Hos Alexandraaa

Nu är jag hemma hos Bästa kompis och vi lagar mat för full rulle! Vad står på menyn? Potatis, morötter, fläskfilé (Alexandras) och BEARNAISE SÅS!!! NICE! :D

Vi får se om vi drar vidare ut eller om vi blir kvar hemma.. vem vet :) <3

Världens grymmaste låt:

Miss Li - Come over to my place


I said
come over to my place
you're always in my head
and I want you now
I said
come over to my place
I want you in my bed
and I want you now

yesterday when you walked away
I pretended not to cry
tried so hard to put on a smile
but all I wanted was for you to stay

I said
come over to my place
you're always in my head
and I want you now
I said
come over to my place
I want you in my bed
and I want you now

I did my best to clean out your mess
still my pillow smells like you
tried so hard just to take a rest
from you but I can't get rid of you

I said
come over to my place
you're always in my head
and I want you now
I said
come over to my place
I want you in my bed
and I want you now

I did my best to clean out your mess
still my pillow smells like you
tried so hard just to take a rest
from you but I can't get rid of you
I did my best clean up your mess
I did my best clean up your mess
I did my best but I can't get rid of you

Aj aj aj

"NEJ NEJ NEEEEEJ" skrek jag för några minuter sen då jag drog upp min skoldator från väskan och upptäckte att jag blev blå och kladdig på handen. En bläckpenna har gått sönder och nu ser min dator ut ungefär som finska flaggan. Trots att jag försökt skrubba så gott jag kan! Är det någon av mina 14 (?) läsare som har något tips på hur man får bort bläck från en dator? Jag vill helst av allt undkomma utskällningar imorgon i skolan..

/Desperat Emelie

Det ligger i mitt intresse

Många fåglar flyger från boet i tidig ålder. Det gäller bara att vara mogen. Jag är redo att lämna mitt bo. Snart, så fort som möjligt. Jag vill prova mina egna vingar, även om jag älskar att bo hemma. Men det börjar bli dags nu, att prova mina egna vingar så att säga. Snart.

HAHA!

Idag var det måndag. Härliga måndagar! Eller är det härliga måndagar egentligen?
Jag som trodde jag var måndagsbarn när jag satt på tunnelbanan från alby tjugo i sju imorse, kom på att jag kunde åka och möta Ferdinand (YES FRIDA! NU har jag det perfekta smeknamnet på dig;) ) i rizzneee och åka så. Ja, jag var vid Rissne tio i åtta. Mysigt mysigt, tunnelbana i ungefär en timme. Nej men det var mysigt. OCh chauffören hälsade alla godmorgon och välkomna på tåget, önskade bra dag och allt. Måndagsbarn fram till efter lunch. Bluhuä..

Nej, men efter skolan (Som ändå var helt okej, jag menar det är trots allt KSG vi pratar om) fikade jag lite med DDJ och Maks Fikån på Waynes. Drack kaffe och åt scones :D Sen fick jag ett mystiskt samtal från en anonym person som tipsade mig om en blogg hon/han hittat: tullingegymnasium.blogg.se

Herregud, jag har aldrig garvat så mycket! Tänker definitivt följa den bloggen :D Hihi, det kanske bara jag tycker iofs, eftersom jag vet vilka det är som bloggen handlar om ;) My neighbourhood yao ;)

Sen rörde jag och Maks oss hemåt på tåget mot söder om söder, han åker visserligen söder om söder om söder om söder och bort långt långt bort. Maks bor i landet ingenstans. Landet. Mellan Gnesta och södertälje. Shizez! Grabben har tålamod som orkar åka varje morgon..

Nu har jag precis städat rummet och tänkte chilla lite med min gamle vän Tom Petty i öronen. Hoppas ni får en myspyskväll ni med, även om ni inte har lyxen att gå på KSG och börjar tio imorgonbitti :)

PUSS PUSS
Emelie

HELGEN

Fredag:

Var i staden fem (!!!) timmar innan jag började.
Först glömde jag bort att jag hade sovmorgon, men sen kom jag på att jag visste det på torsdagen och hade tänkt åka in typ en timme innan skolan började för att jobba lite, synd att jag var fyra timmar före min utsatta pluggtid.. hursomhelst, det funkade. Låg och chillade i soffan och lyssnade på alla utlänningar som lär sig svenska och engelska på folkuniversitetet. Det var mys :)

Vad hände sen.. hmm.. juste! Jag, Frida, DDJ och Anna började prata med några italienska gubbar som lär sig svenska här, det var minst sagt intressant. De var trevliga och bjöd på mörk choklad med pistagenötter i. Också mys.

På gympan gjorde jag hela 22 (!!) armhävningar innan DDJ satte sin fot i mitt ansikte och störde, men de 22 armhävningarna har tagit hårt på mig. Jag har fortfarande en grym obarmhärtig träningsvärk i armarna och i benen efter de 34 benböjen jag gjorde.. Otränad någon?

Efter skolan skulle jag egentligen till MC-mässan med padre och lillebror, men så blev det inte. Istället stannade jag kvar i staden med Soph, Anna och hennes pojkvän Mike, läste spännande sms (Det visste jag inte om dig... ;) alla har vi dolda sidor och..talanger?) och åt en supergod laxpasta på picolina. Sedan drog vi av någon underlig anledning till McCafé (USCH!) för att Anna, Soph och Mike var hungriga. Varför plåga mig med McDonalds?? Jag förstår inte :(
Efter det drog vi till 60's. Tanken var att vi skulle vidare på korvfest för att fönstershoppa, men så blev det inte heller. Den enda festen vi kände för att dra till var på Lidingö, men när vi sen mötte upp DDJ och Stina berättade Stina att den tydligen låg på Ekerö. Ingen av oss orkade följa med henne till Ekerö. Vi drog till Grillen på gärdet istället och åt pommes frites med Bearnaisesås och lyssnade på när DDJ berättade om när han blev förföljd av en gubbe i rullstol flera kvarter och till slut gick upp för en sjukt lång trappa för att komma undan och rullstolsgubben hade stannat nedanför för att  bara stirra på honom. Jag undrade vad han hade gjort om gubben hade klivit ur sin rullstol och gått upp för trappan och fortsatt förfölja honom, då hade han tydligen blivit jätterädd och börjat kuta.
    När DDJ var klar med denna intressanta skräckhistoria rullade plötsligt berättelsens huvudrolssinnehavare in på grillen och fram till ett flipperspel, han kastade långa trånande blickar på DDJ som blev alldeles stel i kroppen och ögonen utvidgades till det maximala. Sedan reste sig rullstolsgubben upp och började spela flipper. Det var läskigt. MYCKET läskigt.

Efter det drog vi alla hemåt, och jag och DDJ kollade lite på Iron Man innan jag somnade.

Lördag:

Åkte till Hallunda sjukt ofräsch, äckligt hår och luktade lite halvunket. Där uppträdde iallafall några ifrån Alby Fejm på ABF:s öppet hus och det var sjukt kul! Det var så otroligt länge sedan jag fick sjunga för publik så jag var överlycklig! Först började vi med Mio min Mio, vilket gick helt okej. Sedan kom Ellinor med "Hon är den" som hon skrivit själv till musikalen, och efter det kom Johan med "I'm so excited" som drog igång några i publiken rejält. Jag lovar att en av flickorna i puliken blev sjukt förälskad i lilla Johan, hon klappade i takt till musiken hela låten och flinade i hundraåttio. Efter det avslutade jag med "Sin Wagon" och fick värsta adrenalinkicken. Den är så sjukt kul att sjunga!!! :D

Vi fick varsin ABF-tshirt som tack och sen gick jag från Hallunda Centrum till Eriksberg (En låååååååång bit att gå, märkte jag) hem till farmor. Där duschade jag, fick en macka och kaffe och somnade. Sedan blev vi uppplockade av padre för att åka till madres kusins fru Annika på 50årsfest. Mysigt värre, åt sjukt god pastasallad, lyssnade på lite halvlulliga 40+are som pratade om allt mellan himmel och jord och underhöll mig själv med min sysslings synth.

Idag ska jag in till staden och fika.Sen får vi se vad som sker...

Puss Puss
Emelie


totalt ovärt

Jag kom till staden 5 timmar (!!) innan jag börjar skolan. Börjar tio i elva idag. Hade tänkt jobba lite innan, men det fanns inget att göra..

Matteprov, onsdag förmiddag

Jahapp, så har man haft matteprov. Det var faktiskt inte alltför svårt. Kan bero på att procent och index är min grej ;) (Eller ja, vi får väl se... man kan ju hoppas.)

Idag är det onsdag. Onsdag betydde förut Greys Anatomy. Men jag har inte tittat på ett tag :( Så jag vet inte ens om det går fortfarande! :O Tjejen som alltid hade koll, saknar koll. Oopsidaisy..

Nej, nu sitter jag i skolan och lyssnar på familjen. Cecilia (lärarcecilia) dissade min musiksmak! ATT HON HAR MAGE! Hon sa att det som var bra fick en 8:a i slutbetyg, men de som var dåligt drog tydligen ner betyget lite så det blev en 4:a! Hon har ju ingen musiksmak..nej, nu ska jag och äta med DDJ. SEE YA!

Puss Puss
Emelie

Seven Car Pile

Oh my god, we rock!

Seriöst, att kunna sätta Seven Nations Army på första repet är inte illa! Jag uppmanar er alla att hålla utkik efter posters, det dröjer inte länge tills Seven Car Pile håller jordens mest besökta spelning någonstans.. vi kommer ta världen med storm.

Måndagsbarn

Det är något visst med måndagar. Man går upp tidigt tidigt på morgonen och åker till skolan på ett knöpptyst sömnigt tåg. Lyssnar på peppmusik och stannar till i Karlberg, hälsar på gubben på mumma och tar 42:an till Odenplan, går lugnt och stilla uppför backen i den frostiga kyliga januari vinden och stannar utanför Skandiamäklarna, drömmer om egna lägenheter och hittar den där perfekta lägenheten i vasastan för 2 500 000 som kostar 840:-/månaden och knallar iväg i kylan mot kungstensgymnasiet. Där väntar man alltid en kvart innan den gulliga städaren släpper in en en halvtimme innan skolan börjar, man lägger sig i en av de tusen röda sofforna och chillar, lyssnar på peppmusiken och taggar till, blir överlycklig när Tess och Inc kommer och kastar sig i famnen, trummar i takt till musiken och umgår med underbart folk.

English mondays, hur kommer det bli nu när vår älskade lärare försvinner? :(

Sedan kommer Frida, Soph och alla andra och man bli lika överlycklig då också, kastar sig i famnar och har kramkalas i tre år. Mysiga måndagar. Jag är ett riktigt måndagsbarn.

Sedan hade jag prov i Fea idag, det gick bra :D Åt falafel till lunch (FALAFEL NUMBER ONE RÄCKER INTE TILL, SÅ VI TAR EN FALAFEL TIIIILLLLLL!) Jag och Annabanana satt och diggade 90talet på matten och sen fikade jag med DDJ på ett inte så jättemysigt café i gamla stan, Art hette det. Nja, det kom bara in en massa mafiosoryssar och stolarna var hårda. Men kaffet var gott och det var gratis påtår :D

Puss Puss
Emelie

Det är fffr, Fika för full rulle

Jag förstår inte. Jag är helt sjukt trött. Så sjukt trött.

Hursomhelst, iförrgår sov ju DDJ, Inc, Claris och Annabanana kvar här efter middagen, och på morgonen käkade vi mysfrulle i sängen och pratade massa. Sedan drog Claris och vi låg kvar i sängen och snackade massa. Sedan drog DDJ men vi låg fortfarande kvar och babblade. Men sen tröttnade vi på att timme efter timme ligga och göra nada, så vi spelade M.I.G vilket Annabanana utklassade mig och Inc i med EN YNKA POÄNG SOM HON INTE ENS VAR VÄRD!!! (Seriöst, vem lyckas få noll poäng och sen kommer ikapp och vinner stort???) och sedan drog vi oss in mot staden. Där tittade jag och Annabanana in på Beyond retro där jag köpte två sjalar och ett skärp, miiket vackert! :)

När klockan slog 18 satt vi helt plötsligt på 60's, och snackade skit. Mycket intressant skit. ÅÅÅH, jag älskar att sitta med Frida, Inc, Annabanana, Tess och Sassa och snacka intressant skitsnack om allting. Mycket överanalyseringar också. Det är så man ska göra på 60's, komma in i lite halvdjupa flummiga snack och överanalysera intressanta och allvarliga saker. Det är grejer.

Kvart i nio hämtade jag, Inc och Tess ut biljetterna till Benjamin Buttons och sen åkte vi buss i en timme för nöjes skull, väntade i kylan på hötorget på DDJ och sen gick vi fyra på bio. Filmen var intressant, men slutet var väl lite långdraget typ. Fast den hade många intressanta karaktärer och handlingen var ju ganska intressant, fint filmad och så. Men de kunde ha skippat den sista kvarten av filmen där man mest typ sjönk in i en segfas...

Puss Puss
Emelie

NICE!

Det var riktigt trevligt här i Uttran igårkväll måste jag säga... Jag fick en del "intressanta" presenter från Ksg och en massa fint från Tumba också! :D Vi åt mycket mat, MYCKET mat, dansade till Vengaboys och chillade till Timbuktu. På övervåningen satt några och körde GH, i köket satt folk och åt rester och snackade engelska med Sophs pojkvän Alex från England och i vardagsrummet dansade folk på bordet bland ballonger och åt rester av AnnaBananas goda chokladtårta.

Sedan sov Annabanana, Claris, Inc och DDJ över här och nu har vi ätit frukost i sängen och Inc leker Hannibal med sina hörlurar och en sovbindel för munnen. NICE!

Puss Puss
Emelie

Det luktar mat

Efter ca enochenhalvtimmes färd är vi nu framme. Vi har åkt med alla tänkbara färdmedel. Vi har vandrat. Vi har förfrusit fingrar och tår. Vi har ringt desperata telefonsamtal och nu använt alla livlinor.
/Frida

oj herregud..

Holy bananas. Jag är hungrig, så hungrig så jag skakar. Men, jag ska inte äta något. Jag bör vara hungrig när jag ska äta sen ikväll, för det är mycket mat som står på menyn. Det är ungefär tolv rätter som ska ätas upp. Herregud. Holy bananas. Jag måste städa undervåningen. Jag måste baka bröd. Jag måste förbereda. Jag måste göra a lot of things. som tur var får jag ju hjälp med en del av sakerna. Men innan dess måste jag ha städat, bakat och duschat. Och kanske bytt om också, känns nice att få besök i sovtröja och britneytofs. Nej! NU MÅSTE JAG SÄTTA IGÅNG HÄR! Gaaah. Jag orkar inte, jag vill äta först. Jag kan ta en macka. Då är jag ändå hungrig senare...

Puss Puss
Emelie

Jag höll nästan på att glömma!

Idag var bland de bästa dagar jag har haft!

Dagen började med att jag öppnade metro och fick syn på Dagens Puss (som jag alltid läser först av allt i tidningen) där det stod: "Emelie, tack för allt stöd och för att du är en underbar vän, du är bäst! Många kramar! Marcus"

Först tänkte jag bara, gud vad gulligt! Men sen ringde det några klockor i bakhuvudet och plötsligt kom jag på att jag hade fått sms tidigt tidigt tidigt på morgonen från marcus som sa åt mig att titta i metro. Så, jag drog fort upp mobiltelefonen,slog numret till Marcus och skrek ut min lycka på albys tunnelbanestation! Jag kunde inte snacka för att jag var så exalterad och glad, och Marcus var glad över att jag hade sett det och jag försökte få ur mig något vettigt men det klokaste jag sa var väl ÅH VAD GULLIG DU ÄR! TACK!!!

Hursomhelst, detta gjorde min dag totalt! Det fick mig att le hela dagen och vara stolt över att jag har världens bästa kompis. Marcus Alexsson, du är en av många, men du står ut från mängden på ett fantastiskt vis. Du är verkligen helt underbar, tack för att du är min vän, det gör mig stolt över att vara din.

Sen hade jag bara skola i en timme idag, samhällsekonomi vilket var asenkelt, och sedan drog jag och AnnaBanana till Judiths second hand och köpte en klänning som är sjukt söt! Vit lite 70talsklänning, tyvärr typ genomskinlig så det gäller att ha kläder under den. Men grymt söt var den iaf!!

Puss Puss
Emelie

BURN

Jag är helt dum i huvudet. Varför erbjöd jag mig att städa hela huset själv imorn? Okej att mat kostar pengar, men varför erbjöd jag mig att slava i huset? dumt beslut Emelie. Dumt beslut.

Jag ser fram emot att få konstiga samtal och göra försök att ge vägbeskrivning imorgon. Det kan bli spännande att se var alla slutar...

Jag har ont i mitt finger sedan soppincidenten tidigare idag..

Hursomhelst, utan någon som helst koppling till ovanstående titel vill jag gärna berätta om ENFP. Jag gjorde nämligen ett personlighetstest och fick fram de kryptiska ENFP som min typ. Och det är läskigt hur bra några få (okej, 72) frågor kan få en annan att kunna bestämma vilken personlighetstyp man är, och vara så läskigt rätt!

Kolla:

ENFPs are usually lively, gregarious, and sociable, with a large circle of friends. They are interested in almost everything and bring a zest of life that draws others to them. At the same time, they value depth and authenticity in their close relationships and direct great energy to creating and supporting open and honest communication.

Myers-Briggs description ENFPs are initiators of change, keenly perceptive of possibilities. They energize and stimulate others through their contagious enthusiasm. They prefer the start-up phase of a project or relationship, and are tireless in the pursuit of new-found interests. ENFPs are able to anticipate the needs of others and to offer them needed help and appreciation. They bring zest, joy, liveliness, and fun to all aspects of their lives. They are at their best in situations that are fluid and changing, and that allow them to express their creativity and use their charisma. They tend to idealize people, and can be disappointed when reality fails to fulfill their expectations. They are easily frustrated if a project requires a great deal of follow-up or attention to detail.

Keirsey descriptions Champions delight in novelty. They are optimistic, enthusiastic, and vivacious, craving expressions of strong emotion. With a dramatic flair, they share their experiences with others, hoping to reveal some universal truth or win others over in support of a cause. Attuned to possibilities, Champions scan their environment, probing the emotions, needs, and motivations of others. This sensitivity sometimes conflicts with their intense drive for personal authenticity. Spontaneous and personable, they attract others to their company.

SHIIZEZ!

DAGENS PUSS




Går till den lycklige Frida Wallman! Du är helt enkelt bäst på allt <3
(Och ja, du får slå mig lite för bilden.. om du verkligen vill)

PUSS

ÅH! Vad jag älskar födelsedagar!!!

Jag vill så bara fylla sju resten av mitt liv. Japp, SJU. För det är ungefär så jag känner mig...

Hursomhelst vill jag tacka alla som har varit så otroligt gulliga och grattat mig idag! Och sjungit! Och ett speciellt tack till:

Frida Wallman
Dennis Nilsson
Sophie Welin
Anna Wallström
Clara Linder
Marcus Gustafsson
Ingrid Kempe
Therese Ericsson
Felicia Semitjov
Isabella Solic Alevad
Marcus Alexsson
Alexandra Larsson

Ni betyder så sjukt mycket, tack för att ni gjorde den här dagen bäst med fika, tårta, grattissms och massa mys!
Och så vill jag självklart tacka min världsbästa familia! Mamma, pappa, syster och bror. Ni är helt underbara som kommer in med en pakethög och frukost på sängen glatt sjungandes klockan halv sex på morgonen! :D <3

Realmente lo amo mólto, grazie per l'esistenza nella mia vita! <3

Dagens utan extra topping

Idag har jag verkligen bara väntat och väntat på att dagen ska ta slut. Det liksom har gått segfort. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Men segfort är ett bra ord, det har varit som i ett töcken och timmarna har varvats mellan fort och seeegt. Segfort.


Dessutom var Frajda elaking. Hon ville inte plugga med mig utan skulle träffa Soph och jag fick inte vara med. Jag menar, hallå? DDJ fick följa med men inte fröken mumma? DÅ är man elak. Men sen fick jag skuldkänslor efter att ha skällt på henne och blivit tjurig och hon blev sårad och sa förtvivlat: "Emelie! Du vet inte hur mycket jag gör för dig!"
Därför kommer denna ursäkt:

Förlåt fina Frida. Du är bäst i hela världen och jag vill inte låtsasbråka med dig med. Du är helt enkelt en fantastisk flicka och det gör mig ledsen i ögat att inte du ville prata med mig. Och btw, jag hade ingen ny hemlis till dig faktiskt.. jag lovar.

PUSS PUSS
Emelie

Jag är glad över tjejer med självkänsla

Idealet idag suger. Man ska vara supersmal eller onaturligt vältränad. Man ska ha superstora onaturliga silikonbröst. Helt seriöst, hur jävla vacker är det med tjejer som inte har något att hänga i granen som är på riktigt? Fuck no, det är fult om man svälter sig själv till idealet och opererar in kuddar med flytande plast i tuttarna!

Man duger som man är.

Man behöver bara höra det lite oftare. Man behöver höra att man är vacker som man är. Det är okej att vara supersmal naturligt, men där det en gång har funnits kurvor ska det för alltid sitta kurvor! Jag har kurvor. Jag vet att jag inte är supersmal, jag vet att jag inte har gigantiska bröst. Men vet du vad? Jag trivs med mig själv. Jag skulle inte vilja ändra på mig själv för något i världen. Visst finns det dagar då jag önskar att jag såg annorlunda ut, men de dagar jag känner så har jag lust att smälla till mig själv tills jag blir gul och blå. Vafan liksom, jag är ju vacker utan en massa fix?

Det är grymt fint med självkänsla och utstrålning. Man måste lära sig det. DU DUGER MER SOM DIG SJÄLV ÄN OM DU SKULLE LÅTSAS VARA NÅGON ANNAN TILL UTSEENDET!

Här är ett par tjejer som har fattat det där med att vara vacker NATURLIGT och att man duger precis som man är:


Kate Hudson, små bröst och inte helt otränad visserligen. Men hon njuter av livets goda också! Jag menar, att tjejen är galen i pommes frites och pizza syns kanske inte, men hon tränar HÄLSOSAMT!


Jennifer Hudson har visserligen stora bröst, men kvinnan har KURVOR! Och hon SKITER i vad folk säger, hon är en förebild många tjejer bör ta efter. Den här kvinnan har självkänsla och självförtroende. Lär utav henne och så kanske du också vinner en oscar i framtiden? I varje fall vinner du respekt från ditt samhälle.

Dessa bör du dock inte ta efter:




Vad ni än gör tjejer, så sluta se ner på er själva. Ni mår inte bra av det och det får folk i er omgivning som bryr ser om er (även om ni inte ser det hela tiden) att också må dåligt.



/Emelie full av självkänsla och själförtroende, stolt med kurvor och inte gigantiska bröst.

Ja,ni får skratta om ni vill

Igår halkade  jag på en isfläck utanför huset och ramlade på rumpan/svanskotan. Det gjorde ondare än ont och det var precis som i familjenlåten, det snurrade i min skalle. Hursomhelst har jag GRYMT ont just nu. Det suger så hårt! Kan knappt sitta..

Dessutom står mitt konto på 7.43 kr vilket är trist. Hej, jag heter Emelie och jag går på kungstensgymnasiet, där gör vi alla av med våra pengar jättefort på fika, vi spenderar ungefär 700 kronor var på fika varje månad, och ja; det är konstigt att jag inte är överviktig av detta..

Fredag och Lördag

Fredag

Jag åkte skridskor med klassen i kungsan. NICE! Jag såg väl ut som en vilsen bambi ute på isen men kul var det!! Träffade på min madre och gullmonstret också, Max har precis lärt sig åka men är typ hundrafemtio gånger bättre än vad jag är. Jag var bara pinsam. MEN, det finns värre. Jag och Marcus gjorde en liten dans ute på isen (eller, vi åkte fort som sjutton in i varandra av misstag och snurrade runt när vi försökte att inte ramla. Sen gjorde vi det igen för att det var kul) och jag fick snålskjuts av inc, gjorde sparris och bollar med soph och köttbullen rakt in i en folkmassa. Sen ramlade jag, gick och grät lite hos madre och fick en apelsin av gullmonstret och sen var allt bra igen.
    Sen var det time for me and Inc to roll to the KSG för att ha ett väldigt viktigt möte med Seven Car Pile. Jag träffade Gustav och Adam för första gången och jag känner att det här kommer att bli sjukt bra! Gustav hade någon askass svensk b-film som hette Blåbärskriget på sin Ipod som jag satt och garvade åt ett tag, men sen snackade vi mest musik och sånt. Det känns riktigt skönt att veta att vi har ett fullständigt band nu som kommer att låta grymt bra när vi spelar. Seriöst, jag har en goodfeeling om det här...

När vi hade chillat med våra gitarrister drog jag och Inc till Picolina där AnnaBanana, Frajda, Soph och DDJ satt och fikade. Där satt vi i någon timme och snackade om allt mellan himmel och jord och det enda jag kunde tänka på var att soph är så galet brun att jag blir avundsjuk! JAG SKA SPREJA MIG OCH SOLA MIG BRUN SÅ JAG KOMMER IKAPP!! Seriöst, det är orättvist att du reser till Florida och lämnar oss ensamma att plågas av din frånvaro och sen kommer du hem och är så där fint gyllenbrun som en bränd pepparkaka medan jag var typ blekare när jag kom hem från Thailand. Vissa har det där pigmentet liksom, Soph har dubbelt av det verkar det som. Men jag är glad att du är hemma iaf, dr.phil. Jag har saknat dig som en tok!

Efter det drog jag och Inc hem till hennes grymma lägenhet på repslagargatan (HON HAR UTSIKT ÖVER SÖDRA LATIN OCH VÄRLDENS COOLASTE FÖRÄLDRAR!!!) och där lagade vi pasta med tomatsås och pesto och efter att jag hade spillt lite på hennes duk och vi hade snackat lite satte vi oss och jammade totalt. Shiisez, Vi är grymma ingrid! Vi skrev en låt som endast vår "manager" DDJ har fått höra än så länge och trots att den behöver finputsas en del så har den stor potential att bli hur bra som helst! Sen kom DDJ över och jag krossade dem båda i risk. Men innan dess hann vi med att lyssna på grymma gamla godingar till låtar och att gå på utflykt på söder. Eller ja, det var promenad med chips där jag sprang i förväg för att titta in i en massa butiker som jag skulle vilja jobba i..

Sen slaggade jag hos Inc halv fyra och väcktes kvart i åtta av ett jävla godmorgon sms från Clara! Seriöst, inte okej! Fast jag tycker om dig mycket mycket iaf :) <3



Lördag

Jag har gått promenad från Hågelby till Ica Maxi i Alby med la familia. det var riktigt nice! Ikväll väntar typ filmmys och jag hoppas på att få träffa Mac som jag inte sett på hundrafemtiomiljarderstriljarders år.. :(

Puss Puss
Emelie

MIN LYCKA ÄR TOTAL!!!!!

JAG SKA PÅ HULTSFRED MED INCALINCA OCH KANSKE SOPHIE!!!!!! (Bäst att det gick att jag fick jobba nu bara Inc, annars dör du en långsam och PLÅGSAM död under min uppsikt, även om vi skulle få jordens skönaste barn ihop..)


Min lycka är total och det finns inget som kan toppa det här tror jag. Jag gjorde till och med en glädjedans i köket som madre bad mig upprepa så att hon kunde få skratta åt mig lite.. hursomhelst, budskapet med dansen var enkelt: JAG SKA PÅ HULTSFRED OCH INGET KAN STOPPA MIG!!! JAG SKA PÅ HULTSFRED MED VÄRLDENS COOLASTE INGRID OCH INGET KOMMER TOPPA DET HÄR!!!!


Möjligtvis resan till Grekland med Alux också, de ligger liksom på samma nivå...

Puss Puss
Emelie

Så var den femte januari över..

Vilket är lite trist, för om man ska vara riktigt pessimistisk innebär det att vi är ett steg närmre hösten och kylan igen, jag menar; sommaren går ju förbi alltför fort, aight?


Hursomhelst, idag fyllde min älskade vän Alexandra Larsson 17 år och blev stor flicka. Detta firade jag med en liten överraskning för flickan. Jag mötte upp henne, satte henne på 737:an och så började vår långa resa genom ghettot av ghettot. När vi närmade oss Fittja undrade hon oroligt var jag tog henne, jag lugnade henne lite med mitt mystiska "vi får väl se.." och försäkrade henne om att jag i alla fall inte hade anlitat två strippor som skulle våldta henne ute i betongskogen. Men, när vi närmade oss Kungens Kurva var överraskningen slut, vad finns det att göra i Heron City förutom att se på bio och spela airhockey och honungsspelet?

Vi hämtade ut biljetterna, Alex var fortfarande ovetandes om vilken film som stod på menyn, gick bort till Spinners och drog upp Big Fun kortet, nördade oss totalt i fyrtio minuter med att kliva på lysande bin, slå ner stackars ankor, svära åt varandra i airhockey och titta trånande på den überheta killen i kassan. Okej, jag erkänner, jag skötte tittandet på den überheta killen i kassan då Alex har pojkvän sen över ett år tillbaka. Men ändå!

Sedan var det dags att skynda iväg upp för två rulltrappor (tiden går fort när man har roligt) och köpa chokladrullar och den röda shuppshuppdrickan från Bonaqua och sätta sig i salong nummer fyra. Jag tyckte fortfarande att det var askul att fröken födelsedagsbarn inte visste vilken film vi skulle se, men jag garanterade henne att hon skulle tycka om den.

Vi såg "Yes Man". En underbar film om hur man egentligen borde göra i livet. Ta lite chanser sådär, allt ont leder till något gott sägs det ju, och jag börjar tro på det mer och mer när jag tänker efter. Därför har jag beslutat att detta år ska få ännu ett till nyårslöfte (i detta fall femtejanuarilöfte) på sina axlar. Jag lovar att år 2009 ska jag bli ännu mer spontan, inte tacka nej till saker som faktiskt kan bli kul utan faktiskt försöka ge det en chans. Det kan bli intressant att se hur det ter sig...


Den nya Emelie? Yes Girl?! Japp!



Puss Puss
Emelie

Tjena snygging!

Mitt internet var sjukt segt och dåligt igår så därför blev det inget inlägg, men men! Thats life ;)

Idag fyller min bästa vän Alexandra 17 år! Detta ska firas på något sätt, vilket får vi se.. ;)

Jag är hemskt ledsen, men jag har inget riktigt ämne att skriva om just nu.. jag lovar att uppdatera med lite mer... emeliestyle om några timmar då det faktiskt har hänt något!

Puss Puss
Emelie

Nu var det löst.

Det känns som om 2009 kommer bli ettt problemlösarår, vi kan klara vadsomhelst. Hur känns det? Smaka på det, rulla orden med tungan ett slag, vi kan klara    vad   som   helst.


Jag pratade med alexandra och vi kom fram till en superidé. Kanske den bästa vi haft. Eller tja, vi har haft en del briljanta idéer jag och min bästa vän under våra snart sju år tillsammans. Det är en hel del vi har gått igenom och under dessa år ploppar många idéer upp i skallen, de flesta är genomkorkade och knasiga men sånt hör till när man växer upp tillsammans, och en del är faktiskt riktigt riktigt bra. Hursomhelst, here is the plan:

Under Juli månad 2009 (det är i år kom jag på.. lever fortfarande kvar lite i 2008) ska vi åka till Greklandet eller något annat stackars land och göra staden osäker 4 sure. Vi tar med oss våra absolut nära och kära och relativt nära och kära också kanske och åker en hel bunt, våldgästar och härjar, steker och badar, lever livet och skapar legender och minnen och har allmänt roligt. Det blir två underbara veckor. Det ska bli två helt underbara veckor.



Nu är det bara att prata lite med mina älskade ksgkungar och så kirra jobb så man har en inkomst att grunda på. Sedan är det klart! Hur låter det min käre vän? Smaka på det, rulla orden med tungan ett slag, vi kan klara  vad   som   helst.

Som ett tecken från ovan kom Jack Johnsons låt better together upp i min Ipod också. Det här grejar vi. Starta bilen och tuta för allmänhetens trygghet, för nu kör vi som dårar.

PUSS PUSS
Emelie

...

Ibland blir jag sjukt orolig över att vi ska glida isär. Jag vill aldrig aldrig aldrig förlora dig, du är den närmsta jag har. Om det är så att vi är på väg att glida isär får vi kämpa för det här. Jag vägrar ge upp dig, även om jag riskerar att bli en kardborre. Jag tänker inte ge upp, du är min bästa vän Alexandra, och du kommer ALLTID vara det.



Härmed har jag ett nytt löfte:

Jag Emelie Svensson, lovar att avsätta mer tid till Dig och Oss. Jag är mycket medveten om att jag ibland ägnat alldeles för lite tid till dig, men tro mig, du betyder så sjukt mycket för mig så jag kommer avsätta mer tid till dig. Minst två dagar i veckan, om det fungerar för dig?

idag var jag duktig

jag gick upp elva och städade mitt rum!
Fast jag är sjuk, så applåder till mig! :) Dessutom orkade jag tvätta och få bort min unkna lukt efter tre dagars sjukdom.. jag känner att även om jag inte är frisk så är jag på tillfriskningsvägen iallafall. Kanske lyckas behålla lite av min hesa röst också, jag börjar liksom tycka om den ;)


Jag funderar på att sätta på love actually. Fast det känns väldigt mycket alla hjärtans dag för att titta på just nu.. det är liksom en tradition att käka alladin och titta på love actually på alla hjärtans dag. Svära över att man är ensam och gråta till de olyckliga stackarna som är kära i allt och alla... jadu, det är en fin tradition.

Puss Puss
Emelie

Egentligen vill jag ju leka plågad konstnärssjäl för att det är coolt..

Klicka här

ÅH! Är det okej om jag byter röst med någon? Det är min värsta mardröm att inte kunna sjunga mer och den har nu gått i uppfyllelse. Jaja, jag tänker bänka mig framför Love Actually snart med varm choklad, det låter vettigt.

Vad har jag gjort annars denna inte alltför händelserika dag? Hm.. jag har stänkt ner hela vardagsrumsbordet när jag målade idag. Haha, allt var prickigt! Min bild var prickig, Vardagsrumsbordet var prickigt, mattan var lite prickig men det fick jag bort snabbt, Mina händer var prickiga, Min tröja ÄR prickig fortfarande,mitt ansikte är också prickigt fortfarande.. men så går det när man är en konstnärssjäl. Typ. :)

Va gjorde jag sen? Juste, jag förstörde bilden genom att måla en ful sol. Suck, så mycket konstnärssjäl var jag. Ingen alls. Jaja, we all make mistakes, learn from them and do them again, aight?

Jag är hungrig. Har inlett mitt vegetarianår ganska bra tycker jag, tog bort skinkan från pizzan igår och det är väl det jag har ätit sen dess typ, lite mackor och hallonpaj och saffransris och sådär... gud vad jag är hungrig. Jag vet att det ligger vegetariska köttbullar i frysen. Men Love Actually och varm choklad var det!



Jag och Mac kom tidigare idag fram till att det var nog ungefär så här jag såg ut i mitt tidigare liv:

bildkälla: http://ammaryasir.files.wordpress.com/2007/10/haight-hippie.jpg

Puss Puss
En lite gladare Emelie

Blää

Jag ligger hemma i sängen, i en tjock stickad polotröja med strumpor och tio täcken, fyrtio kuddar och kurerar mig med tusentals droppar echinagard i miljoner vattenglas och vill helst av allt kunna andas. Jag är hellre magsjuk än förkyld. Helt ärligt, hellre vinterkräksjukan än att inte kunna prata eller sjunga pga kråkröst...

/Förbannad E

2009, ett nytt kapitel

Det här är vår chans att starta om igen, ett helt nytt kapitel att skriva precis som vi vill. Hur det känns? Jodu, det känns riktigt bra må jag säga!


Nyårsafton firades med middag hos DDJ och massa fyverkerier vid slussen. Jag måste säga att vi kämpade riktigt hårt med maten, vi stod från typ två till sex och kokade saffransris, gjorde mango chutney kyckling i ugn, bröd med tomat, halloumi och vitlöksmarinad och en massa andra goda rätter och alla blev nog mäkta imponerade (och förvånade) över vad vi lyckades åstadkomma. Det smakade... Utsökt!

Den första januari år tvåtusennio inleddes i alla fall med hallonpaj och the på sängen till frukost (om man räknar från morgonen sett, annars var det i riktigt gott sällskap ute bland fyverkerier) och en kort blick över DDJ:s lägenhet. Det fanns inte speciellt mycket som kunde bevisa att vi faktiskt hade kämpat för att städa innan alla kom och käkade.. men men :)

Hur var ditt nyår?

Puss Puss

RSS 2.0