutom är det matematik som står på schemat. Inte kul. Men okej, vi ska tydligen ha en bra lärare så det blir kanske kul nu. Vår lärare heter svenne. Det är ett kul namn. Stackare..

Nej, nu ska vi inte vara sådana. Vi ska försöka lista ut vad man kan göra på en oändlig håltimme när det regnar. Spela kort tydligen, enligt Annabanana och Soph. Jag säger, blogga och facebooka och växla in alla mina mynt till en femtiolapp. Femtio enkronor är inte okej! Det är tungt! :(

I övermorgon roadtrippar jag, Emil och alla andra som vill följa med ner till Gbg. Det blir intressant! Oscar bor i Göteborg! Den jäveln flydde från oss i sthlm, men nu söker vi upp honom och våldgästar honom! Den du!

I brist på inspiration får detta bli slutet på dagens inlägg. Vi hörs när jag kommer på något roligare att skriva om..
Puss Puss
Emelie

PS! Victor Lind hälsar er fjorton läsare att han tycker han är söt. Men det är en smakfråga! DS!

God eftermiddag kära läsare

Idag var första riktiga skoldagen då vi följde schemat. Vi började med engelska, sen vart det franska, lunch, KULTUR OCH IDÉHISTORIA och sen mentorsmöte. Jag måste säga att den absolut intressantaste kursen kommer att bli kultur och idéhistoria. Ingen höll med någon och det vart livliga diskussioner. Folk kommer, som Vic sa, slakta varandra.

Imorgon ska jag gå och se Inglorious Basterds. Den ska vara sjukt bra har jag hört! Så det ska bli riktigt kul faktiskt! (:

Längtar till helg. Helg helg heeeeelg. Och till imorgon. Och sen längtar jag till nästa helg också, när jag börjar jobba i fruängen. Jag har mycket att se fram emot helt enkelt! Det är det som gör livet lite lättare, att ständigt se till att ha saker att se fram emot.

Idag var jag, Annabanana och Soph och fikade en stund på Waynes. Sen skulle Sophie iväg så då gick jag och Anna in på pistill och tittade lite. Det är kul att se vad folk kan komma på för saker egentligen..
Anyway, Anna skulle in på Apoteket och köpa handdesinfektion också, men det var slut! Det här bevisar ju bara hur löjligt det är att svininfluensan har blivit så sjukt hypad. Alla är mer rädda för den än för typ cancer. Och ändå är cancer värre, men springer folk runt och köper munskydd och slutar röka för det? Njet. Världen är knas.

Puss Puss
Emelie

Efterbliven med kinesögon

Godmorgon! Jag är så sjukt trött. Det finns inte hur trött jag är. Jag är helt efter i huvudet och mina ögon ser en aning asiatiska ut sisådär. Borde gå ner och äta frukost. Jag är trött. Vill inteee.

Fast! Idag är det kultur och idé historia och det har jag sett fram emot! Så, ett par bitchslaps på mig själv och lite hoppande upp och ner till hoffmaestro borde väcka denna zombie jag känner mig som just nu!

Puss Puss
Emelie

total lycka

Jag har bara positiva saker att se fram emot.

Jag fick ett samtal för ca en timme sen om att jag fick jobbet som teamledare på Ung Omsorg. Ska komma in i veckan och skriva på avtal och så, och sen börjar jag jobba nästnästa helg redan! Jag ser fram emot det som satan! Det blir ett spännande uppdrag att hålla koll på en grupp barn som ska umgås med, lite mer livserfarna äldre (gamlingar, på lekmannaspråk) och spela bingo eller andra aktiviteter jag planerat åt dem! Ska se till att alla sköter sig och sånt också, Nice säger jag bara! :D

På Onsdag blir det en trevlig dag också! Då ska jag äta middag hos mormor först efter skolan, alltid lika trevligt att sitta och prata med henne om allt mellan himmel och jord. Jag älskar min mormor helt enkelt! Sen på kvällen ska jag gå på bio med Emil, man blir alltid lika glad av att träffa Emil. Vi ska se Inglorious Basterds. Den verkar så sjukt jävla galet spårat bra!

Imorgon sätter schemat igång på riktigt! Då ska jag ha Kultur och Idé historia med världens bästa lärare Cecilia klockan 08.50! Gud vilken liten suck up jag är. Speciellt när jag vet att hon går in då och då och kollar hela KSG:s bloggelit. Då kan man ju inte direkt skriva något annat än att hon är bra, annars kanske man får militärblicken och en massa Oi! efter sig resten av tiden på ksg..

Nej! Off to bed now! Eller ja, borsta tänderna, krypa ner i sängen med en bok och chilla ner ett par hekto efter allt adrenalin som rusar i kroppen efter adrenalinkicken jag fick efter samtalet som följdes med en glädjedans för min enda publik, min madre.

Puss Puss
Emelie


Så här glad såg jag ut under och efter samtalet med min nya chef. Fast med lite mer tänder..

VARMMM!

Det är galet hur vädret ska bete sig. Svinkallt när man går hemifrån. Då ska man minsann bulla upp med halsduk och ta strumpbyxor. Men, när man åker hemåt sitter man på tåget och bussen och badar i sin en gång fräscha kavaj och hatar att man ens trodde att det skulle vara kallt resten av dagen samtidigt som man förbannat klämmer ner halsduken i väskan. Medpassagerarna på tåget har dessutom mage att putta på sina stora feta väskor på en så att man till sist sitter inträngd i ett hörn med en stinkande träningsbag i nyllet. Inte okej säger jag bara. Inte okej.

Vad som dock var okej var fadderdagen idag. Vi tog hand om våra små kycklingar suveränt tycker jag. Jag tror mina barn (som jag kallade dem under dagen, varvade lite med "okej gruppen, kom här" och "Om alla bara följer med mig och sen ställer sig här på ett led") hade trevligt med oss när de fick kuta runt i tegnerlunden som vi fick första året och leka liftaren och gissa låten. Det tyckte jag i alla fall!

Nu ska jag lägga mig och dö lite i min säng. Min rygg är kladdig från den dumma varma kavajen och mina fötter värker efter en dag i klackskor.

Dagens regel: Ta inte på dig för mycket kläder innan du kollat vädret. Och om du planerar att gå i klackskor. Se till att inte gå i låga skor en vecka innan. Du blir ovan fort ska jag säga dig.

Puss Puss
Emelie

Det är förbjudet att vara ledsen

När man är på 60's!


Jag är vad man kallar flexibel

Oh du, nu har jag varit duktig! Jag har suttit och letat ut tolv frågor från M.I.G spelet till morgondagens frågejakt med fadderbarnen. Alla tolv frågor är nedskrivna på minimala post it lappar, alla tolv svar är nedskrivna på tolv andra minimala post it lappar, frågelapparna kommer gömmas i tegnerlunden imorgon och så ska våra små fadderbarn kuta runt precis som vi gjorde i ettan och leta som galningar. Det vore kul om det var under tidspress också.. hmm..

Nej, jag har huvudvärk och är rastlös och känner att jag behöver hoppa in i duschen och längtar till imorgon på samma gång. Jag är dessutom inne på la redoutes hemsida och checkar nyinkommet samtidigt som jag smsar och skriver det här. Jag är vad man kallar flexibel. Funderar på att joina familjen nere och kolla film med the. Som ett skönt avslut på en helg. Maybe maybe. Under tiden sitter mr.Glassgubbe och stirrar på mig från soffan.. Kanske inte var världens smartaste idé att kidnappa honom. Men, madre blev glad och det är det som räknas. Dessutom hade vi kul under operation gbgubbe. Det räknas också, mycket!

Puss Puss
Emelie


Har Borat också många bollar i luften?


Äventyr

Igår tittade jag på Skins och "Zack & Miri makes a porno" med Emil. Det var nice! Zack & Miri makes a porno var bland de roligaste filmer jag sett på länge! Fast jag varnar känsliga tittare för baksugsscen.. inte okej.
Usch.

Hursomhelst! När klockan närmade sig ett skulle Emil skjutsa hem mig, och när vi åkte förbi filmkedjan hittade vi en GBgubbe helt ensam "i ett dike". Den fick följa med oss i bilen hem till mig. Min madre har alltid velat ha en GBgubbe så alldeles för ivrig för att vänta tills imorgon väckte jag min kära moder och bad henne följa med upp. När hon fick syn på den färgglada gubben med det stora smilet log hon precis likadant och började klappa händerna litegrann av förtjusning. Padre var inte lika glad när han såg den imorse. Men mamma har till och med tackat på facebook också! DET är äkta kärlek det.

Sen måste jag bara tillägga att det inte är något större brott detta. Alla återförsäljare av GBglass får en gratis gbgubbe. Alltså kan de få hur många nya de känner för. Arndts bageri hade för tusan två förra året!

Idag har jag tagit det lugnt, legat lite i solen och ätit brunch! Madre lagade värsta buffén med äggröra, pannkakor, potatis, grönkål och broccoliröra. Till köttätarna fanns det även bacon och korv. Mumzi! Jag klämde i mig så mycket som fick plats i mig efter att ha ätit frukost en timme tidigare.. Det är förvånansvärt hur mycket man kan äta trots att man är mätt, bara man försöker!

Nej, solen kallar åter igen!
Puss PussDen nyaste familjemedlemmen i familjen svensson presto pawlak.

Emelie

Lördag kväll

Såg precis klart filmen "Dumpad". Eller som den heter på engelska "Forgetting Sarah Marshall". Galet rolig film!
Jag säger bara, full body pictures.. jag har sett ALLT av Jason Segel nu. Utom hans tår..

Jag funderar på att göra mig en kopp kaffe, vill inte bli trött och tråkig ikväll också som jag var igårkväll. Fast ikväll har jag i alla fall planer! Det blir trevligt (:

Tyvärr ser jag, precis som vanligt, ut som en blandning av en våt cockerspaniel och jesus. Jag vet inte, mitt hår är precis i samma längd som jesus och hundöronen. Illa. Men! Jag ska spara så jag jämförs med en hippie om ett par år.. DET blir nice! Ser fram emot att bli omnämnd som "the hippie". Då tar jag incs plats. Hon är hippien just nu.. fast min gud också. Nej, inga internskämt på bloggen! Mot kaffemaskinen!

Puss Puss
Emelie

Nu är min vinterlycka gjord

Jag längtar till i vinter!! Då ska jag få ha på mig världens sötaste kappa jag precis klickade hem från laredoute.
Seriöst, titta på den:Jag kommer se ut som en röd liten karamell bland snöflingorna! Dessutom är den i 70% ull så den är varm som sjutton också. Alltså kommer jag vara varm den här vintern, till skillnad från förra vintern, och jag kommer lysa mitt i snön så folk kommer se mig lång väg! Safe one yeah?

Puss Puss
Emelie

Bland Thåström och Kaos

Sitter jag. Vid mitt skrivbord. Trött. Klockan är kvart i nio. Bara? Det är Fredag. Borde vara vaken. Borde gå ut. Borde vara social. Alltför många borde.

Runt om mig är det kaos. Stress. Kaos. Usch.

Tur att Thåström finns där då. Anna introducerade honom för mig och det är jag glad för. Han må kanske inte vara min absoluta favoritartist (Det är Hoffmaestro och David Bowie såklart) men han är bra när man vill komma bort lite från världen.

Så här sitter jag. Vid mitt skrivbord. Borde vara vaken, borde gå ut, borde vara social, men måste inte. För just nu släpper jag allt och bara är. Att bara vara är det bästa som finns. I sin egen oas av fridfullhet.

Puss Puss
Emelie

Restaurangernas dag i Tanto

Idag gjorde jag något nytt. Jag testade något nytt.

Ostron.

Tro mig när jag säger det, äter man det på rätt sätt smakar det faktiskt riktigt gott! För dig som inte vågar smaka, det smakar lite mussla, citron, svagt av järn och salt. Och man ska äta det helst utan något på! Det är faktiskt godare än det låter!
För dig som är modig och vågar prova något nytt, kom ihåg följande:

- Svälj ABSOLUT INTE hela ostronet på en gång
- Tugga långsamt och länge. Mellan tio och femton sekunder så kommer alla smaker fram. Det blir godare ju längre man tuggar.
- Var inte rädd för att det ser ut som en snigel. Det är inte lika slemmigt och sliskigt som det ser ut.

Puss Puss
Emelie


Friday night in/out?

Idag hade vi lära-känna-varandradagen på skolan med ettorna. Vi körde ett gäng relativt lama lekar och försökte förgäves memorera folks namn. Det gick inte så bra. Första och andra gruppen var kul att ha! Resten ville inte ens försöka på riktigt.. alldeles för blyga/stolta/vill inte skämma ut sig.

Sen smög jag, Belapåni, Maks Fikån, Hannah montana, Hockey loco och Ebba Grön in i aulan när ettorna skulle sjunga gospel. Kommer ihåg exakt hur maffigt det var sist vi körde så vi körde lika hårt denna gång. Det är lite komiskt att vi smög oss in för att sjunga gospel. Men Zacke som ledde alltihopa är så sjukt GRYM! Det sprids en känsla i lokalen när alla sjunger tillsammans som är svår att beskriva. Det är så galet nice!

Sen skulle jag och Maks fikån till tåget. På tunnelbanan såg vi en så jäävla äcklig grej! Det var en tjej med uppsatt knut i wannabe rasta flätstyle. Hon hade ett vitt brett hårband för att hålla uppe luggen och när jag tittade närmre (Nej förlåt, jag brukar inte råstirra på folk på tunnelbanan, lovar) så såg jag en massa flugor/löss krypandes i håret! Jag petade till Max som fick låtsaskväljningar. Seriöst. Det var det äckligaste jag sett på länge..

Ikväll ska jag in till tanto med madre och padre. Det är restaurangernas dag så det blir småplock till middag helt enkelt! :)
Se får vi se vad som händer och fötter. Det är fredag kväll. Fast det känns som onsdag..


Puss Puss

Emelie


My eyelids are going DOWN

Jag förstår inte vad som har hänt. Jag är så galet trött hela tiden. Alltid klockan nio på kvällen. Då vill jag sova!
KNAS!
Nej, men det är väl någorlunda bra ändå, man går upp tidigt och är utvilad ordentlig i alla fall!

Imorgon lovade Victor att han skulle ta med kärleksmums till mig i skolan. Han är en söt pojke, min käre vän victor. Det blir en bra start på dagen med godis på morgonen, eller hur?

Förlåt, det blev ett jäääättetråkigt inlägg. Jag ska hoppa in i duschen och gå och sova sen, klockan nio. Jag vet. Jag är ett litet barn igen. Men så får det va! :D

Puss Puss
Emelie

SkinsDet finns ingen bättre serie. Man sitter som fastnålad.

Idag fick jag ett sms:
"Låt tävling: "Bury your things and burn my winds" vart kommer citatet ifrån?"
Efter att ha tänkt och tänkt kunde jag verkligen inte komma på vart det kom ifrån.
Det visade sig vara "The Storm" med Hoffmaestro. ILLA!

Så nu har jag pluggat och pluggat som satan, jag ska kunna alla texter. Lite pinsamt att jag inte kunde det faktiskt..

Puss Puss
Emelie

Godmorgon

Snart bär det iväg till skolan igen. Idag kommer ettorna. Det blir ju spännande? Man kanske har tur och får skymta en eller två armar av de som ska börja. Vår skola är i princip en flickskola, och jag antar (och har slutat hoppas på motsatsen) att det kommer börja 94 tjejer och 14 killar i år också. Jag vet inte riktigt vad det är som drar alla tjejer till oss och skrämmer iväg alla killar? Det är och kommer alltid förbli ett mysterium!

Hursomhelst, idag kände jag att det drog lite väl kallt när jag släppte ut katten. Så, det får halsduk och ickesandaler idag :) MYS! Jag har faktiskt längtat lite till hösten. Det är då man kan gå runt i trettiofyratusen plagg utan att någon vet om det är för många chailattar och chokladbollar eller om det bara är så att man fryser ovanligt mycket! Me like me like! :D

Så, nu ska jag leta fram min halsduk, dra på mig strumpor och skor och ge mig ut i höstvindarna. TROTS att det är augusti och det säkerligen kommer bli varmt under dagen..

Puss Puss
Emelie

Första dagen som toalettdykare

För det var väl det man kallade de som gick i tvåan? Ettan var ettagluttare, tvåan toalettdykare. Eller?

Hursomhelst fick jag höra jättetråkiga nyheter idag när jag kom till skolan. Det visade sig att allas vår favorit Biträdande rektor och allmän gud på skolan, helt ärligt är den mannen älskad av alla elever, Mats Åkerström ska sluta på gymnasiet. Han skulle ta hand om något annat i samma byggnad men han kommer inte ha hand om oss mer.. :(

Dessutom fick jag reda på att min favoritlärare Cecilia inte heller kommer ha oss! Det sög. Henne kommer vi visserligen ha i kultur och idéhistoria, men hallå? Jag vill ju att historia och svenska ska vara lika kul som förut.. Visst har jag inte haft de andra lärarna än, men jag trivs med Cecilia. Hon är skön och lätt att förstå liksom.

Mike kommer vi ha först nästa termin. Estetjävlarna fick alla bra lärare. I will get you guys..


Efter skolan satt vi och chillade och fikade på Waynes. Det var nice! Hade riktigt trevligt innan jag for iväg för att träffa min syster, bror och madre på Fjällgatans kaffeservering. Jag hade för mig att jag visste vägen så jag åkte till Skanstull och började knata. I FYRTIO MINUTER! INTE OKEJ! Mitt lokalsinne svek mig känner jag, att jag när jag var framme sen upptäckte att det gick en buss precis nedanför gjorde ju inte saken roligare. Jag har alltså gått sjuukt långt helt i onödan idag. Men men, fick njuta av solen som stekte på min svartklädda kavaj rygg. Varmt, svettigt och lagom mysigt!

Igår gjorde jag ett försök att se Clockwork Orange eftersom alla pratar om den hela tiden. Men, i mitten av filmen började vi prata thåström istället och sen tappade jag bort mig. Så jag får ge den filmen ett nytt försök helt enkelt! För fram till jag tappade bort mig och blev vilse och förvirrad var filmen grym! (:

Puss Puss
Emelie


Kära läsare,

Jag vill bara förklara min stora kärlek till Isabella Sockic Alevad. Kvinnan med paparazzibilder. Thank god I'm not famous and pictures like these are out in the media. Hursomhelst, eftersom jag är en kvinna med humor kan jag bjuda på de elaka bilder som Belapåni la ut PÅ FACEBOOK dagen efter en helkväll:

    


Vem sa att inte jag kunde bjuda på mig själv, en sån natural beauty/knas?Puss Puss
Emelie


Godmorgon

Jag vaknad för exakt fyra timmar sedan. Klockan 05.18. Klarvaken. Trots det har jag inte gått upp förens nu, jag låg och snoozade och läste (:

Idag ska jag chilla hemma, se sthlm boogie för sista gången. Den ska tyvärr motvilligt lämnas tillbaka till Filmkedjan med den söta charmiga kassakillen idag.. Senare ikväll ska jag med Belapåni på party hos hennes kompis padres studio. Det blir nice tror jag minnsann!

Nej, nu ska jag återgå till tecknat och frukostätande!

Puss Puss
Emelie

Stranded

Jag måste bara meddela att för en timme sen satt jag, padre och min farmor strandade utanför Ica Maxi pga bensinstopp. Mitt i ett vägdike. Inte kul att sitta och vänta på en bensindunk i hundra år medan solen sken in genom fönstret och gjorde så att man svettades galet mycket och blev trött. Nej! Hädanefter skall vi se till att alltid hava med oss en extra bensindunk i bagageluckan!

Puss Puss
Emelie

Efter 20årsfest mår man bra dagen efter!

Jodå, vi gick upp tolv. Det är bra jobbat när man kom hem runt halv femtiden!

Det var galet kul hos Victor och Josefine som fyllde år i onsdags men hade party igår. Vi satt ute och grillade, eller folk grillade och jag och Bella och Alex keekade reeekor och aioli med limesmak! Fick lagom fina kommentarer om hur det luktade. Andra kommentarer som har med doft att göra var de fina komplimangerna: "Emelie, du luktar sur mjölk". Nej, jag hade faktiskt duschat innan, men jag blev (av någon mystisk anledning) insmetad med GRÄDDE i håret och ansiktet. Gosigt!

Tyvärr glömde Bella sin kamera hos le partyanimals så vi var tvungna att bege oss dit idag och möttes av en mycket pigg (?) Victor. Hans hår hade tagit semestaa! Fast vi tycker om honom ändå!

Kvällen fylldes av massa glatt återseende av folk man inte träffat på länge, Leijon skärp dig förfan och hör av dig lite oftare så det slipper gå ett halvår nästa gång, hallonblåbär, norsk fylla, vals och bugg, segertåg, grillning på hög nivå och gräddkrig samt bitchslaps. Jag har ju lärt mig av den bästa! Dock var det inte så smidigt att göra illa sig själv när man ska skada andra!

Alla är döda. Alltså det är inget hot och folk är inte döda på riktigt, men alla är lite efter idag känner jag. Det lyser men ingen är hemma. Så känner jag i alla fall.

Puss Puss
Emelie

Hemma och ser ut som Jesus

När jag precis har duschat ser jag ut som jesus. Jag får nästan svart lockigt hår som bara hänger. Det är lite som en svart cockerspaniel fast på en människa. INTE FINT!

Ligger och lyssnar på Eagle Eye Cherry, jag hjärta spotify så hårt. Belapåni är i duschen, vi ska väl typ åka ner till ica och handla grillmat sen hem och göra oss i ordning lite snabbt för att sedan åka till Victor. Det är 20årsfekke på g!

TAGGAD! JARÅ!!!!

Puss Puss
Emelie

 
Emelie?               Jesus?

Kära bloggläsare,

Jag vill bara dela med mig av det klipp som gör att jag dör så fort jag ser låten live. Det klipp som jag och Frida är lite oense om, då hon tycker det är kvinnoförnedrande och jag bara vill svimma. Vi prata såklart Hoffmaestro & Chraas fantastiska låt Too Hype For The Radio. Live på Berns. Dör.

Nu ska jag göra mig i ordning och åka in till staden för att möta Bella och låna skins av Incofinco!

Puss Puss
Emelie

Kalas på rungården och försök att välta kor

Det var min fredagskväll det!

Började med middag med familjen på Agaton. Världens bästa restaurant i gamla stan, åt rödingfilé med sparrisrisotto! Mumzzi!!! Sen åkte vi hemåt, jag fixade i ordning mig inför spexpartyt och drog hem till Matilda. Där satt en massa från hennes klass och några från min gamla klass. Det var trevligt, men jag drog ganska tidigt.

Sen blev det kojakt! Jag och Emil åkte runt för att hitta kor att välta, men kom fram till att bönderna säkert plockar in dem på natten för att man inte ska välta dem :( Så, utan att ha vält en ko åkte jag hem och nu sitter jag här. Taggad till tusen inför imorgon!! 20 års fekke! YEY! :D

Belapåni kommer över under dagen och ska sova kvar här. Någon som sa Stockholm boogie mitt i natten med the och mackor? Vem, jag? Nejee knas!

Puss Puss
Emelie

Bland alla bruna ansikten och blonda fluff

Där fanns vi. En liten grupp ksg:are som ägde publikdansgolvet (?) som dansade galet och hoppade in i de som hoppade in i oss. Familjen hade tyvärr världens sämsta ljud, men Naïve New Beaters var helt sjuuukt bra!!! Tack Belapåni som introducerade dem till mig igår!! :D

Ung08 iår hade, om det är möjligt, fler fjortisar i år än någonsin. Efter ha varit där i ynka fem minuter runt åtta då inga tält var öppna ens hade vi redan räknat till 57 stycken. Tänk då hur många av dem som finns under dagtid?!

Ikväll ska jag på spexparty hos min vän Matilda! Det blir nog roligt! :D Kan slänga in en snygg webbcam bild hur jag ser ut sen innan jag rör mig mot henne. "Tänk rysh, pysh, rosetter, fluff, tyll, mustach och galenskaper" är ledordet till festen. Det lär bli spännande att se om jag är den enda som tar det på allvar? Hon bor visserligen tre minuter bort från mig typ så skulle det vara så att jag är den enda som sticker ut så kan jag ju alltid springa hem och byta om!

Hörs senare!
Puss Puss
Emelie

"Flitta din jevla kalli anka bil jevla flintskalle satana!"

Stockholm Boogie är min kärlek. Det är den bästa stockholms skildringen som någonsin gjorts!

"Jag spräckte turbon.."

Nu ligger Bella Påni i min soffa och tittar på världens bästa stockholms film, på bordet ligger tre chokladkakor och ikväll är det indiekväll på Ung08 sveriges största fJoRtiiZfEztiVaL! Men det blir nice! Familjen spelar! <3 Galet jävla nice!

Vi ska stå längst fram, vi är redan galet taggade och vi ska ha så sjukt kul!!! Bland alla tigerstrecksmålade bruna små blonderade fjortizzar. Nice one, way to go! (;

Puss Puss
Emelie


En heldag på stadens gator!

Idag var jag i staden med min käre vän Alexandra. Vi flög runt redan klockan tio på morgonen vid hötorget för att hinna innan alla andra till slutrean. ÄLSKA 75% REAN! Jag fick med mig en hel del fynd hem, inte ett enda plagg över 200! Det kunde behövas eftersom jag rensade ut halva min garderob i förrgår..

Så, vi besökte H&M, MONKI, Cubus, Gina Tricot, Weekday och H&M H&M och H&M. Alla H&M var bara för att Alexandra hade sett ett par skor som hon blev helt såld på och därför drog hon runt mig till varje hm som finns i staden. Men, jag fick ju med mig ungefär tre plagg från varje butik kändes det som. Kom hem med sex påsar innehållandes:

- En oversized randig tröja
- En overoversized gaaalet skön tröja
- Ett linne
- Ett par jeans (50 SPÄNN!!!)
- En svartvit klänning med miljarders rosetter som mönster
- En vit klänning med spets i sidorna
- En svart t-shirt med snyggtryck på
- Ett par tights
- Ett hårband till spexpartyt på fredag
- Ett dubbelpack med hårband
- Ett par trosor
- Och sist men inte minst en svart tshirtklänning med en... BAM BAM BAM BAAAM: PÅNI PÅ!!! Jag blev en glad flicka när jag såg den! :D

INGET av dessa plagg gick över 199 kronor. Faktum är att det bara finns ett plagg som går över 150 kronor i listan och det är den randiga tröjan som kostade just 199 kronor. Annars kostade det dyraste plagget 140 kronor. Billigt billigt! Fick en klänning som från början kostat 500 för 125 ynka riksdaler.. Så tomt är det ju inte i min garderob längre i alla fall! (:

Nu ska jag lägga in allt i garderoben och fundera ut min outfit till på Fredag då det är Spexparty på g!

PUSS PUSS
EMELIE

Två dagar utan kontakt med världen

Eller ja, ungefär i alla fall. Igårkväll var jag tvungen att sätta på mobilen och då upptäckte jag ett sms från Ung Omsorg som ville ha mig på arbetsintervju. Nice! Så idag var jag där, tre meter från min skola låg deras kontor. Lite kul!

Hursomhelst. Jag har gjort absolut ingenting i två dagar typ. Idag kom Alexandra över och vi såg Stockholm Boogie och myste, men annars har jag inte gjort någonting faktiskt! Bara chillat. Tränat. Tittat på film. Och ikväll ska jag på bio med madre och syster och se sommaren med göran. Vi får se hur kul den är (;

Jag har upptäckt min kärlek till Mozzarella och Avokado. Galet gott! Jag är i himmelriket under varje jädra tugga..

På Lördag är det spexfest (VAD SKA JAG VARA??!) och imorgon fyller Victor 20. Grattis till honom så länge! Nu ska jag bege mig ner och ta på mig skorna och undersöka mysteriet med sommaren med göran...

PUSS PUSS
Emelie

  +    +    = 

Trött

Jag går i ide ett par dagar. Stänger av telefonen och allt sånt. Lite trött på världen bara, ska chilla i hängmattan och inte bry mig om världen. Läsa ett par böcker kanske. Det kanske låter trist, men det ska bara bli gaalet skönt.

/Emelie


Helgen

Fredag

Jag mötte upp Bella och Anna banana på centralen med en väska lika tung som mig själv ungefär och vi begav oss till Maks Fikån. Där tog Bella en powernap och Anna banana satt och tittade på medan jag, Max och Max kusin dukade bord, lagade pastasallad och fixade dekorationer. Sen kom folket, vi åt och drack och skrattade och lyssnade på musik och hade allmänt trevligt! Jag envisades och blev periodsvis hatad över mitt Hoffmaestro & Chraa och Jenny blev rädd för sin present jag och Bella hade hittat åt henne. Det var en älg med ögon som följer en hela tiden när man rör på huvudet, galet söt! Runt halsen hade den ett halsband som Max hade gjort med en bok med allas skolfoton i. Där fick folk skriva sin avskedshälsning till vår käre vän som lämnar oss för att bo i USA i tio hela månader! :(


Anyway, efter mycket skratt, rullandes och kullerbyttor på gräsmattan, stjärnskådning, prat och Hoffmaestro emellan alla andra artister gick vi och la oss. Eller, vissa gick och la sig tidigare än andra och andra stannade uppe till halv fem?Lördag


På morgonen sprang jag ner i köket, hjälpte max att fixa frukost. Folk kom ner, vissa tröttare än andra, och sen fick vi den fantastiska idén att sätta på lite musik till frukosten. Jag gick ut på terassen och satte på min älskade Hoffmaestro på högsta volym! Sen satte vi oss ute på balkongen i solen och åt mackor, juice och vattenmelon. Det var sjukt mysigt! :)

Sen fick vi skjuts av Max madre till tågstationen och åkte hemåt, Bella och Felicia drog med mig hem och vi solade vid ÖVrasjön och lagade fett med lyxmiddag! Mozzarella, Tomat, Basilika, Olivolja, Pasta, Pesto och Tapenade. Det var helt galet gott! Sen drog vi in mot staden, jag och Bella åkte hem till henne och sen till berget vid Gullmarsplan där vi träffade Vic, Matti, Anna, Hanna, Paulina, Frida och Sophia. Det var trevligt, men jag var tvungen att åka hem ganska tidigt för att hinna med bussen plus att jag var gaaalet trött.

Söndag

Idag har jag träffat min underbara Denise. Det har gått säkert ett halvår, men så fort jag träffar henne känns det som igår. Det är alltid mysigt med Denise helt enkelt ;)

Nu ska jag fortsätta fixa med min nya dator jag och madre köpte idag. Sen ska jag se Harry Potter & Fången från Azkaban! TJOHO! :D

Puss Puss
Emelie


Jag är taggad till tusen!

Om ca en timme åker jag mot staden och träffar ÄNTLIGEN min annabanana! Har inte sett henne sen Peace vilket är typ hela sommarlovet :( MEN! Idag kommer hon äntligen tillbaka från sitt gömställe på västkusten och följer med till kräftskiva hos Max ikväll! Jag är så galet taggad. Fick glädjerus imorse och min syster var tvungen att säga åt mig att tagga ner litegrann, men hallå? JAG ÄR GLAD! :D


Så nu har jag packat min väska som väger ungefär min egna kroppsvikt, och den ska jag släpa till centralen och sen till Max ute på landet. Sen ska jag göra pastasallad, dekorera bord, tända lyktor OCH hinna göra mig själv i ordning också. Det blir ett uppdrag jag sent kommer glömma. Musiken är kirrad, ipoden laddad och humöret på topp! Vad mer behövs för en lyckad kräftskiva? Okej, kräftorna är inte helt tinade än men det gör inget! Det löser sig!!

Puss Puss
Emelie

Imorgon blir det kräftor!

Idag blir det in mot staden och träna igen! Har kommit in i värsta trenden här känner jag.. men det är ju en positiv trend i varje fall! Om än väldigt överraskande..

Andra saker på att göra listan idag:

- Köpa Kräftor
- Köpa partyhattar
- Titta efter något till Alice som tydligen fyller år idag! (GRATTIS ALICE!! :D)
- Träffa Bella Påni
- Middag hos Alice

Nej, nu måste jag börja göra mig i ordning så jag kommer någon vart med dagen!
Puss Puss
Emelie

Den bästa låten ever

I wake up every evening, 
with a big smile on my face
And it never feels out of place
And you're still probably working at a 9 to 5 pace
I wonder how bad that tastesWhen you see my face hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way hope it gives you hell
Hope it gives you hell
Now where's your picket fence love
And where's that shiny car,
And did it ever get you far
You've never seem so tense love I've never seen you fall so hard,
Do you know where you are
And truth be told I miss you
And truth be told I'm lying
When you see my face hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way hope it gives you hell
Hope it gives you hell If you find a man
that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well hope it gives you hell
Hope it gives you hell
Tomorrow you'll be thinking to yourself
Where'd it all go wrong,
the list goes on and on
And truth be told I miss you
And truth be told I'm lying
When you see my face hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way hope it gives you hell
Hope it gives you hell If you find a man
that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well hope it gives you hell
Now you'll never see, what you've done to me
You can take back your memories they're no good to me
And he hears all your lies,
You can look me in the eyes
With that sad sad look that you wear so well
When you see my face hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way hope it gives you hell
Hope it gives you hell If you find a man
that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well hope it gives you hell
When you see my face hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you hear this song and you sing along oh you'll never tell
Then you're the fool, I'm just as well
Hope it gives you hell
When you hear this song
I hope that it will give you hell
You can sing along
I hope that it puts you through hell

The all american rejects


Regn.

Ja så bra gick det med den att göra listan. Jag hann sola en timme i alla fall innan regnvädret slog till.

Istället ser det ut att bli en skön egendag. Jag är ju egentligen barnvakt, men Isabelle är femton och behöver inte vaktas och dessutom ska hon träffa någon kompis. Max är den enda som behöver vaktas, men han for iväg till någon kompis i området också så: I've got la maison pour moi seulement! WOHO! Funderar på vad man kan göra under de få timmar man har själv. Gå naken? Dansa till musik på hög nivå? Leka rockstjärna nu när ingen ser? Möjligheterna är många. Sist skulle jag baka sockerkaka, men jag hann bara till smeten och sen gjorde jag misstaget att smaka. Av med ugnen och fram med filmen så satt jag och åt sockerkakssmet i min ensamhet. Det kommer ju bli katastrof när jag flyttar hemifrån!

Vem vet vad jag hittar på för bus...

Puss Puss
Emelie


Jag var tvungen

Att göra listan för dagen:

- Sola.

Allt jag tänker ägna mig åt idag. Sola. Jag ska ligga och lyssna på musik i baden baden stolen och lapa sol heeeela dagen. Det är såna här dagar som gör att man älskar sommarlovet, de dagar man kan ta sig tid att göra absolut ingenting! Love it! Kanske får för mig att göra milkshake sen också.. Typ banan och choklad milkshake. Den skulle ju inte sitta helt fel i sommarvärmen?

Puss Puss
Emelie

Dagens bravader

Godkväll kära fjorton/ femton/ ibland till och med sexton läsare!

Idag var jag först och fikade och shoppade lite med Tobbe och Krelle. Det var trevligt! Har inte sett dem på ett tag så! Tog en latte med irish cream smak, den var sjukt god! Sen köpte jag ett linne på American Apparell, jag saknar linnen i min garderob som behöver uppdateras något nu inför hösten. Out with the old and in with the new aight?

Efter fikat drog jag iväg och tränade. När jag hade powerwalkat i fyrtio hela minuter (Vet inte vad som fick mig att gå som en duracellkanin, but i was on fire today) och var genomsvettig så är det ju nästan självklart att man stöter på någon man känner. I detta fall ramlade Kris och Marcus in (inte oväntat att se dem på gymmet dock) och sätter sig och cyklar bakom mig. Helt dyngblöt och med andan i halsen försökte jag vara trevlig ändå och pratade medan jag kippade efter andan och nästan snubblade på mig själv på rullbandet. Fem minuter senare fick jag nog av att skämma ut mig och stänka ned mina skolkamrater med svett och gick iväg och rodde istället.

Efter allt duktighetsbeteende åkte jag hem till min mormor och åt ugnspannkaka och drack kaffe. Jag älskar min mormor. Hon är bäst. Hon ska dessutom sticka en kofta till mig! :D Hihi!

När jag hade fått nog av kaffe och småprat åkte jag till rådmansgatan och mötte Stina för en fika på 60s. Förstår ni hur mycket kaffe jag har fått i mig!? Vi satt och snackade högt och tydligt om allt mellan himmel och jord så pass att våra bordsgrannar kunde höra vartenda ord av vår konversation. Kanske fick det höra lite väl mycket. Kanske bör man vara någorlunda diskret när man pratar på caféer.. något att tänka på till nästa gång!

Jag mådde nästan lite dåligt av allt kaffedrickande när jag sa adjö till min käre vän på tunnelbanan för att bege mig till Victor där vi skulle se film! Vi såg Wanted, den actionfilmen är ju galet rolig. Att James McAvoy är med gör ju saken bara bättre! Något att vila ögonen på under långa dialoger i filmen, även om du nu inte var så många dialoger utan mest en massa skruvade kulor, bad i stearin och typ bilåkande i filmen. Men den var cool iaf! Jag är en liten nörd som älskar när filmer inte handlar om något speciellt utan mest har en massa pangpang och bilar med. Det är nice!

Nu ska jag nog krypa i sängs. Imorgon är jag barnvakt igen nämligen, då ska man vara på topp! :D

Puss Puss
Emelie

Precis som att själv vara sju år igen

Dagen har spenderats med pannkaksätande, tunnelbane/pendeltåg/buss-åkande i mängder och stoögdhet från min lillebror på junibacken. Det kändes precis som när jag var liten igen när vi åkte sagotåget. Det var jättemysigt, och precis som förr hoppade jag till och tyckte Draken Katla från Bröderna Lejonhjärta var lite läskig igen..

Vi åt världens godaste pannkakor (självklart hade jag gjort dem med kärlek) och massa jordgubbssylt på och drack vinbärssaft ur små flaskor. Det var lite som en sagodag idag helt enkelt. Lunchmatsäcken kan ju föreställa Nils Karlsson Pyssling?

Från en Nils till en annan - Vi påbörjade Nils Holgerssons långa resa hemåt mot fyratiden. Max somnade nästan på tåget och jag fick en dömande blick från en tant mittemot. Det var en sån blick man verkligen kan se exakt vad hon verkar tro. Det syns att jag är max SYSTER. Men den här tanten var väl halvblind eller något..

Ikväll ska jag chilla. Kanske rör mig in mot stan och träffar Vic, kanske stannar hemma och dricker en kopp the framför Sex and the City. Också nice!

Puss Puss
Emelie

hihi

I hopp om att suset försvinner tänker jag stanna hemma ikväll! Snuten i Hollywood går på fyran, alltid kul!

Funderar på att bryta min nya livsstil för en stund och trycka i mig en kopp varm choklad? Vem vet.. Det återstår att se..

Ingen fantasi.

Äventyr

Igårkväll var jag på party tillsammans med Stina och Kastrati i Stuvsta. Nytt folk och nya trevliga bekantskaper, amerikanska röda muggar som var galet coola och en polsk granne. Det blev en trevlig kväll helt enkelt. Länge sen jag träffade Stina och hon är alltid kul vet ni! ;)

Idag gick jag med Jocke i Prideparaden. Vi hamnade med Amnesty och fick gula tröjor, plakat, banderoller och visselpipor. Visselpiporna blev mina örons död. Hursomhelst, bortsett från ringandet i öronen så har jag haft en sjukt kul dag! :D Vi gick i TRE (!!) timmar.. SHIZEZ! Men det gick ju bra iaf! (:

Nu ska jag se ifall jag kan bli kvitt ringandet i öronen och höra av mig till Stina!

Puss Puss
Emelie

RSS 2.0