Nyårsafton

Idag är det nyårsafton.
Inatt börjar ett nytt decennium.
Jag har flätor i håret.
Det blir en bra kväll.





2009 i helhet

Januari - Fyllde sju och hade kalas med mina mogna kompisar och fick omogna presenter jag älskade. Seven Car Pile startade, så även mitt liv som vego. Satte foten i Incs lägenhet för första gången, kärlek. Tappade en skål med soppa över mig i matsalen. Skrattade åt det. Fick en "Dagens Puss" i metro och har aldrig varit lyckligare i mitt liv. Min skoldator konverterade från white to blue like the finnish flag. Jag var väldigt glad under januari, det är liksom en bra månad jämt!

Februari - Färgade håret till någon rödbrunliknande färg med Frida och Dennis. Enligt inlägget jag läste nyss hade vi panik för att hårfärgen hade tagit slut under färgningen! Åkte skidor på Kungsberget och har för mig att ingen olycka skedde.. Fick svar på varför inc är så pigg konstant på morgonen - Red bull. Barbie firade 50 år. Hade sushikväll hos Frida. Fick en jojo att ha i jackfickan för at förhindra att tappa mitt busskort, det ledde till mobbing. KSG hade tårtkalas för att fira att det var många som hade sökt, så här i efterhand.. varför firade vi? Jag blev arg.

Mars - Jag bakade en kickass födelsedagstårta! Beslutade mig för att åka till Peace & Love! Hade en bloggpaus?! Denne varade i en dag. Började hata falafel. Bodde hos Dennis en vecka och upptäckte hur det skulle vara att inte bo med mina föräldrar. Spännande. Hade Barbie Babouschka premiär! Bästa föreställningen som Fejm någonsin satt upp!! Var på coca cola fabriken som studiebesök! Klippte av två decimeter av mitt hår och var därmed korthårig! Var på födelsedagskalas ute i en lada hos Oscar och fick somna till tonerna av "Ska vi byta grejer" av Emil och Victor på en soffa. Marcus fyllde 19.

April - Tjejmiddag hos Anna förgyllde min aprilmånad. Kan ha varit för att Jenny dansade till "Tigerjakt". Pantamerareklamen med Dennis och Kristoffer kom ut på tv. Upptäckte att "The Wackness" är en GRYM film. Och "Watchmen". Hade tre prov under samma vecka och ville dö. Hade picknick tillsammans med underbart folk i rålambshovsparken och var schtek med räkor och aioli och jag var usel på kubb. Hade en awesome Valborg med Annabanana!

Maj - Min syster fyllde 15. Sophie hade grillkväll som var jättenice! Vi var in B RIGHT ON!!! UNDERBARASTE VECKAN I MITT LIV!!!!!! Släkten svensson invaderade växjö. Mina underbara vänner och jag spenderade en helg på Claras landställe. Det var underhållande.. Jag fick spotify!! Tack igen Petter Sandhammar! Ute på Dalarö hos Clara höll jag, Jenny och Vic på att dö.

Juni - Fick en nostalgisk tripp tillbaka till nittiotalet. Oh du ljuvliga 90-tal... Vi hade ett jättefånigt omval i skolan för att folk inte hade röstat seriöst. Folk röstade inte seriöst andra gången heller. Jag upptäckte Parken tack vare Vic. Tack Vic. Jag var på Peace And Love. Kärlek till Hoffmaestro växte sig otroligt stark. Jens Malmlöf, jag älskar dig. Du är underbar. Du tar upp den sämsta dag till den bästa. Peace And Love var helt fantastiskt!!

Juli - Upptäckte att jag har världens bästaste killkompisar i hela världen! Såg Harry Potter & Halvblodsprinsen med Jenny och har aldrig skrattat mer i hela mitt liv. Var i Italia och avnjöt citronsorbet. Jenny & Sophie var på besök på party med mig hos Simon. Kom in i min träningsfreakperiod. Gick i Prideparaden med Amnesty och Jocke. Såg Babsan hoppa Bungyjump och hålla i peruken. KOM IN GRATIS PÅ MOSEBACKE PÅ SLUTSÅLD KONSERT MED HOFFMAESTRO TILLSAMMANS MED JENNY!!!! AWESOME!!!!!!! Fick en stalker.

Augusti - Trodde jag hade fått tinnitus från paraden. Det hade jag inte. Blev sju år igen när jag tog med min lillebror på Junibacken och åkte sagotåget. Det var underbart. Var fortfarande asduktig och tränade varannan dag! Spenderade en trevlig kräftskivekväll hos Maks Hesselbrandt som även var ett farewell party för min älskade Jenny Kvarby Engwall som den 11/8 åkte till USA som utbytesstudent. FU. Fick arbete på Ung Omsorg som teamledare!! YEY!! Tittade på Sthlm Boogie för sjunde gången. Var på Familjen & Naïve new beaters med ksgare bland fjortizzar. Var ute på jakt med Emil för att välta kor. Vi hittade inga. "Jobbe? Naj semestaa" blev min och Belzors bästa upplevelse av Victor, Emil, Oscar och CO. Började tvåan!! TRÄFFADE AGNES I MIN FADDERGRUPP!! Träffade världens bästaste Edith! Träffade alla underbara ettor!! Provade även på ostron under Augusti månad och knep hem min andra GB-gubbe.

September - Fick den finaste komplimangen jag någonsin fått av någon. Albin sa: "Du är som ett litet moln av lycka i lokalerna. Du ger positiva vibbar!" Fekke fekke spåra spåra skedde hos Maks Hesselbrandt. Det spårade och vi fekkade. Lärde mig skilja på Edith och Agnes. Kletade fast gelébjörnar i hela ansiktet en dag i skolan, fick fina reaktioner. Grät när Calle Kristiansson trädde in i mitt liv. Framtida man nummer två. Hade nollning för ettorna i stockholms stad! Patrick Swazey dog :/ Däremot fick jag veta att Jesus och Anthony Hopkins var/är samma stjärntecken som jag! Annabanana fyllde år! Belzor fyllde också år! Såg Flickan. Upptäckte "It's always sunny in philadelphia".

Oktober - Tyckte att tiden gick alldeles för fort fram. Jag hann inte med någonting! Var på min första opera - Pärlfiskarna. Underbart och megavackert. Fell in love with true blood. Världens bästa serie. Busade med Matti i skolan, det blev misslyckat men vi skrattade finurligt i alla fall åt bakpulversbomberna.. Clara hade partey hos sig, det var trevligt som sjutton! Spenderade tre dagar på incs landställe på Runmarö, med utedass. Allt jag säger om det. Och att Vic borstade tänderna med raklödder. Var på halloweenmaskerad. Citerar inlägget: "Vi tror vi hade roligt." ;D

November - Skapade en grupp om Bill Compton och önskningar om att bli biten av honom. Satte min fot hemma hos Tvillingarna för första gången i mitt liv. Tittade på gamla skolfoton av mina killkompisar den kvällen också! Tittade på När karusellerna sover i två tre dagar. HOFFMAESTRO SKA SLÄPPA NYTT ALBUM I VINTER! fick jag reda på under November. Var på Lingolympiaden med skolan, språktävling på universitetet. Trevligt. God mat. Sista avsnittet av True Blood gick :'( Jag och Agnes fick en sl-förbannelse. Fick Svinis. Gick med i 2 graders kampanjen. Skrev en bad ass lista med Vic. Tittade på spelning på String. Hade premiär av 25årsjubileumet på Fejm. Var på glöggparty.

December - Ja det är ju nu ja! Ja vad har hänt nu då.. Julafton. Körslaget. Avslutning. Livräddningslinor ut i elevpubliken. Maskerad hos Bea som var trevlig. Och imorgon är det nyårsafton. Ett år har passerat ganska fort ändå? Jag menar, nu är jag bara full av förväntan över vad nästa år och decennium väntar! Massa möjligheter. Nya dörrar som öppnas. Herregud. Det kan inte bli annat än bra!

Löften inför nya året:
Kanske jag ska ta upp träningsgrejen igen? Och så ska jag sluta ångra saker, och sluta oroa mig för saker. Jag ska ha roligt, och jag ska se till att folk i min omgivning har roligt. Det ska bli ett hälsosammare och roligare år helt enkelt!

myskväll!

Igår hade vi en riktigt trevlig och übermysig kväll! Det vankades vegomiddag hos The shining Twins och bjöds på rattatouille, falafel (hemmagjord som var GALET GOD) och vitlöksbröd med mozzarella samt sallad med avokado och fikon (en helt fantastisk blandning som gjorde att jag smälte inombords). Vi pratade om spöken, konstiga människor, gamla människor och till slut creepy lärare. Intressanta konversationer.

Det förekom dans till rock och allt möjligt, vi sjöng singstar, spelade twister (mot Isabelle Sickan som är cheerleader.. yey.) och drack kaffe och åt blåbärspaj och drack chailatte och myste med mysrysare. Många fina bilder ligger ute för allmänheten på ansiktsboken och jag fick med mig många fina minnen hem dagen efter.

Idag har jag städat, åkt med min familj in till la city, lämnat tillbaka låneböcker som var två månader sena.., ätit på fransk restaurang JÄTTENÄRA SKOLAN (!), och tittat på Dalí Dalí! Dalí Dalí måste vara den bästa utställning jag sett på länge. Galet sjukt stört mega bra för att uttrycka det med tonårstankar.

Snart ska jag ta mig ett glas mjölk, lite te och titta på Shrink med världens coolaste Kevin Spacy. Lovar att skriva min nyårsresumé ikväll också. Det kan hända att den kommer upp inatt. Håll ut.

Puss Puss
Emelie

Weekend wars - mgmt

Igår var det fekke fekke spåra spåra med highschool tema. Det var underbart. Det var en mycket givande kväll. Det var extremt intressant. Det var kul att så många hade klätt ut sig. Så här såg jag ut:



Vill påpeka att jag inte är helt omedveten om bilden faktiskt. Hursomhelst,
glömde mina nycklar hos Bea. Sov hos min underbara mormor och gick vilse i bagarmossen på väg hem.


Idag har jag hämtat mina nycklar, tittat på Skins med Inc (lila blus och röda hängslen), samt tittat på film. Det var mysigt. Jag älskar filmen "I love you man". Snarare: Jag älskar Jason Segel. Han är guden inom komedi. Han är bäst. Jag vill nästan gifta mig med Jason Segel, framtida man nummer tre?

Puss Puss
Emelie


Julafton!

Jag älskar julafton mer än allt annat på jorden nästan. Det finns få saker som överträffar den kärlek och gemenskap som utdelas på julafton. All god mat man äter tillsammans, kalle anka, karl bertils julafton, klapputdelning, glädjetjut, nötknäckande, aladinnasken som tar slut på tre minuter, kaffedrickandet, fikat, kramarna, pussarna.. det är så sjukt mycket glädje i luften. Som om alla problem försvinner ur världen för en kväll!

Julen handlar om att ge kärlek och glädje till varandra, eller hur? Handlar det inte då också om förlåtelse? För jag vill ju förlåta, men jag är rädd att om jag förlåter dig kommer du begå samma misstag du gjort de senaste tre gångerna det här har hänt. Om jag skulle ta den här risken, och förlåta dig än en gång, skulle du då sätta mig i tredje hand igen och låtsas som inget har hänt när ditt liv går tillbaka till det normala? Eller skulle du denna gång skärpa dig och bete dig som den vän du en gång var? Jag är full av förvirring, och det är inte vad julafton handlar om.

för ikväll ska jag inte tänka på dig. För just ikväll ska jag bara njuta av julgodis och kaffe, jag ska leka med mina julklappar och ha uppesittarkväll till Bröderna Grimm ikväll klockan 2.20. Jag ska titta ut från fönstret och njuta av snön som ligger tyst och vit överallt. Jag ska släppa allt och bara vara sju år igen.


Love Actually

Love Actually går på trean just nu. Vi äter mandariner och gråter samtidigt. Julstöket är snart över inför imorgon. Inatt, om jag vaknar 03.40 igen, ska jag smyga ner till granen och lägga min finfina klappar där. Sen kommer jag i och för sig inte kunna sova resten av natten och då blir jag grinig.. attans. Vill inte ha en grinig julafton. Nej, det där får lösas på något annat sätt!

Idag har jag i varje fall tvättat, tvättat, tvättat, tittat på How I Met Your Mother, Gjort julkort med min lillebror, DISKAT (?!) (Dock med tårar som strömmade nerför kinderna och ett tvång att tvätta händerna efteråt inom loppet av två sekunder) OCH inventerat julgranspynt och klätt julgranen!

Jag vill egentligen gå och lägga mig och sova nu. Är både lite trött och så sjukt förväntansfull inför imorgon!!

Puss Puss
Emelie

IMORGON ÄR DET JU JULAFTON!!!!!

Jag har vaknat de senaste dagarna med panik över att snön har smält bort. Vem drömmer mardrömmar om att det har blivit vår? Herrejisus.

Igår var en trevlig dag, idag ska bli en mysig dag. Det är dagen före julafton och jag ska ÄNTLIGEN klä granen idag. Och så ska jag hjälpa mamma med julstöket och titta på julfilmer. Love Actually kanske?

Jag borde ju städa på mitt rum lite också inför imorgon. Vem var det som sa att dagen innan julafton är en lugn och fin dag? Den människan hade så otroligt fel, ungefär lika fel som att förneka fekken, och alla vet hur illa det är.

Har köpt världens finaste klänning till imorgon. Jag kan lägga upp den någon gång under dagen här på bloggen. Det är det första jag unnat mig på ca fyra månader. Det första klädesplagg jag unnat mig varje fall.

Jag känner mig som ett litet barn just nu, med fjärilar i magen inför imorgon. Jag vill bara somna om och sova bort hela dagen så att det kan bli imorgon så fort som möjligt! Igårkväll tittade jag klart på alla avsnitt i säsong fem av How I Met Your Mother. Så hur ska jag fördriva tiden nu?

Puss Puss
Emelie

Ps. Det känns illa att varannan mening i det här inlägget börjar med "jag". Måste sluta vara så egocentrisk. Stinson out-

Da'n före da'n före dopparedaa'n!!

YEY! I övermorgon är det julafton!

Den här dagen har spenderats på följande vis:

- Jag har städat mitt rum inför finbesök
- Finbesöket anlände i form av Edith och Agnes Blåsjö
- Vi åkte pulka med min sjuårige bror tills Agnes tår frös efter tjugo minuter och fyra åk
- Vi pulsade hem till mig och drack varm choklad kryddad med kanel och med vipsgrädde på toppen
- Vi bytte julklappar, jag fick chocolat-filmen med dregelsexiga johnny depp och en tub med choklad samt en pensel att måla på folk med
- Edith och Agnes fick sina armband jag pysslat med i hundra dagar och tusen nätter samt en grotescodvd av mig och vic
- Vi tittade på gamla skolkataloger och förundrades över nittiotalets mode samt hur illa jag såg ut på de flesta bilderna
- Sen rörde vi oss till Rönninge
- Där träffade jag Joel och Bashar och sa hejdå till tvillingarna
- Vi åkte hem till joel och tittade på How I met your mother


och nu ligger jag här hemma och väntar på att det ska bli i övermorgon! Då ÄR DET JUUUULAFTON!!!!!

Puss Puss
Emelie

Pretty sick egentligen

Att det är så här mycket snö för första gången på hundra miljarder år. Okej, fem år åtminstone. Det är snö över julafton. Hur underbart är inte det?! Jag drömde en mardröm inatt om att snön smälte bort, hade panik när jag vaknade imorse. Sen tittade jag ut genom fönstret och såg att det var ungefär tre decimeter snö ute fortfarande. Min panik la sig.

Jag har vaknat de senaste tre dagarna kring 03.40 ungefär. Jag vet inte varför. Men exakt runt tjugo i fyra vaknar jag och det känns som om jag missat något. Jag måste ta reda på vad det är.. så här kan jag ju inte fortsätta?

Idag ska jag träffa Edith och Agnes och tjuvstarta julen. Det kommer bli jättejättejättemysigt! Vi ska åka pulka och sen ska vi dricka varm choklad och dela ut julklappar! Senare ikväll ska jag träffa Joel också, för första gången på flera veckor! Vi ska titta på How I Met Your Mother! NAJZ!

Idag är det dagen före dagen före dopparedagen! SNART ÄR DET JUUUUL!!!!

Puss Puss
Emelie

I mina ipodhögtalare just nu strömmar - Iggy Pop, "the passenger"

Och väntat.

Idag har jag spenderat dagen på följande sätt:

Vaknat efter en jättekonstig dröm där jag drömde att jag var fast på ett McDonalds som inte finns, men det låg i Skärholmen som jag upplevde det i drömmen. Det var jag och ett gäng människor, bla några från min skola, som sögs fast i lokalen av en magnetiskt kraft. Sen lyckades vi rädda oss därifrån på något vis och vips följde jag med min religionslärare genom skärholmen och åkte rulltrappa ner till Slussens tunnelbana. I rulltrappan stötte jag på Darth Vader som gav mig värsta krafterna och vips var jag plötsligt världsmästare i meditation och var på väg med min religionslärare till Indien. Under tiden vi gick mot tunnelbanan som skulle ta oss till Indien svävade jag i skräddarställning och hade blivit en Buddha. Jag hade även uppnått Nirvana och var tillfreds med allt omkring mig.

Efter att ha slumrat om efter denna knasiga dröm gick jag upp två timmar senare och åt lite frukost för att sedan bege mig upp mot mitt rum och slappa lite till. Vid fem över ett hade jag lagt över lite Iggy Pop, Markus Krunegård och Timbuktu på min ipod och satt på bussen till Tumba Centrum, därifrån tog jag tåget in till staden och pratade med en zombieliknande varelse i telefonen. Efter att jag och Ingrid lagt på inhandlade jag två, egentligen ganska onödiga men fina, extra julklappar till mina föräldrar, köpte en take away pizza och gick hem till Ingrid där vi spelade Guitar Hero resten av dagen.

Mot femtiden begav jag mig till centralen och väntade i hundra år på de försenade tågen. Klockan sex var jag framme i Sollentuna Centrum där jag tillsammans med min familj begrundade ett ljusspel och en sju minuters lång film på Turebergstorget som avslutades glatt med orden: Vi från Sollentuna Centrum önskar er en riktigt god jul och en härlig juletid.

Nu har jag varit hemma i cirkus en timme, någon vid namnet "Tomtefru på loftet" försöker skicka något till mig via bluetooth vilket jag gissar är min uttråkade madre. Ska snart se ifall det är något spännande på tv, ta med mig ipodhögtalarna ner till badrummet och ta ett lååångt varmt bad.

Imorgon ska jag byta julklappar med the shining tvillingarna och titta på How I Met Your Mother med Joel. Det blir en trevlig dag!

Puss Puss
Emelie

Dagen före dagen före dagen före dopparedagen!

Ja, idag är det den tjugoförsta december. Det är tre ynka dagar kvar till julafton. Det är tjugotvå ynka dagar kvar till min födelsedag. Jag längtar galet till båda två.

Idag ska jag in till staden och träffa fröken Ingrid Kempe. Ska även inhandla en extra sak till madre och hennes julklapp. Klockan fem ikväll ska jag befinna mig i Sollentuna Centrum med min familj och titta på ett ljud och ljusspel som de skulle ha där. Jag har missat alla dagar som Vintagemarknaden har varit vilket är jättetråkigt. Mina helger liksom rinner ut i sanden eftersom jag jobbar och igår var jag ju på julbord.. Alla som har varit på vintagemarknaden har kommit hem i lyckorus över sina fynd som tex halsdukar för fem kronor. Jag är avis.

Och typ fortfarande mätt från julbordet. Och fortfarande i extas efter Avatar i Lördags. Och i glädjerus över att jag har så fina och underhållande kompisar sen i Fredags. Wow, jag kan leva länge på mina glädjerus märker jag!

Nu funderar jag på att måla eller lägga över Iggy Pop på min ipod. Vara lite kreativ.

Puss Puss
Emelie


Han må vara en läskig man, men bra musik har han allt gjort!


Lustigt.

Ibland blir man på sånt där poet humör. Man vet att just nu kan man få fram så otroligt fina ord. Men så vet man plötsligt inte vad det är man vill få ut. Man har inget att skriva. Tabula Rasa. Det finns ingenting att skriva med de där fina orden, de välbyggda meningarna. Trots att om man nu hade något att skriva om skulle det krävas två meningar för att kunna beskriva allt.

Det är i dessa stunder jag vevar med armen och säger attans. Det tänker jag inte göra nu.


Istället tänker jag göra en lista på uttryck som används på tok för lite i vår slangifierade värld.

- Attans (Som jag iofs överanvänder)
- Ali ali apa
- Dra mig baklänges
- Dra på trissor
- Hejsan hoppsan!
- Ögonaböj
- Shit pommes fritt!
- Kors i taket
- Herrejösses!
- Nedrans
- Vilse i pannkakan
- Det kan du ninjahajja
- Järnspikar
- Tip Top!
- Rackarns!

Trött som en gnu

Heter det tydligen. Jag googlade. Google ljuger ALDRIG. Google är bäst.

Har ätit julmat i ca tre timmar och aldrig varit så mätt i hela mitt liv. Upptäckte till min fasa att det enda varma jag kunde äta var Janssons Frestelse, så mestadels har jag tryckt i mig sill, potatis, grönsaker, ägg, räkor och allt möjligt som inte involverar kött. Jag är svinmätt. Orkade knappt någon efterrätt. Åt en liten bit kladdkaka, sög lite på en knäck och drack en kopp kaffe, and that was it.

What's up with the glögg? Det bjöds på glögg på värdshuset, du ska bjudas på glögg här hemma.. glöggen förfäljer mig.

Imorgon ska jag klä granen. Idag har jag klätt en liten minigran på mitt skrivbord. Den lyser jättefint!

Puss Puss
emelie

helt off

Hade glömt mobilen hemma idag så har inte haft någon kontakt med omvärlden från kl. 12.15 - 23.20 idag.

Hade en fantastisk vernissage med damerna och herrarna på boendet idag, dansade något valsliknande med en herre till Nat King Cole och bjöd dem på pepparkakor med ädelost, snittar med skagen, vanliga pepparkakor och saffransgifflar medan vi hade tejpat upp deras konst de gjorde för några veckor sedan i rummet. Det var oerhört trevligt!

Efter jobbet blev jag hämtad i tumba av madre och systrami, vi åkte till heron köpte biobiljetter till Avatar och fick pengar till middag och biogodis. Jag och min syster har haft en helkväll. Vi åt indiskt, flörtade båda två med den snygga killen i biokassan och såg en, som numera ligger bland topp tre på favoritfilmer, FANTASTISKT JÄDRANS AWESOME HELT STÖRT OCH SJUKT GALET MEGA BRA FILM! Jag vill vara en sån där blå människa på Pandora och bo med folket som började på N. Scheisse vad bra den var!

Sen stod vi ute i kylan, tittade på nördar som sladdade med bilar på en parkering, fångade snöflingor med tungan och pratade om filmen i väntan på padre. När jag kom hem pratade jag med Edith tills jag blev trött och la på, hon (låtsas)grät när jag sa hejdå. Hon är bezt!

Puss Puss och godnatt
En sovande Emelie


Jag ber om ursäkt

Jag har varit sämst på att uppdatera, men mycket och inget har hänt och världens har varit rättvänd och upp och ner samtidigt. Hursomhelst.

Igår hade jag mycket mycket trevligt. Vi hade julavslutning med Körslaget där vår klass blev årets besvikelse för att vi var rebeller och kuppade elevrådet, b-klassen rappade (?!) och var fett coola (???!!!!) helt plötsligt, den vinnande klassen, Agnes klass, gjorde ett underbart framträdande av Fairytale of New York.'

Efteråt myste jag med tvillingduon i skolan med gratis pepparkakor och julmust, sen bar det iväg hemåt för att fixa i ordning mig och sova lite tills jag drog på partey at fridhemsplan.

Kvällen bjöd på Hoffmaestros nya, HELT FANTASTISK LÅT! Ibracadabra heter den.., vi körde charader och twister och charader/med andra ord för fulla muggar. Det var en helt perfekt megabäst kväll i världens trevligaste sällskap! På vägen hem träffade vi en överförfriskad kille vid namn Kristoffer (?) som hade extremt dålig filmsmak, och som INTE LYSSNADE PÅ MUSIK ALLS?! HUR KAN MAN INTE LYSSNA PÅ MUSIK??!!

Idag ska jag jobba, det kommer bli übermysigt för vi ska ha konstvernissage!

Puss Puss
Emelie

Tabula rasa

så känner jag mig just nu. Tabula Rasa. Ingenting, som en tom tavla.
Jag behöver färg i min tillvaro. Mer action.


cozy english

Tobias is reading a Christmas Carol by Charles Dickens to the class. The snow is falling slowly outside the window.. it's a cozy englishlesson even though we just a moment ago was speaking with a broad sothern accent a la true blood. I guess the english followed me to blogg.se since we're only allowed to speak english in class! ;)

Dagens underbaraste bild

Så fruktansvärt fantastisk!


JAG LOVAR

att blogga imorgon bitti när jag kommer till skolan om hur min underbara helg har varit, men just nu vill jag sova! PussPuss
emelie

Frågade hon sig själv där hon satt i fotöljen.

Misstolka mig inte på något plan nu, jag tycker Idol är ett fantastiskt forum för människor med artistdrömmar. Men ibland undrar jag hur de tänker när de väljer och skapar teman. I det här fallet syftar jag på det faktum att finallåten är en ljummen pop/r'n'b mysak som går till två helt fantastiska rockstjärnor som har så mycket mer att leverera än att ibland få visa sin talang i en låt genom att skrika ut "Higher"! Hur tänkte ni? Varför gjorde ni inte en sjukt awesome rocklåt istället? Varför ska det ALLTID vara mespop? Ballader? Vad händer med fantasin?

Nu ska jag inte säga att jag är en mästare på att skriva låtar, tro mig jag är långt därifrån, men jag menar; Pop till rockers? Kunde ni inte skrivit en rocklåt som får det att sprätta i kroppen av glädje och energi där artisterna kan leverera istället för en pop/r'n'b-ballad med dimma på scen? Om ni frågar mig är det inte så konstigt att vinnarna i Idol, bortsett från Agnes, har femton minuter i rampljuset och sedan försvinner spårlöst. Tvåorna får ju chansen att göra sin grej. Ettan är knuten till att göra någon annans grej. Vill ni att folk ska älska ettan lika mycket som tvåan, låt grabbarna få köra sin grej.

Allt från mig medan jag väntar på resultatet, och just nu hoppas jag att Calle kommer tvåa eftersom han gjorde ett sjujävlarns bra framträdande som fick mig att le och min lillebror att dansa av lycka. Erik gjorde visserligen bra ifrån sig på "The Show Must Go On" och han gjorde ett bättre framträdande i "Higher", men även om Calle borde förtjäna att vinna då han trots allt utvecklats mer under tiden som gått hoppas jag innerligt att han kommer tvåa och blir signat av något annat skivbolag så han kan få göra SIN grej.

Puss Puss
Emelie



Bra jobbat Calle, du har varit bäst i Idol hela tiden!


Det är lustigt,

Mitt humör har verkligen gått upp och ner idag. Jag har varit extremt överlycklig ena sekunden och så jävla nere andra. När jag kom hem och jag och madre hade handlat pizza och den nya marabou-chokladen (som btw är awesome och smakar JUL) så tänkte jag att det skulle bli en mysig kväll utan bekymmer.

Men det är som sagt lustigt hur ens humör kan ändras på en kort sekund.

Jag behöver Edward Scissorhands och Idol-finalen för att bli glad igen.
Johnny Depp är underbar. I alla lägen.



Plus att han är fantastiskt snygg också.

strax innan läggdags

Min mamma prasslar där nere i köket. hihi!
Jag vet allt vad hon prasslar med! hihi!
Jag fick inte gå ner! hihi!

Snart är det julafton! LÄNGTA GALET! Och om tre dagar ska jag och mina fina deltagare sjunga luciasånger för damerna och herrarna! Jag längtar :D Det kommer bli spännande att se hur det artar sig! ;)

Efter att ha tittat på världens bästa Edward Scissorhands och den mest underbara serien någonsin (efter True Blood) : Glee, så tänkte jag nu krypa i sängs och vara lite smått arg på mig själv över att jag inte pluggade någon franska i alla fall. Så blir det alltid med franskaböckerna.. de bara ligger hemma och samlar damm hela veckan..

Godnatt! Jag är bäst!

Puss Puss
Emelie




Partymoodet på maxfrekvens eller?


en torsdagskväll

Jag har precis skrivit klart en text till skoltidningen, och i väntan på Glee tittar jag på Edward scissorhands. Det är allt jag behöver säga, underbart!

ååååh

Jag har julkänslan inne på maxfrekvens.

Julstjärnan
hänger och lyser så fint i fönstret, det står en tomte på skrivbordet och en tomte hänger i julstjärnan.
Kring min lampa har jag lagt julgransglitter. Det ser nästan ut som en vit julgran. Nästan. Om man har lite fantasi.. typ.

Nu har jag spenderat två timmar med att fixa och trixa på Edith och Agnes julklappar.. en är nästan klar. Den andra är inte ens påbörjad. Men det kommer! Det kommer! Och det kommer bli... helt okej. Jag är ju inte den mest kompetenta på hemmagjorda personliga julklappar.

Sen har jag även inhandlat Annabananas julklapp. Hon kommer bli helt galet glad! Hoppas jag!

Imorgon är det svenska redovisning OCH historiaredovisning. Vilket betyder att jag är i behov av en studenthatt. Till redovisningen. Lärarna har börjat tycka det är trevligt med teater och kostymer, och i brist på teaterföreställningar som ex, Fröken Julie, har de beslutat sig för att låta eleverna få 15 minuter i rampljuset. Lovely. Inte mig emot dock, teater is nice shit fo shoo!

Sängdags! Måste börja kliva upp i tid, har somnat om i en halvtimme hela veckan hittills. Inte okej.

Puss Puss
Emelie

Onsdag

Ikväll kommer inte True Blood. Det är katastrof att jag behöver vänta tills den 24e februari! DET ÄR HELA 45 DAGARS LIDELSE! Dukkha - världen är full av lidande enligt buddhismen.

Jag förstår inte hur jag ska klara det. Imorgon kommer Glee i alla fall. Klockan 21.00 på tv4. De e najz!

Nej! Nu ska jag fortsätta finslipa mitt arbete om 1968 och studentkravallerna!

Puss Puss
Emelie

Insikt

Om världen går under 2012 har 2009 varit ett jävligt bra år för min del trots allt.

Jag menar, det är inte varje dag man träffar nya vänner man känner att man klickar med direkt, blir kär, går på festival, anser att man faktiskt gjort skillnad i världen genom organisationer, är med i repotage och intervjuer..

Men allt det där borde jag egentligen ta på min årliga resumé av året som gått och löften inför det nya kring nyårsafton! Nu tänkte jag faktiskt krypa till sängs!

Godnatt!

Puss Puss
Emelie

Jag som skulle:

Pluggat franska
Pluggat epoker och skrivit anteckningar
och läst på historiaredovisningen

attans.

Istället fastnade jag med min bror framför The Sims 2 på tvspel. Inte okej Emelie. Inte okej Emelies sjuårige bror som frågade en trött och uttråkad storasyster direkt när hon kom hem.

Inte okej helt enkelt.

Puss Puss
Emelie

Dagens awkward

Ibland älskar man skolan. Däribland inkluderas icke de dagar jag blir facerapead, det blir dålig vegetarisk lunch eller andra dåliga saker.

Här kommer dagens mest awkward picture någonsin! :D

 

Underbar.

Puss Puss
Emelie


Godkväll kära 14 läsare

Fast säger jag 14 ljuger jag, för så har det inte varit på länge! Ibland är det 11, men ibland är det tom 26 som har hittat till min blogg! Känner mig lycklig över att så pass många (Det är nästan en skolklass!!) läser det jag skriver då och då! :D

Okej, då ska vi se om vi kan komma fram till något intressant att berätta idag.. Ja!

Vi har avslutning på Fejm idag. Det var storfejm, minifejm och microfejm som samlades i en fin ring och åt godis, mandariner och pepparkakor! Det var jättemysigt, och när pepparkakorna och mandarinerna tog slut (godiset verkade liksom aldrig ta slut, det bara fanns där i en evighetsskål.. dock med de äckliga ingen äter kvar) så föreslog Ellinor så fint att vi skulle leka! Det tyckte ledarna var en jättebra idé och vi drog igång med charader. Jag och microfejmarna var de som stod och demonstrerade olika scener ur föreställningen. Till sist lyckades vi övertala Zenya att gå upp också, och hon drog med mig och körde en dansbit ur sin wagon!
När jag lämnade Fejm var de i full gång med dansstopp. Awesome kväll!

Nu borde jag egentligen sitta och plugga epoker inför kultur och idéhistoria provet till torsdag nästa vecka... och på fredag den här veckan har vi franskaprov. Och på torsdag svenskaredovisning. Underbart. Älskar veckorna innan jullov. Man kan ju inte klaga på att man känner sig rastlös åtminstone?

Puss Puss
Emelie vars hunger ekar i hela huset för tillfället.

Dagens Awkward photo:




Ett sånt bröllopsfoto vill jag också ha..

En måndag

Jag har haft religionsprov. Det gick AWESOME! Nu tittar vi på buddhister och yoda på religionen. Älskar Mikes lektioner!

Dagens awkwardness



NU lovar jag att gå upp!
Min kärlek till awkwardfamilyphotos.com är obeskrivlig.


Godmorgon!

Morgonstund har guld i mun,
i mitt fall är det väl mer frätande gaser eller något...

Min madre är den finaste och gulligaste på jorden, för när jag gick upp och skulle ner och äta frukost ser jag hur hon kommer upp för trappan med en bricka med en smörgås med ägg och randig kaviar på och en tekopp med grönt te. När hon får syn på mig utropar hon besviket: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!
Jag svarar med ett: MENjaglåssasattjasåverfortfaarandeeeee! Och rusar tillbaka till sängen.
In kommer min mamma och sjunger på Sankta Lucia, trots att det är en vecka kvar, och är helt underbart mysig!

Sån vardagslyx ska man ta till vara på!

Snart ska jag iväg och jobba, jag ska bara dricka upp mitt te, få rumpan ur sängen, klä på mig och ta med någon frukt eller något till lunch!

Puss Puss
Emelie

Helt slutkörd och utmattad

Jag orkar bara ligga på sängen och tänka nejnejnejnejnej inför religionsprovet på måndag, och svenska redovisningen på torsdag, och franska provet på fredag.
Jag är så otroligt trött att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Det blev en bra sista föreställning idag i varje fall! Endast Michael - Billy Jean krånglade litegrann, men jag tycker att det blev bra ändå! Helheten är det som räknas, och ser man på helheten var det en kickass föreställning.

Jag borde verkligen verkligen plugga religion nu. Jag får väl intala mig själv att det kommer gå bra.
För att avsluta det hela med en mindre negativ touch: Jag älskar Fejm. Jag älskar folket på Fejm. Ni är helt enkelt bland de mest underbara människor jag känner.

Puss Puss
Emelie

Efter en blöt utekväll

Eller, ja.. det som var blött var väl mina skor och marken. Egentligen så var det ingen vild kväll igår direkt.
Vi drog hem några fejmare till Zenya killipilli och spelade rock band, och det var AWESOME! Alla blev utskrattade när de spelade trummor utom Jenni och Zenya. Någon av följande stilar bör följas när man spelar trummor:

- Ellinor "Grobianen" - Börja sittandes rak i ryggen, håll ögonen på tv:n, var lite efter hela tiden med att slå på rätt färg, halka längre ner tills du i slutet av låten (Eller, efter ca 37 sekunder in i låten) hamnar i en framåtlutad ställning där du knappt ser tv:n eller vet vilken färg du slår på.

- Matilda "Focus face" - Sitt spikrak i ryggen, slå med pinnarna hårt som sjutton på rätt och fel färg lite då och då, var antingen före eller efter med att slå på färgerna, svär lite då och då och kom ihåg ditt focus face.

- Sonia "The rocker" - Sitt och garva hela låten, svär när du missar, slå hejvilt och aldrig på rätt färg. Ibland råkar du träffa av tur.

- Emelie - Jag gjorde inte ett fel. Jag klarade mig ur låtarna perfekt. Av någon anledning var det tydligen kul att titta på mig ändå. :O

Kvällen var mycket trevlig: Jag blev anfallen av en katt, fick lyssna på när Jenni skällde ut en schizofren man som kommit till sverige och ville bo hos henne, skrek av lycka när Calle Kristiansson gick vidare till final, ägde sönder på guitar hero och lyssnade till när flickorna så fint gjorde covers på alla låtar i rock band. Samtliga hade texten: Raaaat oooooon aaa scooter!

Nu ska jag kila iväg och ha min sista föreställning! Skriver mer när jag kommer hem! :)

Puss Puss
Emelie

Jag är kär i humor på hög nivå



Var är kameran?!


Snart är det ynka tjugo dagar kvar. Förstår ni?

Jag är trött i hela kroppen. Jag har ont i axlarna, händerna sticker för att jag inte har köpt några vantar än och måste smörja in dem (och när de är tillräckligt torra gör det ont att återfukta dem..), mitt huvud vill helst av allt ligga på kudden just nu, mina ögon svider. Jag tror att jag har klagat färdigt nu.

Imorgon är det show. På lördag är det den sista showen. Vet inte om det finns biljetter kvar men vill ni se mig strutta omkring i country-outfit och sjunga Sin Wagon, stå i sobert svart och gunga mjukt till With a little help from my friends, se när jag imiterar Michael Jackson med vit skjorta, svarta byxor, svarta skor, vita strumpor och en silvrig mj-handske eller kanske titta på världens sötaste sju till tioåringar som sjunger Jackson Five låtar eller grymma stor och maxifejmare som sjunger andra fantastiska låtar. Då ska ni titta efter biljetter till föreställningen den 5e December klockan 15.00 på Tumbascenen.

Pepparkakschokladbollar är jättegott, Siddharta väntar på mig och Anthony Hopkins är den bästa skådespelare som finns. Edith är också bäst. Och idag gick jag vilse på Norrmalm och hamnade vid Odenplan av misstag.

 

Puss Puss

Emelie


Och så var det snart bara tjugoen dagar kvar till julafton

Idag har jag spenderat eftermiddagen med att bli retad av Inc och Therese. Fått höra att jag har det där lilla extra, dock i form av en extra kromoson av Victor, Undrat över livet och tjuvstartat julen genom att köpa julklappar med Vic i Skärholmen hela dagen. Kom hem för ca tjugo minuter sen och mina händer var röda och isbitar. Jag behöver verkligen vantar. På riktigt.

Jag träffade även på stora Victor på bussen hem från skhlm! Vi satt och samtalade om allt möjligt under bussresan hem, mycket trevligare sällskap än min ipod kände jag!

Nu ligger jag i sängen, med doftljuset tänt och julstjärnan glittrandes i fönstret, och diskuterar med Klara över Facebook. Vi har kommit fram till att egentligen är killar, män och pojkar onödiga.

 

Puss Puss

Emelie


Hela familjen ville vara med när tandställningen försvann



Akward Familyphotos är underbara


God kväll kära 14 läsare

Idag har jag stått på öppet hus. Vi fick ostmackor till middag. Lyxigt värre!
Kungstengymnasiet är awesome, hoppas alla jag visade runt och pratade med håller med mig och att jag inte skrämde bort dem. Om inte jag skrämde dem blev de nog rädda över alla andra överentusiastiska elever som stod vid dörren och hoppade på varenda stackare som klev innanför portarna från den bitande kylan, in i värmen och kärleken på KSG.

Jag vill även meddela två stora nyheter:

1. Jag är numera i ett förhållande med min käre vän Edith. Vi kom fram till att vi (jag) är trötta på pojkar för tillfället och varför inte prova på tjejer (Edith) ett tag? Jag menar, en härlig vänskapsrelation kan ju alltid utvecklas till ett fantastiskt förhållande? Vi har redan börjat planera vårt bröllop, det kommer bli awesome.

2. Jag glömde min bok i skolan och kan inte skriva klart de två läsloggar jag har kvar. Ska därför åka tidigt imorgonbitti till skolan och läsa och skriva som en tok fram till examinationen imorgon 9.50.
Härligt.

Puss Puss
En trött Emelie.


RSS 2.0