När nervositeten börjar ta över...

Det är bara tre dagar kvar tills jag beger mig till Arlanda för att flyga till Paris och sedan Marseille för att därefter ta bussen till Aix-en-Provence och bli bemött av IS-skolan och min värdfamilj.

Jag börjar bli mer och mer nervös. Skrev en packningslista för några dagar sedan, men jag vet fortfarande inte vad jag ska ta med mig. 23 kg i bagagevikt är tillåtet. och 12 i handbagage. Jag hade fått det hela om bakfoten förut och trodde det var 5 kg i handbagage och 20 i incheckat bagage. Det hade varit lättare. Då hade jag kunnat köpa massa saker och fylla ut den överblivna vikten. Men nu, nu när jag vet att jag får ta med mig mer saker blir det jättejobbigt. Nu kan jag inte längre rensa ut allt onödigt och fokusera på det viktigaste. Skit.

För er som inte vet ska jag praktisera på ett av Aix äldsta konditorier: Patisserie Bechard. Det ska bli extremt spännande! "Jag kommer få förbereda bakverken och lära mig massor" som de beskrev så fint när jag fick veta vart jag skulle praktisera. Jag kommer förmodligen lära mig att göra Aix specialitet. En slags bakelse med mandel och marsipan, som ser ut ungefär som en liten rektangulär pinne med sockerlag på, om jag förstått det rätt!

Nej. Nu måste jag återgå till att packa och nervösa mig mer. Tapetseraren kommer hit om en timme och ska mäta väggar, och då vill jag helst att det är undanplockat i mitt rum och inte fullt av kläder och universitetsformulär och informationsblanketter!

När jag är i Aix kommer jag btw inte blogga här, utan på denna superba blogg: insider

Puss Puss
Emelie

Press Paus

Det är elva dagar kvar tills jag befinner mig i Aix-En-Provence. Eller nej där ljög jag. Om elva dagar sitter jag och väntar på flygplatsen i Paris, den oh så fantastiska flygplatsen Charles de Gaulle med allt man behöver hitta, flygplatsen där ingen total förvirring pågår någonstans. Eller? Nej just det. CDG är ju den mest irriterande och förvirrande flygplatsen på jorden. Och där ska jag sitta fast i fyra timmar. Mys.

MEN! Tillbaka till det jag inte riktigt förstått ännu. Jag åker om mindre än elva dagar. Jag åker om ca tio dagar och elva timmar. Då går mitt flygplan. Herregud. Det är ju hur snart som helst! Och vad har jag gjort hittills? Sparat pengar - Check. Skrivit packningslista - inte check. Packat väskan - ännu mindre check. Skrivit upp användbara meningar på en fusklapp att ha när allt kör ihop sig totalt språkmässigt - absolut inte alls men måste checkas snart!

Det är så mycket som behöver göras. Tvätta kläder. Kolla upp saker att ta med och saker man inte behöver ta med. Köpa present till min värdfamiljs barn. Just det, jag har ju inte berättat om vilka jag ska bo hos!

Min värdmamma heter Veronique Violet och är sambo med en controller, hon själv är barnsköterska. De har två barn tillsammans, ena är 12 år gammal och andra är 9 år. Huset är stort och nyrenoverat och ligger i närheten av Paul Cezannes atelje och ca 20 minuter från IS-skolan och 15 minuter från centrum.

Jag är galet taggad! Tittade på Google Maps gatuvy och så vitt jag såg såg huset helt fantastiskt ut!
Men som sagt, jag måste göra massa saker innan jag åker! Min padre har varit snäll nog att erbjuda skjuts till Arlanda, så jag behöver inte köpa flygbussbiljett i varje fall. Men vad tar man med sig när man är borta i tre hela veckor och max vikten i handbagaget är 10 och incheckat bagage max får väga 25 kg?

Puss Puss
Emelie

Jag ser det snöar, Jag ser det snöar

Det var ju roligt HA HA!

På riktigt. Jag gillar snö :) När alla satt i klassrummet idag och stönade när de första flingorna började falla blev jag nästintill tårögd av lycka. Min inre åttaåring hoppade och skrek av lycka. Jag fick rysningar längs ryggen av lycka. Förstår ni? Jag blir lycklig av den här vita kalla massan som orsakar kaos i pendeltågstrafiken och försenar alt. ställer in min buss. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på alla fina saker som hör snön till.

Snögubbar
Pulkatävlingar
Skidåkning
Julafton
Nyårsafton
Födelsedagen
Alla hjärtans dag
Vinterpromenader med gnistrande sol och rök som pyser ur näsborrarna medan man kliver på den knastrande vita snön under de varma kängorna
Tjocka varma kläder
Raggsockor
Halsduken virad upp över öronen
Julmusik
Julkalendern
Chokladkalender
Julklappar
Födelsedagspresenter
Nyårsraketer
Födelsedagstårta
Mulning av mitt troll till lillebror
Mystiska spår i snön som gör att man kan leka dektektiv med trollet och följa spåren tills man går vilse i skogen och får leva på granbarr resten av dagen

Jag gillar snön. Förstår inte varför alla klagar så fort deras inre åttaåring hade gjort en glädjedans.

Puss Puss
Emelie

RSS 2.0