Laga laga liten mat

Jag är jättejättesugen på att laga mat. Typ marinera. Grilla. Långkok. Baka bröd. Jag vill så gärna laga mat just nu. Riktig mat. Sådan mat som man känner sig stolt över efteråt. Sådan mat som gör att smaklökarna hos matgästerna kittlas och till sist exploderar av alla smaker.

Jag vill laga riktig mat. Jag vill resa ut och provsmaka hela världen. Från land till land, stad till stad och provsmaka allt som säljs på restauranger och gatkök. Gud vad jag vill!

Snyft

Idag jobbade jag mitt sista pass på Fruängsgården. Jag kommer sakna mina fina deltagare, Sara och alla damer och herrar på boendet.. Vi var ute lite i solen och sen satt vi på balkongen och sjöng. Jag dansade lite med en av damerna och hon skrattade åt mig, sen fick jag en kram! Det var precis som om hon visste att jag inte skulle komma tillbaka, kommer definitivt sakna vissa personer väldigt väldigt mycket därifrån! :(

Min kära lillasyster Isabelle blir hela 16 år idag! Vi firade med frukost på sängen, paketöppning och grillparty med släkten. Jag säger bara: Grillade chilimarinerad-kyckling-ananas-spett var bland det godaste jag ätit på läääänge!
Fick pussas lite med en supersöt treåring och snubblade på mig själv på gräsmattan. Fina gräsfläcksskrapsår täcker numera mitt redan ärrade knä.

Har upptäckt att Big Bang Theory är jättejättejätteroligt och bra mot vampyrserieabstinens, och att spotifys related artists är en underskattad funktion då den ledde mig till ett norskt hiphopband som var awesome bananas!
Imorgon väntar spabehandling med madre och systrami. Ska prova på en s.k. "hot stone"-massage. Jag ska alltså frivilligt lägga mig halvnäck på ett bord och ta emot en massa svinvarma stenar som läggs på min rygg. I wonder where my head was when I thought this seemed like a good idea...

Jag meddelar imorgon om min rygg är helt sönderbränd eller om jag är typ utvilad och grejer ;)

Puss Puss
Emelie

inatt jag drömde..

Jag drömde en så konstig dröm för några nätter sedan!

Jag drömde att jag var iklädd en för stor röd bröllopsklänning, och jag skulle gifta mig men jag visste inte med vem. Dessutom var jag jagad av maffialiknande män i svarta kostymer som jagade mig runt och runt i en tygaffär. Jag lyckades hela tiden med nöd och näppe komma undan de här männens händer genom att jag halkade under borden där tygrullarna låg på.

Det här är en sån där dröm man liksom känner på sig betyder något. Så jag kollade runt lite på nätet idag för att få lite klarhet. Det här är vad jag fann:

Mörkrött associeras med vigör, viljestyrka, längtan, ledarskap, mod, raseri, ilska, illvilja och vrede, i Indien används rött som en bröllopsfärg då den symboliserar renhet. Bröllopet symboliserar förhoppningar om ett lyckligt förhållande och äktenskap
Drömmer man att man är jagad betyder det ofta att man är stressad och behöver lugna ner sig, och förvirring i drömmar betyder att man bör rensa upp bland sina planer..

Stressen känner jag igen, och jag borde väl rensa lite bland mina planer.. har ganska mycket på g just nu nämligen :p Tänk vad mycket spännande man kan få ut av lite drömtydning!

Puss Puss
Emelie

Det är konstigt.

Fatta att medan jag sitter och läser om krisen som pågår i Somalia dödas människor där borta. Familjer splittras, familjer dör. Barn dör. Just nu. Och här sitter jag i en röd soffa och försöker lägga benen på ett sätt som är mer bekvämt för mig när jag läser om det som faktiskt pågår just nu..

Det är läskigt. För ingen sitter ju och läser om att jag sitter med benen korsade i en soffa. Trots att det händer just nu. Men det jag läser pågår ju ständigt. Jag kommer lämna den här soffan om ungefär 50 minuter för att skriva ett prov. Ett prov som bevisar att jag vet vad som händer där nere men inte gör något åt det. Ett prov som kommer visa på att jag äger den kunskapen men inte är tillräckligt handlingskraftig för att hjälpa på något sätt. Jag vill så gärna hjälpa de skadade, trösta de familjer vars medlemmar dör. Men istället ska jag sitta på en stol, vid ett bord i ett fint klassrum och skriva ner på ett papper att jag inte gör ett skit åt det jag vet om.

Det kan ses som orättvist. Det är orättvist. Att folk där nere lider, sörjer och lever i misär medan jag oroar mig för om de kunskaper jag har om att folket lider, sörjer och lever i misär kommer räcka till att spika provet.

JAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Jag har fått sommarjobb!!!! På en bensinmack i Södertälje!! :D :D :D :D

Jag är verkligen helt överlyckligt onormalt överglad!!!!! Gjorde glädjedanser och hoppade omkring och skrek av lycka efter samtalet var över! Shizez!!! Jag är verkligen helt överlycklig! Och tack till David som satte in en fot i dörren åt mig! :D :D


Nu ska jag lyssna på fin fransk musik, kanske räkna lite matematik och sen avnjuta en kopp the!


PUSSSSSSSSSSSSS
Emelie

Dagen efter premiären

Igår var det premiär för "De Galnas Hus" med Alby Fejm. Musikalen som bygger på Karin Fossums bok med samma namn. Det gick så otroligt bra! Man får en sån sjuk kick när man står där uppe på scenen och sjunger, med strålkastare och ljussättning och ett fantastiskt duktigt liveband bakom sig!

Jag var såklart jättenervös. Hade 8 personer i publiken som jag kände, och självklart darrade jag som ett litet asplöv efter mitt första framträdande där jag sjöng solo på verser. Men det gick bra och jag är stolt över hela ensamblen som skötte sig fläckfritt!

Till er som missade premiären är det föreställning igen den 12/5 klockan 18.00 och klockan 15.00 den 13/5! Musikalen håller hus på Tumbascenen, inte alls långt från pendeltågsstationen! Ni borde verkligen gå och titta, för det här är en av Fejms bästa föreställningar! Grymt skådespeleri, fantastiska sångnummer och jävligt coola dansnummer!

Nu ska jag plugga matematik i två timmar... mindre nice.

Puss Puss
EmelieDet grönar sig utomhus!

Det börjar likna försommar utomhus! Det är grönt i backarna, snön är borta och maskrosor tittar fram här och var! Det gör en glad även om det är elva plusgrader ute!

Just nu sitter jag och försöker få kontakt med Sj. Har suttit i kö i tjugo minuter och ligger nu på plats 12. Det är bra grejer, även om det innebar att jag gick på toaletten med Markoolio som glatt pratade på om den nya uppsättningen av Karlsson På Taket! Mycket ska man tåla när man ska boka tågresa hem från Emmaboda!

Fyra nationella prov har jag kvar. Muntliga Svenska, Matte, Läsa Engelska och Lyssna Engelska. Sen är det typ klart. På Fredag har jag bara min inlämning av Kultur och idéhistorian och sen ska vi börja på vårt nya arbete där, stadsvandring. I samhälle är det också en stadsvandring vi ska planera och sen har vi något i geografi kvar. Så fyra prov var det ju inte kvar.. men nästan.

Sen är det sommarlov! Jag längtar helt galet! Var på en intervju för ett sommarjobb i Södertälje igår, hoppas verkligen på att jag får det.. men det verkade gå bra så!

Nu svarar de på kundtjänst här!

Puss Puss
Emelie


RSS 2.0