Så här den 27e

I förrgår var det midsommarafton. Min familj äro borta, jag ersatte dem för en kväll med min andra stora familj. En massa finisar som kom över och åt middag och sen hade en allmänt trevlig kväll! Tyvärr försvann min kissekatt som inte får gå ut, ni vet hon med tratten.. hon kom tillbaka igårkväll, då hade hon försökt ta av sig tratten men istället fastnat med benet innanför den! Min stackars fina lilla katt! Nu har hon iaf käkat och har benet på sin normala plats!

Midsommarkvällen blev faktiskt den bästa jag haft! Goda vänner, vackert väder och skön stämning! Vi körde någon typ av femkamp (Mer lite norsk fylla och sen körde jag och victor sopsäckskapplöpning) och Oscar och KG blev helt till sig när de i min åttaåriga lillebrors rum fann en storm trooper hjälm. Snacka om lyckliga pojkar! Många många sov kvar, vilket var skönt för då fick jag hjälp med städningen sen ;) Tack så jättejättemycket för en helt underbar kväll iaf!

Igår kom Victor, Dajje och Alexandra över och såg på Wall-E! Det var mysigt :) Har upptäckt att jag inte är så överförtjust i att vara helt själv hela tiden, första natten var ett rent helvete. Jag var livrädd.. som tur var la sig min katt och sov bredvid mig!

Det känns som om hela inlägget handlade om min katt.... sorry, jag har lite skrivtorka!

PUSS PUSS
Emelie

Jag <3 Vällingby

Jag älskar dess centrum med alla affärer och reapriser på världens bästa utbud (74,50:-/st för typ alla klänningar) och så älskar jag deras närpolis som fick in min plånbok och ringde mig med detsamma istället för att vänta en vecka! :D

Här är de finfina klänningarna jag införskaffat dagen till ära:

       

PUSS PUSS
Emelie


hihi

Jag har världens sötaste katt. Hon har ju skadat sig, igen, så hon får gå runt med en tratt runt huvudet, igen. Det gör att man blir extra populär hos henne när man kliar henne bakom öronen, eftersom hon inte kommer åt själv längre. För att bli extra mysig så kan hon ibland få värsta infallen att hon ska tvätta sig samtidigt, bara det att det inte går för tratten är i vägen så det slutar med att hon slickar på tratten. Den är även i vägen när hon ska stryka sig mot dörrkarmen, bordsben och när hon ska gå upp för trappan, så hon slår alltid i eller fastnar med den. Stackars lilla! Det kan inte vara lätt att helt plötsligt ha en tratt runt huvudet som bökar till det konstant..

Igår träffade jag och Annabanana JENNNNNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Vi tog en fika på 60's, och gud vad jag har saknat henne! Det kändes så konstigt, att en person varit borta i ett år och sen helt plötsligt sitter framför en och dricker chailatte! Ska träffa henne idag också, hon ville titta lite i affärer och jag behöver gå till SL Hittegodsavdelning då min plånbok, mitt liv, har försvunnit..

Spenderade hela dagen igår med att spärra kort och polisanmäla och sörja det faktum att ALLT jag hade av värde låg i min plånbok. Så jävla irriterande.. antingen har den försvunnit på bussen eller så har den blivit stulen. Hursomhelst är den inte längre i mina händer :( Lyllos den som hittade den, den personen får nämligen ett SL Acceskort fram till sista augusti och ett presentkort på Klättercentret i Solna. Plus en massa kort, fast jag vet inte vad personen i fråga har för nytta av dem utan koder..

Nu ska jag borsta tänderna och fixa i ordning mig lite inför stadsbesök!

PUSS PUSS
Emelie

En vecka efter skolavslut

Vad har jag gjort sen dess?

Jobbat
Jobbat
Jobbat
jobbat

och så idag har vi haft barnkalas för Max Svensson åtta år fyllda. Detta betydde tjugotvå sju/åttaåringar som sprang omkring i huset, skrikandes, skrattandes och allmänt högljudda. Kul var det, men påfrestande vid vissa tillfällen. TVÅ hela timmar. Men de lämnade huset glada och nöjda med varsin fiskdammspåse innehållandes nio olika godisar, såpbubblor och studsbollar!

Vår söta lilla kissemisse har gjort illa sig igen också. Sussie går, för andra gången på kort tid, runt med en tratt kring huvudet. Hon har fått ett öppet sår, den här gången nästan på ryggen, som ser ut som ett pistolskott. Stackarn. Jag förstår inte att hon råkar ut för det hela tiden, Smulan har klarat sig i snart tio år utan en enda skråma..

Nu ska jag äta ur min fiskdammspåse och vänta på att fröken Jenny som kommit hem från USA ska ringa!

Puss Puss
Emelie


Hard Knock Life

Nu är det sommarlov. Min andra dag in på tio veckors semester från skolan. Tio veckor som är mitt absolut sista sommarlov - ever. Herregud vad vuxen man börjar bli. Om ett år sitter jag här och har tagit studenten och då heter en sådan semester inte längre sommarlov, utan arbetslöshet.

Och jag som trodde jag hade en plan. Vem vet vad man vill göra om ett år? Hur man känner om 365 dagar? Jag vet inte ens hur jag kommer känna för saker och ting imorgon! Här valde jag, femton år gammal, någonting som skulle hjälpa mig att planera resten av mitt liv. Jag valde den väg som öppnade flest dörrar, för inte har jag någon som helst aning om hur jag kommer vilja spendera mina arbetsdagar i framtiden? Inte som femtonåring i varje fall, gud vet att jag knappt visste vem jag själv var vid den tidpunkten. Men saker och ting faller på plats så småningom. Jag har ett hum om vad jag vill göra nu. Jag vet mer vem jag är nu än jag gjorde då.

Jag ska njuta så mycket som jag kan av mitt sista sommarlov. Den lediga tid jag har! Det enda jag har uppbokat hittills är Emmaboda festivalen och jobbet! Jag kan skatta mig lycklig som fick ett jobb över sommaren, ett jobb som jag kan (om jag sköter mig riktigt bra) få behålla i höst! Jag är en glad artonåring. Om än litet vilsen över hur min framtid kommer se ut, med alla hundra tusen saker jag vill göra..

PUSS PUSS
Emelie

Fruktsallader och Räkcocktails

Här är mina favoritbilder från Berlinresan!
Fotograf av samtliga av dessa bilder utom maskbilden är Clara Linder!

Ord som sammanfattar Berlinresan 3/6-7/6 2010:
Förväntansfull  Spännande  Extrem  Händelserik  Förälskelse
Kort  Varm  Kärleksfull  Bankrutt  Mango  Jordgubbar
Räkcocktail  Dekadent  Frivol  Idog  Intern  Optimal  Notorisk

Jag tänker flytta till den här staden någon gång i mitt liv. Jag har lovat mig själv det.
Tills dess får det räcka med regelbundna resor i gott sällskap,
För det var trots allt det som gjorde det mesta av resan!


Efter Berlin

Jag vill flytta till staden som har allt. Jag vill bo i staden vars natt är lika fantastisk och livfull som dess dagsmarknader i prenzlauer berg och kreuzeberg. Jag vill sitta i fönstret och andas in kvällen, stå på takterasser och se solen gå upp över stadens gator. Jag vill kunna vandra varje dag längs East Side Gallery och sedan sätta mig inne på Yaam och äta jätteportioner med afrikansk himmelskt god mat för 40 kronor medan jag tittar ut över kanalen och lyssnar till reggeabeats i bakgrunden. Jag ska flytta till Berlin. En dag kommer jag kalla det mitt hem, även om det bara skulle vara för ett par månader.

Min resa var fantastisk, om ni inte förstod det. När folket som hade med sig kameror lägger ut bilderna kommer ni kunna se bilder ni också, lovar att lägga ut mina favoriter och tipsa lite om platser! Ska bara smälta att jag kommit hem från en fantastisk stad till en grådaskig stad med skola en vecka till.

PUSS PUSS
Emelie

taggad till tusen!

I övermorgon sitter vi på planet. Jag och några av mina absolut bästa vänner. På väg till Berlin. På väg till fyra dagars äventyr bland tyska bratwursts, currywursts, loppmarknader, museum, gallerier och partyn. Det kommer bli helt helt helt fantastiskt!!!!!

Skriver mer imorgon!

Puss Puss

RSS 2.0