Aaahh

Nu kan man pusta ut litegrann. Det är Sportlov. Det är sju dagars helg istället för två. Det är wünderbaum.

Igår var vi på Cattelin, det var nice. Idag har jag suttit barnvakt ett par timmar, tittat på Pettson & Findus och sånt, det var ganska nice det med.

Imorgon tänker jag kurera mig extremt. Kanske titta på It's always sunny in philadelphia, definitivt titta på True blood, med största sannolikhet dricka hinkar med varmt te och honung. Och förbruka cirkus tre pappersrullar då min näsa rinner konstant.

Nu ska jag läsa lite. Sen ska jag sova. Försöka få någorlunda rutiner på kvällarna..

Puss Puss
Emelie

Nu är det fredagsmyyyys

Idag har jag tittat på en ny Disneyklassiker. Det kommer i varje fall med största sannolikhet bli en klassiker. Den var underbar. Det var en typisk disneyfilm. Den innehöll ingredienser såsom:

- Svängig musik
- Fantastisk sång
- Talande djur
- Kärlek
- Tragedier
- Spänning
- Bad guys
- Korkade guys
- Vuxenskämt

Jag rekommenderar denna film till allmänheten. Den var så otroligt söt och fantastisk. Jag är kär. Ny favoritfilm. SE DEN! TIO AV TIO MÖJLIGA!

Puss Puss
Emelie


En sån där torsdag

Jag har gått och lagt mig klockan 21.00 varje kväll nu den här veckan. Rättelse: Jag har somnat 21.00 varje kväll denna vecka. Jag går och lägger mig 20.30 när jag börjat somna framför CSI Miami. Det är helt knasigt. Och det gör att jag är jättepigg en stund på morgonen men sen blir jag helt slut på eftermiddagen. Ta mattelektionen idag t.ex:

Klockan är cirkus 14.00 och jag sitter hänger över matteboken på det andra talet jag lyckats med under lektionen. Trots att jag bett om hjälp och fått det förklarat ungefär fyra gånger kan jag fortfarande inte lösa det. Till slut är jag så slut i kroppen att jag vill börja gråta som en liten bebis. Jag var så sjukt trött och kände mig rent ut sagt korkad när jag verkligen inte kunde lösa det. Jag vet inte vad som var fel på mig. Eller jo, jag var övertrött.

Men sen blev det bättre! Jag hämtade ut min Hoffmaestro biljett till konserten den 27e mars och solen sken. Jag satt i solsken på Karlbergs pendeltågsstation och väntade på tåget och läste roliga artiklar i City. Och när jag kom hem lagade jag jättegod mat. Det blev en ganska bra dag trots allt!

PLUS! Världens bästa kompis fyller år idag. Han blir arton barre! Det ska vi fira imorgon!

GRATTIS TILL VICTOR ANAKIN!


Så sjukt mega uppspelt och överlycklig just nu

"Varför?" Undrar ni säkert. Jo det ska jag berätta för er. Jag har just bokat en biljett till det maximala nöjet någonsing. Det bästa som någonsing hänt jordelivet since sliced bread. Jag har bokat en biljett till HOFFMAESTRO & CHRAA! Det bästa bandet som existerar just nu. Det band vars musik får mitt blod att rusa genom kroppen, min hjärna att sända ut adrenalinkickar samt får mina armar och ben att rycka rytmiskt likt ett epilepsi-anfall jag inte kan hantera. Om en månad och tre dagar kommer jag hoppa, skrika mig hes och vara i ett glädjerus som får mig att likna en person som tagit alldeles för mycket LSD eller tjack. Den galnaste av de galna kommer att blekna i jämförelse med mig. Jag kommer vara på topp, och inte ens jordens undergång kommer kunna ta mig ner därifrån.

Idag har jag tagit en snödag. Jag har tittat på "When a men loves a woman" och gråtit. Jag har läst "Alice in wonderland" och fått nostalgitrippar och gjort min egen varma choklad utan oboy men med en massa mörk blockchoklad, kakao, socker och mjölk. Jag har en av de härligaste dagarna på länge, och jag planerar att göra följande:

- Byta lakan till de mjukaste lakan jag kan hitta i linneskåpet
- ta en lååång varm dusch och peela hela kroppen
- ge min kropp en spaupplevelse och smörja in mig med massa bodylotion
- koka te och lyssna på bra gammal rock och sitta i min morgonrock och titta ut genom fönstret mot den iskalla vintervärlden
- spela the sims 2
- vara awesome.


Puss Puss
Emelie

Det vilar en förbannelse över banverket

Det är inte sls fel att det är förseningar när det kommer till stoppsignaler. Det är banverkets fel. däremot är det deras fel att bromsar och växlar är förfrusna. De borde komma på ett sätt att värma upp växlarna och bromsarna så att isen smälter bort istället för att hacka bort den.

Igår tog det mig 2,5 timmar att komma till skolan. Idag tog det 1,5 timmar. Med tåg. Det brukar ta 30 minuter med tåg. Victor tycker att folk borde ge infrastruktursministern en omgång av ultra våld som i clockwork orange. Våld löser dock inga problem, det hade bara försenat det ännu mer. Och fler förseningar vill jag inte ha.

Jag är trött på tågtrafiken helt enkelt. Hur enkelt är det att vara miljövänlig om det ska ta tre timmar istället för en halvtimme?

Puss Puss
Emelie

Två timmar senare

Nu har jag skrivit klart en powerpoint presentation om Pablo Picasso, kubismen och modernismen. Jag är extremt trött. Jag känner att mitt ansikte åker nedåt mer och mer och jag liknar en sån där blodhund. Och jag är så trött. Jag har ont i ögonen. Jag är stel i kroppen. Jag behöver sova,

Igår var jag på bio med Inc, Clarius och Hax och såg The imaginarum of Dr. Parnassuss. Den var så otroligt bra! Det var Heath Ledgers sista film, han dog under inspelningen. Lösningen är dock superb. Fyra olika killar spelar samma roll och byter utseende varje gång han går in i the imaginarium. Först ut är så klart Heath Ledger. Sen har vi Johnny Depp. Därefter Jude Law och efter honom följer Colin Farell. Alla hunkar samlade i samma fantastiska film. Filmen var fantastisk och handlade om en drömmaskin om man ska beskriva det kort. Jag orkar tyvärr inte gå in på detaljer. Men den är definitivt sevärd! Dock är det trist att komma ut i sin vanliga trista vardag efter en sådan bioupplevelse..

Jag funderar på att sova nu. Puss Puss
Emelie


je sens seul, chose curieuse.

Lördagskväll

Vi har ätit american pancakes. Med kiwi, jordgubbar, hallonblåbär, riven choklad, banan och florsocker på. Och druckit mjölk. Och tittat på melodifestivalen. Jag blev besviken, ingen av låtarna fick mig att skrika av glädje eller bli stum av förundran. Ingen av låtarna förtjänade mer än ett ryck på huvudet och en: "Jaha"- suck. Crusified Barbaras sångerska hade grym röst, men låten var trist. Erik liknade Ted Gärdestad och det gav mig rysningar, men han var också relativt trist. Och Alcazar hörde jag inte då jag stekte feta pannkakor i köket.

Nu ska jag ägna resten av min lördagskväll åt att göra min presentation av Pablo Picasso awesome.

Puss Puss
Emelie

Fredag

Musikaliska vänner och biobesök. Det är en trevlig fredagskväll.

Sverige

Snö halva året, slask en fjärdedel och en fjärdedels värme. Jag vill ha den sistnämnda fjärdedelen.
Snön gör mig trött och deprimerad. Jag vill ha vår. Jag kan till och med stå ut med slask så länge det är soligt ute.

Döden

Vad tror ni händer efter döden?

Väldigt många verkar tro att det bara blir svart. Det låter dels fantasilöst men också extremt deprimerande. Visst stänger kroppen ner när man dör, men själen då? Finns det en själ?

De som har varit döda i tre minuter säger att de har sett ett varmt tryggt ljus, är det här bara elektriska impulser eller är det den plats själen kommer till om det nu finns en själ?

Jag vill gärna tro att man antingen återföds i något, man kanske lever om sitt liv i sin tid och tidsuppfattningar existerar egentligen inte. Eller så kommer man till det där trygga ljuset. Där ingenting känns fel utan allt bara flyter på. Jag personligen tror inte på att det finns en himmel och ett helvete, jag tror på reinkarnation och ljuset. Något av det kommer man till när man dör. För blir det bara svart, vad händer då? Lever man i mörkret eller slutar man bara existera?

Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram

Tydligen har jag dålig kondition för att jagblev andfådd och ville lägga mig ner och dö efter tio trappor.

Hellre rund och glad av kexchoklad än smal och spinkig som edith.

Tre dagars helg

Det är extremt skönt att vara ledig en måndag. Att ha tre dagars helg istället för två. Att kunna spendera en hel dag med att titta på tvserier och äta. Massor. Just nu tittar jag på CSI Miami. Jag undrar lite hur de kan hitta alla små hårstrån och partiklar och sen få fram dna från dem och sedan hitta minst tre personer som är knutna till just den situationen då hårstrået föll ner i förrådet.

En annan sak jag undrat över ett tag nu är Facebook. Har ni märkt att folk har slutat med alla tester, alla quiz har försvunnit! Vanished. Istället går folk med i den ena gruppen efter den andra. Jag ska inte säga att jag inte gör det, tro mig. I go with the flow. Grupper kan väl vara kul. Men jag saknar alla quiz. "Vilken slags pizza är du?" "Bor ett monster under din säng?" osv. Jag saknar de där quizzen. Jag vill veta om det bor ett monster under min säng eller om jag är en azteca eller quattro staggioni.

Jag citerar Kat Winslet i Titanic: "Come back to me. Come back to me. Come back!" med en svag och frusen röst. Frusen av hur utfrusna alla quiz har blivit i facebookvärlden. Vila i frid.

Puss Puss
Emelie

hos min käre vän matilda

spelar vi fåniga barnsliga spel, skriker när det går dåligt, skriker när det går bra.

Hos min käre vän Matilda, tittar vi på sorgliga filmer som "my sisters keeper" och gråter.

Vi får pussar av lurviga katter och njuter av ett fejmöst sällskap.

Fejm är bäst.

Ikväll är det premiär!

Jag sitter och tittar på NCIS i brist på How I met your mother som jag trodde skulle gå idag. Jag hade fel. Till min förskräckelse upptäcker jag att de har censurerat och skuggat obduktionsdelar som hjärna osv i NCIS! VARFÖR? VARFÖR FÖRSTÖRA DET ÄCKLIGA MED KRIMINALSERIER?!

tal om äckliga saker såg jag och Edith ett tåg på väg till skolan vars framdel var helt blodig! Blodsplatter över hela framrutan! Det får en att tänka över vad som sker med världen just nu.. i lördags såg jag en brinnande bil i fittja. Den blir bara mer och mer barbarisk, det dröjer inte lång tid tills vi ser folk misshandla varandra öppet på gatorna. Nej, vänta.. sånt händer redan.

Ikväll är det premiär för Vampire Dairies. Det blir spännande! Jag har true blood abstinens så det får duga tills den 3e mars då Sookie, Bill, Tara, Jason, Arlene, Sam och Erik kommer tillbaka till min tvruta.

Puss Puss
Emelie

Det är lustigt sånt där

Det känns liksom lite tomt fastän det känns lite fullt samtidigt. Jag vet inte hur jag ska sätta ord på det på ett annat sätt, ni får liksom nöja er med den meningen för tillfället om mitt liv.

Min framtid dock, den är fin.

Imorgon ska jag åka tåg med Edith som egentligen börjar efter mig men som åker med mig tidigare och äter lunch i skolan, hon är söt.
Efter den 25e februari ska jag ta klättercertifikatet så att Bolin slutar tjata på mig. Det blir skönt, äntligen.
Efter den 25e februari ska jag även boka och köpa biljetter till HOFFMAESTROS KONSERT den 27e mars. DET KOMMER BLI MEGA AWESOME!

Och på fredag ska jag mysa med fejmare. Och på lördag ska jag jobba och sedan titta på melodifestivalen.
Och imorgon funderar jag på att köpa en mascara. Eller något i den stilen.

Det blir så mycket trevligare när man planerar så här. Man ska alltid ha saker att se fram emot. Som sker snart liksom. Annars är det Bollocks och inget annat.

Puss Puss
Emelie

HALLÅ VÄRLDEN!

Idag är det international Shirt day. Jag har skjorta på mig, för en gångs skull!!

ooooho vilken härlig helg! la la la laa la la la lalalala

I fredags var jag, syster och madre och blev även vi, som så många andra, snabba cash frälsta. Den var helt fantastiskt. Jorge är min favorit. Det måste bli en uppföljare med ett sådant öppet slut. Ni som ännu inte blivit frälsta, gå och titta på Snabba Cash. Jag garanterar ren njutning.

I Lördags jobbade jag från ett till fyra, vi hade allsång på hemmet. Det var mysigt, om än kanske inte fullt ut den vackraste sången vi spred, men vi spred vår falsksång med ett leende och det uppskattades av damerna och herrarna i publiken! Sen åkte jag hem, rafsade ihop mina saker och bytte snabbt som attan om för att sedan bege mig till Rönninge och p3star-twinsen. Ni lyssnade väl på P3 Star igår mellan 15-16? Edith och Agnes var med och slog ihjäl tvillingmyter! Det var nice! Den lilla bit jag hörde av programmet iaf!
Hemma hos Edith och Agnes lagade vi vegetarisk lasagne och åt chokladfondue medan vi tittade på melodifestivalen. Salem Al Fakir och Pain of salvation var helt fantastiska. Jenny Silver var cool om än sjukt konstig, hon Pritchard var jättesämst och ja.. det var väl de kommentarer jag hade att säga om melodifestivalen.

Jag undrar även VARFÖR I HELA FRIDEN Ola alltid sjunger om någon som heter Natalie? Har han en historia med denna mystiska kvinna? Diggar han namnet totalt? Hette hans lågstadielärare Natalie? Vill han döpa sina barn till Natalie? Har han bestämt att Ola och Natalie rimmar bra tillsammans och sänder ut en kontaktannons till alla Natalies ute i världen på detta sätt? Mystiskt.

Imorse åt jag jättegoda scones med hasselnötter, choklad och hallon i. Vi såg klart på Taxi Driver eftersom småflickorna somnade under filmen igårkväll, och så lagade vi en fullständigt delikat omelett till lunch.

Det var min helg, nu ligger jag här hemma i sängen och funderar på att städa rummet samt baka cupcakes.

Puss Puss
Emelie

twins are best

allt jag har att säga. Edith och Agnes äger. Alla.

Chokladfondue, vegolasagne, melodifestival, grotesco, kaffe och kafka.

Edith bresade just med sina ben över mig. Jag är inte redo för att gå in i nästa fas av vår förlovning ännu. Jag tror inte på sex innan giftermål.

Franz Kafka

Har skrivit om en kille som blev en insekt. Dock ingen kackerlacka som jag försökte få fram på tåget för Edith och Agnes. Och boken hette inte Processen. Det var en skalbagge och boken hetter Förvandligen. Så var det. Så kommer det alltid att vara. Så det så. Lite rätt hade jag åtminstone.

Ikväll är det Thåström som gäller. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat gå. Men tyvärr var alla biljetterna slutsålda när jag och Anna tittade. Det var trist. Men Anna ska gå i Linköping med sin mamma och Emil ska ringa mig under någon låt under konserten. Det är ju nästan lika bra..

Något som däremot är JÄTTEBRA är att jag, madre och syster ska gå och titta på Snabba Cash ikväll! :D Äntligen! Jag har velat se den sen den kom ut, men då var alla biljetterna slut när vi tänkte gå.. Men ikväll blir det i varje fal av! :D :D :D :D Hur det ska bli med Emils samtal från Thåström Live at Annexet och Snabba Cash i symbios vet jag dock inte.. filmen börjar 21.15, Thåström 20.00 + förband. Det rimmar illa tillsammans. Fasiken.

Imorgon kväll drar melodifestivalen igång. Den skall jag invisualisera tillsammans med Edith & Agnes Blåsjö i Rönninge ute i skogens ödslighet. Det blir mysigt! Vi skall inmundiga middag tillsammans och jag skall inta min skönhetssömn i min fästmös rum under natten. Det blir också trevligt!

Oh vilken trevlig helg jag kommer ha! :D

PUSS PUSS
Emelie

Skorpor

Igår var jag så otroligt trött. Jag har börjat bli det på kvällarna nu den senaste tiden. Verkligen så pass trött att jag tror jag är på väg att bli sjuk. Jag funderade allvarligt på att inte gå till skolan idag, men sen kom jag på att det fanns väldigt viktiga saker jag behöver göra här idag. Som intervjua folk på stan på franska, och ha franska resurstid.. ska verkligen satsa på att förbättra mig i franska har jag bestämt. Det funkar inte att jag glömmer bort den där knepiga grammatiken hela tiden!

Så här sitter jag nu. Köpte lite skorpor på Liselottes bageri på väg till skolan, de var supergoda. Så nu har jag massvis av skorpor i mitt skåp, så det räcker för minst ett halvår.

Jag håller på att lyssna igenom all musik på min ipod. Har hunnit till Bob Dylan, började i måndags och har lyssnat sen dess. Känner att man kan ju inte glömma bort den fina musiken man har på sin ipod hursomhelst! Dessutom är det kul att lyssna igenom, jag hade ingen aning om att jag hade lagt över vissa låtar nämligen! Lika spännande varje morgon!

PUSS PUSS
Emelie

Kammar hem vuxenpoäng

Jag fick hem ett brev idag. Det stod att jag numera kunde hämta ut mitt studiebidrag själv. Det känns fett coolt. Jag fyllde i nummer och skrev under, alldeles själv. Jag känner mig extremt duktig. Nu har jag ställt mig i bostadskö i HSB, jag har anmält mig som check-in-kund på banken och gjort såna där vuxna grejer. Jag känner mig vuxen.

RSS 2.0