Söndag morgon

Jag har mått bättre och varit piggare. Men de spelar gammal rock på P3 diggilistan. Jag dricker en stor fet kopp med choklad och klockan är 12.30. Igår hade jag trevligt, dock gick min skärm sönder. Extremt mycket sönder. Det går nu inte att öppna sms, svara när det ringer, komma in på menyn eller ens stänga av den då skärmen har spruckit på ett så pass finurligt sätt att den inte reagerar. Och jag förstår inte hur det har gått till då telefonen låg i min väska hela kvällen. Min teori är att i folkträngseln har nycklarna i väskan kommit åt mot mobilskärmen och på så sätt har det hänt.

Blä.

Idag ska jag se på Det regnar köttbullar och träffa tvillingarna. Det blir jag glad av!

Puss Puss
Emelie

Fredagkväll

Två lektioner idag. Började 10.05 och slutade 15.10. Hur går det här ihop sig med bara två lektioner frågar ni er säkert nu, tre timmars håltimme svarar jag då. TRE TIMMARS HÅLTIMME! Dock gjorde jag nytta av tiden och lånade fyra böcker till kultur och idéhistorian. Kubismen, Modernismen och Pablo Picasso, det är awesome! :D

Nu tittar jag på Let's Dance med min kära mor, Claudias bröst håller på att ramla ur klänningen. Snart kommer solsidan, det blir nice! :D Ny svensk serie med Henrik Schyffert och co! :D :D :D

Imorgon blir det utgång också! Det blir också nice! Jag har en härlig helg framför mig helt enkelt.

Hoppas ni får en fantastisk helg ni med! Edith och Agnes är bäst när SL är försenade och det tar nästan en timme att åka hem istället för en halvtimme. Banverket bör lära sig att det är vinter halva året i Sverige.

Puss Puss
Emelie

Jag ber så tusen gånger mycket om insekt

Jag har varit usel på uppdatering, men jag är liksom i en skrivsvacka. Den kommer försvinna inom en snar framtid, I promise you that my dear fourteen readers!

Idag hade jag, Edith och Agnes no make up day. Det var skönt.
Jag hade även naturkunskapsprov. Mindre skönt. Jag fick totalblackout när första frågan låg framme på pappret och undrade vad cellandning är. Så jag skrev att cellandning sker i cellerna och så skrev jag om matspjälkningen på den frågan istället. Det var fel, men hey!  Varför slösa bort kunskap och låta den tyna bort istället för att skriva ner den lite fiffigt på ett papper som råkade vara till för fråga ett om cellandning?!

Sen köpte jag en fin klänning på Beyond Retro tillsammans med Annabanana och Ferdinand. Och så köpte jag en make up store ögonskugga för TJUGO RIKSDALER! Och så fick jag provsmaka gratis choklad i en marknadsundersökning också. Sammanlagt har jag spenderat en tiokrona idag. För en tia av ögonskuggan var Ferdinands. Och jag hade presentkort på Beyond Retro. Inte illa för en dag som slutade med en klänning, smink och en gratis chokladkaka!

Nu ska jag ringa till min fina fästmö och titta lite på min mail.

Puss Puss
emelie

Gårdagens strapatser

Målade och intervjuade med 87åringar från halv elva till klockan fyra på dagen, åkte till skärholmen och träffade madre och systrami, Blev jätteglad och förvånad över deras talanger när jag kom hem och såg hur de hade pimpat mitt rum!! Från att ha ett vitt för litet överkast, vitgulnande kuddar i sängen och vita gardiner har jag numera ett limegrönt lagom stort överkast med en "bord" längst ner på sängen i vinrött, vinröda, limegröna, grönblåa kuddar i sängen i massor, gröna gardiner och lyktor i fönstret. Är så galet glad och sjukt nöjd. Det passar mig perfekt, mycket mycket mer personligt än vad det var innan. Nu längtar jag till jag ska tapetsera upp min fotovägg och måla om i mitt rum. Det kommer bli awesome.

Sen bytte jag snabbt som attan om, slängde i min ca tre skedar pasta och rusade med alla mina tillhörigheter till Alexandrus maison. Där fixade vi i ordning oss litegrann, lyssnade på galet bra musik och sen fick vi skjuts till Victor. Jag var i ett stressförvirrat tillstånd och trodde jag hade glömt min mobil, det hade jag ej så vi tog en omväg i onödan, och mycket förväntansfull. Hemma hos Victor förade vi lite och sen drog vi ut på mitt och alexandras första krogbesök.

Det var awesome.

nu ska jag jobba!
Puss Puss
Emelie

stora estetdagen

idag hade vi stora estetdagen! Jag gjorde djuptryck och högtryck på grafiken på morgonen, det var nice! Sen gjorde jag även en ring tillägnad min stora kärlek och livselixir Edith på silversmidet på eftermiddagen. Det var underbart. Inskriptionen lyder Emelie och Edith. Jag är nöjd.



Ber om ursäkt för att jag inte erhåller några kunskaper om foto och att min webbcam inte är den bästa.

hola chicas!

Dagen har börjat bra! jag och Agnes lyssnade på The Ark och föreställde oss att vi stod på en fet scen och framförde låtarna med trummor, gitarr, bas och feta ljusshower samtidigt som vi satt på tunnelbanan och mimade och dansade med inlevelse. det var awesome. Vi hade ett awesome moment of awesomeness. Tanten mittemot tittade på oss och log, hon tänkte förmodligen att "ja, de är kanske lite speciella och bakom flötet men det betyder inte att de inte ska få ha roligt!"

Nu ska jag fortsätta lyssna på The Ark.

Peace.

inte min dag

jag har vaknat på helt fel sida idag. Det är mörkt och kallt ute. Idag vill jag inte, jag vill bara gräva en grop i spökparken och ligga under jorden ett tag.

Så var det skola igen

Och jag räknade elva matteuppgifter i racerfart. NICE!

Igår åt jag middag med familjen på Agaton, och vi hade världens härligaste och pratgladaste kuban till servitör. Han kom in och sjöng för mig vid efterrätten sen, och hade värsta eldsprutarsaken i glassen. Det var trevligt! :D

Jag är på sjukt bra humör idag, ska passa min bror efter skolan också och har planerat att spela tvspel eller titta på film med honom. Och äta glass. Typ citronsorbet. Så slipper jag ta massa tabletter innan glassen ;)

PUSS PUSS
Emelie

Världens bästaste födelsedag

har jag just idag idag idag! Fick en tårta och sång i matsalen, efter lunch slutade vi så då blev jag medförd på hemligt uppdrag till en hemlig plats av Clara et Therese, det visade sig vara hem till ingrid och där väntade en saftig kladdkaketårta med massa strössel och grädde och maränger och grejer! Vill påpeka att jag var tvungen att ha på mig en fet mössa för ögonen och hörlurar med maxad volym för att inte veta vart vi gick, och så blev jag ledd uppför rulltrappor, ner för trappor, ut på isiga vägar och allt. Sen har vi spelat biljard också! DET VAR AWESOME!

Ikväll klockan 19.00 väntar middag med familjen på Agaton också och på Söndag blir det fika hemma hos familjen. Och på lördag ska jag ut med goda vänner och fira. Det här är nog den bästa födelsedag jag haft. Inte undra på att jag räknat ner sen två veckor innan min sjuttonårsdag.

Vill passa på att tillägga att jag har världens finaste vänner som grattat och bakat tårtor och gjort allt möjligt. De är verkligen världens finaste helt enkelt, behöver inte nämna vilka de är.
Och min familj ska vi inte ens tala om, den bästa på jorden.

Dör jag på måndag dör jag lycklig. Dör jag nu dör jag lycklig också. Kärlek.

Dagen före man blir vuxen

Man ska behålla barnasinnet, eller hur? Så idag har jag gjort följande:

Retat folk som typ.. Edith över att hon måste vänta till imorgon med att se mitt hår.
Spelat tvspel och blivit förbannad när jag inte klarat av ett monster med ett öga och skrikit av lycka när jag lyckats med andra saker i spelet.
Dansat och spelat luftgitarr till Calle Kristiansson och Jimi Hendrix.
Byggt en koja av fem olika filtar, tre stolar och en golvlampa i vardagsrummet.
Bråkat om vem som är mest mogen av mig och min syster.
Tittat på den här

Nu funderar jag på att titta på den en gång till, hänga lite och vara fett cool på facebook innan jag går och lägger mig och försöker sova.

Puss Puss
Emelie

Et voila!

Jag åt middag hos familjen Blåsjö idag.
Edith och Agnes är jätteroliga. Typ bäst.
Vi hade det mysigt och trevligt och roligt på samma gång.
Jag råkade ha ner Ediths tavla.
Jag är hemsk.
Jag skrattade mycket åt det.
Och så åt vi kladdkaka med grädde, glass och hallon.

Jag är extremt trött så därför skriver jag inte så ingående och detaljerat om min förpillande förtjusande afton hos residens Les Laque bleu, kan däremot berätta att imorgon ska jag till frisören för hemliga uppiffningar (lät fel om man är trött och ber om ursäkt om du på något sätt tolkat det där lite knasigt..) och nu är jag i stort behov av skönhetssömn för klockan tio noll noll skall jag befinna mig i frisörstolen.

Godnatt.

Puss Puss
Emelie

Must have the worst immunesystem on earth

Det spelades queens på nedervåningen nyss. Queen är bra grejer. Fick mig att vilja lyssna på Kiss. Så nu ligger jag i sängen och lyssnar på "I was made for lovin' you". Också bra grejer.

Tittar på Flickr för första gången i mitt liv. Fel. Tittade in på Amelies flickr för ett halvår sedan kanske. Amelie är en duktig fotograf. Hursomhelst, Det är bilder på nöjesfält och det fick mig att längta till tunna sommarklänningar och sockervadd. Det vore underbart med lite sommar nu. Ett par dagar bara, kan det inte vara fifty fifty istället för tre kalla årstider och en varm och härlig? Det känns lite orättvist.. det här är bilden som fick mig att längta till sommarens tivolin:



Väldigt vacker. Önskar jag också kunde fota. ANYWAY! I'm good at other things, aight? :)

Nu ska jag återgå till att snyta mig utan att skrapa upp det skrapsår jag fått under näsan på två dagar, och sen ska jag sova en stund i väntan på att få ett samtal från en fin pojke. Godnatt Sverge, tills senare.

Puss Puss
Emelie

Krejzy

Det är helt galet! Om tre dagar börjar allvaret. På två sätt. Om tre dagar börjar allt plugg igen, och också allt ansvar som följer med födelsedagen. Shizez krejzy bananas! Tre ynka dagar. Men sen får jag ju vara med och påverka också, mer än jag gjort tidigare. Det är lite coolt.

Idag ska jag spendera dagen i sängen. Kanske gå ner och titta på "A Beautiful mind" eller "Pulp Fiction" också. Om jag orkar. Just nu vill jag bli frisk! Det är så galet jobbigt att behöva snyta sig var tredje sekund och nysa var femte och samtidigt vara helt slut i huvudet. blööööööö.

Funderar på att göra något nyttigare.. typ titta på "It's always sunny in philadelphia". För det har jag på usb minne så då slipper jag gå ur sängen. Nice.

tisdag ska jag färga håret. Det blir också nice.

Puss Puss
Emelie


Yey oh happy day

Jag kan knappt andas. När jag väl andas låter det lite som om man skulle ta Jaba Hutts huvudskakningar med allt slem som flyger i trehundragångers slowmotion och spela upp det baklänges. Om ni förstod? Självklart.
Dessutom hade jag tydligen feber. Inte mycket alls, nej nej. Men det är ju lika bra att kurera sig så att man slipper få fyrtio grader istället för trettioåtta så här fyra dagar innan sin födelsedag och innan skolstarten.
Så här ligger jag nu. Snorar som Jaba Hutt. Med hår som Jesus eftersom jag precis duschat. I nybäddad säng med sprillans nya lakan. Och så saknar jag alla ksgmänniskor.

Jag längtar efter att börja igen. Tre veckors jullov var lite mycket tyckte jag. Det var visserligen skönt med ledighet men jag saknar garantin till att ha något nytt och spännande som sker varje dag. Jag saknar alla mysiga kramar i korridorerna. Alla internskämt som ropas ut. De gånger någon skrivit skämtsamt på tavlan i matsalen eller de gånger någon tappar tallrikar/glas/soppskålar fyllda med soppa i matsalen. Jag saknar att titta ut genom fönstret på trean, ut över spökparken och se hur årstiderna skiftar och parken fylls med folk ju varmare vädret blir och rökrutan växer sig större och större och oset liksom blir till ett moln som man bara kan skymta folket innanför. Jag saknar till och med NÄSTAN den hemska bulgurn. Allra mest saknar jag att åka tåg med Edith och Agnes och ibland till och med Albin och läsa horoskop och kliva av i Karlberg och möta upp Maks vid 42an eller 72an och gå från odenplan till skolan i morgonsolen.

Ja, summa summarum så har jag vilat färdigt. För min del är det slutjullovat.

Puss Puss
Emelie

Lägger in en dagens awkward också:


Med tinande händer och isbitstår

Jag har kommit hem från Vemdalen.
Nu ligger jag i min säng och är helt utmattad. Jag är verkligen sjukt trött.
Dagen har dock bjudit på trevliga händelser!

Fikade på Lill-babs café, väggarna pryddes till varenda millimeter av bilder på Lill-Babs herself.
Fick höra att jag var awesome. Det händer visserligen varje dag (typ..) men alltid lika kul att höra!
Upptäckte till min lycka att Preem serverar mat! Det här var viktigt att komma ihåg till framtida behov.
Läste ut boken "Montecore - en unik tiger". Helt fantastisk bok. Inc har bäst boksmak.
Min extremt söta lillebror visade stolt sin nya tandglugg och suckade lyckligt att: "Nu är äntligen hela familjen hemma!" vilket fick mitt hjärta att smälta likt en isglass en het sommardag.

Nu ska jag injuta nattsömn i min egen säng, utan rädsla för att knarret varje gång jag vänder mig ska väcka någon, eller att sängen ska ramla ner och mosa någon. Sova i våningssäng är en upplevelse.

Puss Puss
Emelie

Att byta lugnet mot buller

Imorgon lämnar vi detta fantastiska landskap som förtrollat mig totalt för staden.
Imorgon åker vi hem.
Det ska bli skönt ändå, hem till familjen.
Bort från 30 minusgrader.
Jag önskar jag hade haft med mig kameran så ni kunde fått se hur fantastisk utsikten är här uppe.
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite i Montecore.

Puss Puss
emelie

Tack ni underbara människor

Jag lyssnar på Imogen Heap. Det är stora drivor av kritvit snö utanför fönstret i den lilla varma stugan där jag för tillfället sitter. Mörkret har precis börjat falla. Jag läser bloggar. Plötsligt blev jag så fylld av kärlek.

Kärlek till att jag har två helt underbara familjer. Först har vi mamma, pappa, syster och bror familjen. Den som jag alltid känner mig trygg hos. Blodsband. Som jag kan komma hem till och känna att här kan jag liksom slappna av och vara jag. Här behöver jag inte vara på topp hela dagarna, jag kan få vara förjäklig och extremt jobbig om jag vill. Och jag kan vara mysig om jag vill det också.

Sen har vi min andra familj. Den som får nya medlemmar hela tiden. Den som bara växer och växer av människor jag känt hela livet och människor jag precis börjat utforska. Mina vänner helt enkelt. Jag har verkligen haft tur, jag har de mest underbara vänner man kan tänka sig. Helt fantastiska är ni. Jag kan liksom alltid slappna av och känna att jag kan släppa alla måsten hos er, bara vara. Frihet. Ni ger mig så otroligt mycket och jag är verkligen tacksam över er.

Som sagt, jag är fylld av kärlek just nu. Jag vet inte vad det beror på. Men jag vill rikta ett särskilt tack till Edith, Agnes, Ingrid, Victor, Hannes, Clara, Therese, Anna, Isabella och alla andra underbara människor som omger mig för tillfället. Ni är unika allihopa och verkligen helt fantastiska. Tack för att ni finns!

Puss Puss
En uppenbarligen extremt mesig Emelie

Någon kommer ha träningsvärk imorgon

Den någon kommer vara jag.

Jag började dagen lite fel ute i backarna. Vi skulle ta knappliften upp till en backe, och det var extremt brant på ett ställe i liften. Jag hade lite problem med att få fast liften och råkade liksom åka med med armarna istället för att ha den bakom rumpan. "Fine!" Tänkte jag och släpade mig själv efter i knappliften. Sen blev det knepigt. Den superdupermegabranta biten i backen kom. Mina armar började glida och det enda tanken som susade i mitt huvud var: "nejnejnejnejnejnejnejneeeeej". Så gled mina armar bort från knappliften som lyckligt susade bort utan mig fasthängd på sig. Där stod jag alltså, mitt i liftbacken på det brantaste stället ni kan tänka er. Själv.

Som tur var ringde Inc mig och undrade var jag hade tagit vägen, och kom till min undsättning. Så, vi åkte ner för en svart backe. Det var ju inga problem för Inc, hon är rena rama Anja Pärsson. Men jag, som snarare liknar Lasse Åberg i snowroller, skrek av rädsla hela vägen ner. När jag kommit ner skakade jag men kände mig extremt tillfredställd med mig själv.

Sen åkte vi i röda och blå backar hela dagen, det gick superbra och skitfort. Jag var rädd halva dagen. Och så har vi ätit vaniljbullar och druckit varm choklad i en fjällstuga och nästan blåst bort på toppen av bergen där det blåste i trehundranitti i sekunden. Nu sitter vi här i lilla huset, lyssnar på Håkan, dricker juice och återhämtar oss. Jag har röda nässelutslag i hela ansiktet, Inc sitter och skalar ett granatäpple. Den här dagen har varit sjukt bra.

Regel: Om du inte får fast knappliften på rätt sätt, strunta i den och ta nästa. Annars kommer folk stanna upp i backen och skratta åt dig där de åker förbi. För du kommer se ut som en idiot.

Puss Puss
Emelie

Bland snödrivor, istappar och vitbeklädda berg och hustak

Jag befinner mig i Vemdalen. Med världens bästa Inc och hennes madre, hennes syster och hennes barn och hela familjen. Vi bor i en liten stuga med furuväggar och trasmattor på golvet. Dörren går inte riktigt att låsa ordentligt men det är så sjukt mysigt. Jag älskar det här. Utsikten vart man än tittar är snö snö snö.

Vi kom hit igårkväll vid cirkus 21.48 och åt mackor med gravad lax och pepparrotsvisp. Och drack hallonte. Träden här har skägg sa ingrid nyss. Det stämmer faktiskt, allt här är klätt med vitt skägg.

På torsdag kommer Blondie och Clara upp. Tills dess ska vi installera oss ordentligt och ta upp så mycket plats som vi bara kan! Till skillnad från Runmarö finns här dessutom en vanlig toalett, halleluja!

PUSS PUSS
Emelie

RSS 2.0